اندیشه ، فلسفه
تاریخ
  • «ما فراموش نمی‌کنیم که این رهایی از بیرون آمد» سون فلیکس کلرهوف
    مقدمه مترجم: امروز ۸ ماه مه، هشتادمین سالگرد شکست آلمان نازی و پایان جنگ جهانی دوم در اروپاست. سالهای متمادی، برای آلمانی‌ها چگونگی توصیف این روز مایه سردرگمی، سوال و مناقشه بود. به مناسبت چهلمین
  • سوریه؛ ظهور و سقوط یک خاندان – دو سعید سلامی
    علی خامنه‌ای در دیدار با مجمع عالی فرماندهان سپاه پاسداران در مهر ماه ۱۳۹۸، سه ماه پیش از ترور قاسم سلیمانی، گفت: «نگاه وسیع جغرافیای مقاومت را از دست ندهید؛ این نگاه فرامرزی را از دست ندهید. قناعت نکنیم به منطقۀ خودمان…این نگاه وسیع فرامرزی، این امتداد عمق راهبردی گاهی اوقات از واجب‌ترین
  • حماسه گیلگمش سیروس اوندیلادزه
    حماسه گیلگمش داستانی حماسی از (بین‌النهرین) است که ماجراهای گیلگمش، پادشاه اوروک، و دوستش انکیدو را روایت می‌کند.: 1 . معرفی گیلگمش: گیلگمش پادشاهی قدرتمند اما ستمگر در شهر اوروک در(بین‌النهرین) (عراق امروزی) است. او دو سوم خدایی و یک سوم انسانی است و از نیرو و زیبایی فوق‌العاده‌ای برخوردار است. با
  • ایران آبستن انقلابی دیگر! (تجارب و بازخوانی انقلاب ۵۷) – هلمت احمدیان
    انقلاب ۱۳۵۷ یکی از عظیم ترین جنبش‌های توده‌ای در تاریخ ایران بود که منجر به سرنگونی رژیم پهلوی شد. اما با وجود این پیروزی اولیه، این انقلاب توسط ارتجاع اسلامی با یاری قدرت های سرمایه داری ربوده شد و ناکام ماند و شکست خوردو نهایتاً به سلطه‌ی یک نظام استبدادی مذهبی منجر گردید. در چهار دهه گذشته
اقتصاد

ایران اینترنشنال – دونالد ترامپ، رییس‌جمهوری آمریکا، چهارشنبه در مصاحبه‌ای گفت ایالات متحده به‌دنبال «منفجر کردن سانتریفیوژهای هسته‌ای» جمهوری اسلامی است. او گفت در این خصوص «تنها دو گزینه وجود دارد؛ نابودی با ملایمت یا با خشونت.» ترامپ در پاسخ به پرسش هو هیوئیت، مجری محافظه‌کار رادیو، درباره اینکه آیا آمریکا به جمهوری اسلامی گزینه‌ای میان تحویل سانتریفیوژها یا «بمباران شدن» داده است، گفت: «بله، موضوع به همین سادگی است. من ترجیح می‌دهم توافقی واقعی و کاملا راستی‌آزمایی‌شده داشته باشیم. ما خواهان راستی‌آزمایی کامل هستیم و توان انجام آن را داریم.»

ترامپ با اشاره به سانتریفیوژهای جمهوری اسلامی افزود: «ترجیح می‌دهم توافقی قوی و قابل راستی‌آزمایی باشد که در آن عملا این تجهیزات را نابود کنیم. یا آن‌ها [سانتریفیوژها] را منفجر کنیم یا از تسلیحات هسته‌ای خلع‌شان کنیم. تنها دو گزینه وجود دارد؛ نابودی با ملایمت یا با خشونت.»

 

:::
یورونیوز – در همین روز، جی‌دی ونس، معاون دونالد ترامپ با حضور در اجلاس سران کنفرانس امنیتی مونیخ که در واشنگتن برگزار شد، ضمن تاکید بر این که مذاکرات هسته‌ای با جمهوری اسلامی ایران «تاکنون خوب پیش‌ رفته» است و «در مسیر درستی قرار دارد»، گفت: «ولی این گفتگو‌ها باید به نتیجه‌ای ختم شود و نتیجه این است که ایران باید برنامه تسلیحات هسته‌ای خود را نابود کند. آن‌ها می‌توانند انرژی هسته‌ای غیرنظامی داشته باشند. ما با چنین چیزی مشکلی نداریم.»

آقای ونس افزود: «سوال اساسی اینجاست که کدام رژیم در دنیا بدون داشتن سلاح هسته‌ای دارای انرژی هسته‌ای غیرنظامی و همزمان برنامه غنی‌سازی است؟ و پاسخ این است که هیچ‌کس.»

معاون رئیس‌جمهوری آمریکا افزود: «هیچ‌کس درحال حاضر وجود ندارد که برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای داشته باشد و همزمان دارای زیرساخت کامل غنی‌سازی اورانیوم با توان غنی‌سازی بیش از ۹۰ درصدی مواد شکاف‌پذیر هم باشد که بتواند از آن برای سلاح هسته‌ای استفاده کند.»

جی‌دی ونس گفت: «پس پیشنهاد ما بسیار ساده است. بله، ما مشکلی نداریم که کسی انرژی هسته‌ای غیرنظامی داشته باشد. اما شما نمی‌توانید برنامه غنی‌سازی اورانیومی داشته باشید که به شما اجازه دستیابی به سلاح هسته‌ای را بدهد و اینجا خط قرمز ما است.»

این در حالی است که دونالد ترامپ تنها دو روز پیش در گفتگو با برنامه «ملاقات با مطبوعات» شبکه ان‌بی‌سی نیوز در پاسخ به سوال مجری مبنی بر این که آیا هدف مذاکرات با جمهوری اسلامی ایران محدود‌سازی برنامه هسته‌ای تهران است یا برچیدن کامل آن، گفت: «برچیدن کامل، من فقط همین را می‌پذیرم.»

 

print
مقالات
محیط زیست
Visitor
0195108
Visit Today : 386
Visit Yesterday : 403