اندیشه ، فلسفه
تاریخ
  • «ما فراموش نمی‌کنیم که این رهایی از بیرون آمد» سون فلیکس کلرهوف
    مقدمه مترجم: امروز ۸ ماه مه، هشتادمین سالگرد شکست آلمان نازی و پایان جنگ جهانی دوم در اروپاست. سالهای متمادی، برای آلمانی‌ها چگونگی توصیف این روز مایه سردرگمی، سوال و مناقشه بود. به مناسبت چهلمین
  • سوریه؛ ظهور و سقوط یک خاندان – دو سعید سلامی
    علی خامنه‌ای در دیدار با مجمع عالی فرماندهان سپاه پاسداران در مهر ماه ۱۳۹۸، سه ماه پیش از ترور قاسم سلیمانی، گفت: «نگاه وسیع جغرافیای مقاومت را از دست ندهید؛ این نگاه فرامرزی را از دست ندهید. قناعت نکنیم به منطقۀ خودمان…این نگاه وسیع فرامرزی، این امتداد عمق راهبردی گاهی اوقات از واجب‌ترین
  • حماسه گیلگمش سیروس اوندیلادزه
    حماسه گیلگمش داستانی حماسی از (بین‌النهرین) است که ماجراهای گیلگمش، پادشاه اوروک، و دوستش انکیدو را روایت می‌کند.: 1 . معرفی گیلگمش: گیلگمش پادشاهی قدرتمند اما ستمگر در شهر اوروک در(بین‌النهرین) (عراق امروزی) است. او دو سوم خدایی و یک سوم انسانی است و از نیرو و زیبایی فوق‌العاده‌ای برخوردار است. با
  • ایران آبستن انقلابی دیگر! (تجارب و بازخوانی انقلاب ۵۷) – هلمت احمدیان
    انقلاب ۱۳۵۷ یکی از عظیم ترین جنبش‌های توده‌ای در تاریخ ایران بود که منجر به سرنگونی رژیم پهلوی شد. اما با وجود این پیروزی اولیه، این انقلاب توسط ارتجاع اسلامی با یاری قدرت های سرمایه داری ربوده شد و ناکام ماند و شکست خوردو نهایتاً به سلطه‌ی یک نظام استبدادی مذهبی منجر گردید. در چهار دهه گذشته
اقتصاد

در حالی که وعده‌های کاندیداها پیش از این نیز بر زمین مانده و مشکلات مزمن اقتصادی ایران، حالا شرایط را بسیار پیچیدتر از قبل کرده است، اما بارش وعده‌های تازه برای کسب رای همچنان ادامه دارد. در این میان وعده‌ها همواره در حوزه معیشت تعریف می‌شود و کسی برنامه‌ای برای توسعه و بهبود کلی وضعیت اقتصاد ندارد.
به گزارش خبرآنلاین، یارانه‌های نقدی که از سال ۱۳۸۹ توزیع شده‌اند حالا به چاه ویلی بدل شده‌اند که تبعات اجتماعی خروج از ان بیشتر از تبعات اقتصادی ناگوارشان است.همچنان از پس گذشت چهارده سال وعده‌های یارانه‌ای در ادبیات سیاستمداران ایرانی جا خوش کرده‌اند و در شرایطی که تبعات افزایش یارانه‌های نقدی بر افکار عمومی اشکار شده، برخی با گذر از پول نقد به بهانه‌ی دور زدن تورم، وعده‌ی توزیع طلا می‌دهند.

وعده‌های عجیب و غریب در حدی است که حالا می‌توان فهرستی از این عجایب را تهیه کرد. وعده‌هایی که نه در ایران ۸۵ میلیون نفری بلکه در هیچ کشوری قابلیت اجرایی ندارد و اتفاقا اجرایی شدن آن خطری بسیار جدی را متوجه کشور خواهد کرد.

زاکانی، وعده‌هایی برای اجرایی نشدن

علیرضا زاکانی، شهردار تهران، سردمدار وعده‌های بزرگ است. او که این روزها حتی اتفاقات رخ داده در نهادهای تحت تصدی‌اش را نیز نمی‌پذیرد و مدعی است حجاب‌بانان در مترو فعالیت نمی‌کنند ، وعده داده است به هر خانوار ایرانی بیست گرم طلا به عنوان یارانه بدهد. او این موضوع را با هدف دور زدن تورم مطرح کرده و گفته است اعتبار طلا دیگر از گزند تورم مصون است .

البته بسیاری از کارشناسان این وعده‌ی وی را به چالش کشیده‌اند و می‌گویند چنین اتفاقی خود می‌تواند به یک بحران جدی برای اقتصاد ایران بدل شود .ماجرا آنجا پیچیدتر می‌شود که وی از وعده‌ای به نام نصف کردن قیمت بنزین پرده‌برداری می‌کند و می‌گوید قصد دارد در دولتش بنزین سه هزار تومانی را حذف و بهای بنزین را به هزار و پانصد تومان برساند. این وعده در حالی داده می‌شود که ناترازی بنزین در ایران یکی از مهمترین مشکلات اقتصادی است و تداوم این روند می‌تواند بحرانی جدی را برای کشور ایجاد نماید .

در عین حال او کسی است که وعده رایگان کردن بیمه برای کودکان زیر هفت سال، زنان باردار و پدربزرگ‌ها و مادربزرگ ‌ا را داده است . این وعده‌ی کلی البته بار مالی سنگینی که وی درباره‌ی نحوه‌ی اجرای ان چندان توضیحی نداده است.او وعده داده است گوشت را دم در منزل به هر خانوار ایرانی تحویل دهد.

قاضی‌زاده‌هاشمی؛ یک میلیارد برای ازدواج

قاضی زاده‌هاشمی نیز در چنته چندین وعده عجیب و غریب دارد. او که در سخنانش بر خانواده تاکید زیادی دارد، از برنامه‌اش برای اعطای اعتبار یک میلیارد تومانی به هر جوان برای تشکیل خانواده گفته است. این اعتبار به گفته‌ی وی قرض‌الحسنه خواهد بود. در عین حال او که مدعی است وزیر آموزش و پرورش را با رای معلمان انتخاب خواهد کرد، در انتخابات پیشین از برنامه‌اش برای حل مشکل بورس در سه روز خبر داد و حالا نیز گفته است مشکل بورس را در کمتر از سه روز حل خواهد کرد .

وعده‌ی عجیب جلیلی: سفر مجانی

سعید جلیلی که در انتخابات سال ۱۴۰۰ به نفع رییسی از کارزار انتخابات سیزدهم کنار رفت، حالا بار دیگر در صحنه حضور دارد. وی وعده داده است به هر خانوار یارانی سه روز سفر رایگان در اقاکتگاه‌های دولتی را خواهد داد. تجارت نیوز اعلام کرده این مطلب در اکانت توییتری منتسب به سعید جلیلی درج شدهاست. چنین وعدهای از سوی وی تکذیب نشده است. از سوی دیگر او وعده داده است عقب ماندگی چند صد ساله را در چند سال جبران خواهد کرد.

او وعده داده است اعتبار را به ریال برمی‌گرداند و دلارزدایی خواهد کرد. برنامه‌ای که در دستور کار دولت‌های پیشین، حتی دولت سیزدهم بوده و محقق نشده است.او با شعار یک جهان فرصت ، یک ایران جهش از طرحش برای توزیع عادلانه یارانه‌ها پرده برداشته است. به گفته‌ی خودش ده سال عهده‌دار طرح دولت سایه بوده است. او طرحی عجیب در انتخابات پیشین برای توزیع یارانه بنزین مطرح کرد که موسوم به طرح وان بود. این طرح دلالت بر توزیع یارانه بنزین به افراد و نه خودروها داشت و در کیش و قشم به صورت پایلوت اجرا شد اما جواب طوری نبود که اجرای سراسری آن تضمین شود .

پورمحمدی و انرژی رایگان

مصطفی پورمحمدی نیز در این انتخبات طرحی عجیب را مطرح کرده است. او طرحی درباره توزیع رایگان بنزین داده است. البته این طرح ناظر به انتقادی است که از وضعیت پرداخت یارانه‌ها دارد . این کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری گفته است” مطمئن هستم با مدیریت خوب در یارانه سوخت و انرژی که متاسفانه در ۱۵ یا ۱۶ سال گذشته در دو طیف مدیریتی جناحی نتوانستیم آن را سامان بدهیم و پرت عظیم انرژی داریم، ما می‌توانیم میانگین از میزان سوخت در اروپا بگیریم و آن را به مردم مجانی بدهیم. یک شاخص و مدل داریم باقی مانده آن را می‌توانیم یک تسهیلات دیگر مانند کمک به بهداشت و آموزش ارائه بدهیم.

وعده‌ی عجیب قالیباف برای خرید مسکن

قالیباف در توئیتی وعده داد که در صورت پیروزی احتمالی در انتخابات حقوق کارکنان، بازنشستگان و حداقل دستمزد کارگران به میزان تورم سالانه به علاوه رشد اقتصادی افزایش خواهد یافت.وی در این باره نوشت: عقب افتادن افزایش حداقل دستمزد از میزان تورم یعنی کوچک شدن سفرهٔ مردم و ناامنی روانی خانوارها.

او وعده داده در دولت خدمت و پیشرفت، حقوق کارکنان دولت، بازنشستگان و حداقل دستمزد کارگران و مستمری افراد مشمول نهادهای حمایتی به میزان تورم سالانه به علاوه رشد اقتصادی افزایش خواهد داد. نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری: کاری می کنیم تا یک کارگر با درآمد ۷.۵ سال خودش بتواند خانه بخرد.

بررسی‌ها نشان می‌دهد پزشکیان وعده‌ای جنجالی و عجیب در حوزه اقتصاد نداده است و موضوع را به نظر کارشناسان موکل کرده است .وعده‌های عجیب کاندیداها در شرایطی است که آنها قول اجرای برنامه هفتم، رشد هشت درصدی اقتصاد، تک رقمی شدن تورم، مهار نقدینگی، بهبود بازار کار، رفع مشکلات تحریم و … را مطرح کرده‌اند. هر کدام از این وعده‌های تکراری پیش از این نیز اعلام شده بود اما اقتصاد ایران همچنان درگیر آنهاست.

print

مقالات
محیط زیست
Visitor
0195300
Visit Today : 578
Visit Yesterday : 403