اندیشه ، فلسفه
تاریخ
  • «ما فراموش نمی‌کنیم که این رهایی از بیرون آمد» سون فلیکس کلرهوف
    مقدمه مترجم: امروز ۸ ماه مه، هشتادمین سالگرد شکست آلمان نازی و پایان جنگ جهانی دوم در اروپاست. سالهای متمادی، برای آلمانی‌ها چگونگی توصیف این روز مایه سردرگمی، سوال و مناقشه بود. به مناسبت چهلمین
  • سوریه؛ ظهور و سقوط یک خاندان – دو سعید سلامی
    علی خامنه‌ای در دیدار با مجمع عالی فرماندهان سپاه پاسداران در مهر ماه ۱۳۹۸، سه ماه پیش از ترور قاسم سلیمانی، گفت: «نگاه وسیع جغرافیای مقاومت را از دست ندهید؛ این نگاه فرامرزی را از دست ندهید. قناعت نکنیم به منطقۀ خودمان…این نگاه وسیع فرامرزی، این امتداد عمق راهبردی گاهی اوقات از واجب‌ترین
  • حماسه گیلگمش سیروس اوندیلادزه
    حماسه گیلگمش داستانی حماسی از (بین‌النهرین) است که ماجراهای گیلگمش، پادشاه اوروک، و دوستش انکیدو را روایت می‌کند.: 1 . معرفی گیلگمش: گیلگمش پادشاهی قدرتمند اما ستمگر در شهر اوروک در(بین‌النهرین) (عراق امروزی) است. او دو سوم خدایی و یک سوم انسانی است و از نیرو و زیبایی فوق‌العاده‌ای برخوردار است. با
  • ایران آبستن انقلابی دیگر! (تجارب و بازخوانی انقلاب ۵۷) – هلمت احمدیان
    انقلاب ۱۳۵۷ یکی از عظیم ترین جنبش‌های توده‌ای در تاریخ ایران بود که منجر به سرنگونی رژیم پهلوی شد. اما با وجود این پیروزی اولیه، این انقلاب توسط ارتجاع اسلامی با یاری قدرت های سرمایه داری ربوده شد و ناکام ماند و شکست خوردو نهایتاً به سلطه‌ی یک نظام استبدادی مذهبی منجر گردید. در چهار دهه گذشته
اقتصاد

رادیو زمانه – به نقل از منابعش نوشته است که لحظه حساس برای شتاب نهایی در مذاکرات هسته‌ای نزدیک است و گفتگوهای ایران و اتحادیه اروپا در روز چهارشنبه هم بر روی نکات کلیدی از جمله سطوح غنی سازی هسته‌ای و همکاری ایران با آژانس بین المللی انرژی اتمی متمرکز بود.

این رسانه آمریکایی براساس اطلاعاتی که به دست آورده نوشته است که گفتگوی دو روزه در دوحه بین انریکه مورا، دیپلمات ارشد اتحادیه اروپا و علی باقری کنی، مذاکره کننده ارشد هسته‌ای ایران، «به تحولات مثبت در بسیاری از موضوعات منجر شده است.»

این منبع که به دلیل حساسیت مذاکرات خواست نامش فاش نشود، گفت: «محیط فعلی برای کاهش تنش مثبت بوده است.»

مورا در توییتر گفت‌وگوهای دوحه را «فشار اروپا برای حل موضوعات» توصیف کرد و علی باقری در توییتی نوشت که دو طرف «دیدار جدی و سازنده‌ای در مورد طیف وسیعی از موضوعات، از جمله مذاکرات در مورد لغو تحریم‌ها داشتند.

این نشست یک هفته پس از دیدار علی باقری با مقام‌های کشورهای اروپایی امضاکننده توافق یعنی فرانسه، آلمان و بریتانیا برگزار شد.

حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران نیز روز سه شنبه قبل از سفر به عمان در دوحه حضور داشت. هم قطر و هم عمان در گذشته نقش میانجی بین ایران و قدرت‌های غربی را ایفا کرده‌اند.

در دو سال گذشته ایرانی‌ها با اروپایی‌ها به صورت مستقیم و با آمریکایی‌ها جز در موارد محدودی به صورت غیرمستقیم گفت‌وگو کرده‌اند. منبع خبری سی‌ان‌ان گفت که «با حمایت قطری‌ها تحولات مثبتی در بسیاری از مسائل مربوط به هر دو طرف ایجاد شده است، به این امید که شتاب مثبتی به موضوع برجام و آزادی زندانیان داده شود»

پس از شکست قبلی در تلاش برای احیای برجام و در بحبوحه اعتراضات سراسری در ایران، دولت بایدن در اکتبر ۲۰۲۲ گفت که توافق هسته‌ای «تمرکز ما نیست» اما گفت که آنها متعهد به استفاده از دیپلماسی برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای هستند.

سی‌ان‌ان مدعی شده است که مذاکرات امنیتی و هسته‌ای میان ایران و غرب در اواخر سال گذشته میلادی یعنی در میانه و اوج قیام مهسا (ژینا) بی سر و صدا از سر گرفته شد و کشورهایی از جمله عمان به عنوان میانجی عمل کردند. این رسانه نوشته است که برت مک گورک، یکی از مقامات ارشد دولت بایدن، بارها به عمان برای گفتگوهای غیرمستقیم با نمایندگان دولت ایران سفر کرده است.

ایالات متحده همچنین در تلاش برای آزادی چندین ایرانی-آمریکایی بازداشت شده در ایران است – چیزی که دولت آن را یک اولویت اصلی خوانده است. سیامک نمازی، عماد شرقی و مراد طاهباز و شهروند دیگری به نام شهاب دلیلی قرار است در نتیجه پیشرفت در این مذاکرات آزاد شوند.

print
مقالات
محیط زیست
Visitor
0195428
Visit Today : 706
Visit Yesterday : 403