اندیشه ، فلسفه
  • حقوق بشر در آستانه نیکلاس بکلین
    آیا حقوق بشر می‌تواند به‌رغم افول هژمونی جهانی غرب به بقای خود ادامه دهد؟ بی‌شک این پرسش برای حامیان حقوق بشر اگر کفرآمیز نباشد دست‌کم آزارنده است زیرا دقیقاً همان اصولی را نفی می‌کند که حقوق بشر بین‌الملل
  • بن‌سلمان نمی‌‌خواهد “انور سادات” سعودی باشد برگردان: شاهرخ بهزادی
    ژرژ مالبرونو: در عربستان سعودی، عادی‌سازی روابط با اسرائیل دیگر در دستورکار نیست: در آستانه سفر دونالد ترامپ به عربستان سعودی، بسیاری از منابع خبری در جهان بر این باورند که تلاش برای عادی سازی روابط بین
  • چرا خلیج فارس باید «فارس» بماند! – داوید پارسیان
    جدال واژگان در میدان ژئوپلیتیک و تحلیل درباره تغییر نامی که فقط واژه نیست، بلکه به یک بهره‌برداری سیاسی و ابزار معامله در تحریف جغرافیای تاریخی تبدیل شده است.
  • حزب کارگران کردستان (پ‌ک‌ک) منحل شد
    خبرگزاری فیرات، نزدیک به پ‌ک‌ک روز دوشنبه گزارش داد که گروه شبه‌نظامی حزب کارگران کردستان (پ‌ک‌ک)، که بیش از چهار دهه با دولت ترکیه در جنگ بوده است، تصمیم به انحلال خود و پایان دادن به مبارزه مسلحانه خود گرفته است.
  • بنابراین، سقراط یک فیلسوف است برگردان: علی‌محمد طباطبایی
    گای بنت-هانتر از خود می‌پرسد که آیا پدر فلسفه غرب واقعاً فیلسوف است؟ این مصاحبه خیالی، نقدی بلیغ بر نهاد آکادمیک فلسفه، حرفه‌ای‌سازی بیش‌ازحد، و فراموشی ماهیت گفت‌وگویی و اخلاقی فلسفه است. نه‌تنها از نظر
تاریخ
اقتصاد
  • ۶۶۵‌ هزار‌میلیارد تومان مشکوک‌الوصول
    روز گذشته محمدرضا فرزین، رییس کل بانک مرکزی در یکی از پنل‌های همایش سالانه سیاست‌های پولی و ارزی، تازه‌ترین آمارهای مربوط به وضعیت پولی و بانکی را برای حاضران در نشست تشریح کرد. آیا در میان آمارهای
  • اقتصادایران به دانش مدنی زاده نیاز دارد
    با توجه به اینکه قرار است روز یکشنبه آینده وزیر اقتصادبعدی دولت چهاردهم معرفی شود و با توجه به اینکه تا همین امروز جز سیدعلی مدنی زاده کاندیدای جدی وجود نداشته است برخی نکان را در این باره یاد آور می شویم. 1.
  • فساد در نظام بانکی ایران: ابعاد، دلایل، پیامدها احمد علوی
    مقدمه: به گزارش رسانه‌های ایران، زیان انباشته شبکه بانکی کشور بالغ بر ۵۰۰ هزار میلیاد تومان شده است. این میزان از زیان بنا به تازه ترین آمار همان منابع، تقریبا برابر با سرمایه موجود این شبکه است. امر به یکی از این ابربحران‌های اقتصاد ایران تبدیل شده است. از دلایل مهم این ابربحران فساد ساختاری
  • پاسخ چین به فشار‌های تجاری آمریکا چگونه چین به جنگ تجاری ترامپ واکنش نشان داده است؟
    چین با کسب تجربه نخستین دوره ترامپ، همزمان با تقویت اقتصاد داخلی و کاهش وابستگی به صادرات، به گسترش شبکه‌های تأمین و توسعه روابط با کشور‌های جنوب جهانی پرداخته است. پکن، ضمن ایجاد توازن میان ابزار‌های واکنش کوتاه‌مدت و استراتژی‌های بلندمدت، تلاش می‌کند تا با بهره‌برداری از فرصت‌های ژئوپلیتیکی،

اسرائیل با افزایش حملات هوایی و اعزام نیروهای بیشتر به غزه، امیدهای مردم این منطقه برای پایان یافتن جنگ با مرگ یحیی سنوار، رهبر حماس، را از بین برده است. مرگ سنوار، ۶۲ ساله، روز پنجشنبه در رفح، واقع در جنوب غزه، رخ داد.

در حالی که بسیاری از مردم غزه امیدوار بودند مرگ سنوار به جنگ پایان دهد، اما این امیدها خیلی زود نقش بر آب شد. اسرائیل حملات خود را ادامه داده و به گفته مقامات نظامی این کشور، نیروهای بیشتری به جبالیا اعزام شده‌اند که باعث نگرانی‌ از تشدید خشونت‌ها در این منطقه شده است.

در یکی از مرگبارترین حملات هوایی اسرائیل، بیش از ۳۰ نفر، از جمله ۲۰ کودک و زن، در اردوگاه پناهندگان جبالیا کشته شدند. این اردوگاه، یکی از بزرگ‌ترین اردوگاه‌های تاریخی غزه است که در هفته‌های اخیر شاهد درگیری‌های شدید بین نیروهای اسرائیلی و مبارزان حماس بوده است. به گزارش آژانس رسمی خبری فلسطین، وفا، این حمله همچنین باعث زخمی شدن بیش از ۵۰ نفر دیگر شد.

مقامات فلسطینی اعلام کرده‌اند که طی ۲۴ ساعت گذشته، دست کم ۶۲ نفر در حملات هوایی اسرائیل کشته شده‌اند و وضعیت انسانی در جبالیا به شدت وخیم شده است. ده‌ها هزار غیرنظامی در این اردوگاه محاصره شده‌اند و شرایط زندگی به شدت رو به وخامت است.

ادامه جنگ پس از مرگ یحیی سنوار

مرگ یحیی سنوار، رهبر برجسته حماس، که یکی از اهداف اصلی جنگ اسرائیل در غزه بود، نتوانست به درگیری‌ها پایان دهد. خلیل الحیه، معاون سنوار، در یک کنفرانس مطبوعاتی در قطر اعلام کرد که مرگ سنوار نمی‌تواند از ادامه مبارزه حماس جلوگیری کند و تأکید کرد که این گروه به مبارزه تا دستیابی به اهداف خود ادامه خواهد داد.

از سوی دیگر، نیروهای نظامی اسرائیل اعلام کرده‌اند عملیات نظامی در جبالیا را شدت بخشیده اند. مقامات اسرائیلی اعلام کردند با مرگ سنوار، یکی از اهداف اصلی جنگ محقق شده است، اما به جنگ ادامه خواهند داد تا به دیگر اهداف نظامی، از جمله آزادی گروگان‌های باقی‌مانده در غزه، دست یابند.

جمعه ابو مندی، یک جوان ۲۱ ساله اهل غزه، در گفت‌وگو با خبرنگاران اعلام کرد: «ما همیشه فکر می‌کردیم وقتی سنوار کشته شود، جنگ به پایان می‌رسد و زندگی ما به حالت عادی بازمی‌گردد، اما متأسفانه واقعیت چیزی کاملاً متفاوت است. جنگ هنوز متوقف نشده و کشتار همچنان ادامه دارد.»

وخامت اوضاع انسانی در غزه

با ادامه حملات هوایی و زمینی اسرائیل، وضعیت انسانی در غزه به شدت وخیم شده است. بیش از ۴۲۵۰۰ نفر از آغاز حملات اسرائیل کشته شده‌اند که اکثر آنها غیرنظامی هستند. تقریباً ۱۰۰ هزار نفر نیز مجروح شده‌اند و بیمارستان‌های غزه با کمبود شدید سوخت، تجهیزات پزشکی و مواد غذایی روبرو هستند.

حنیه عاشور، ۴۸ ساله، که شوهر و سه فرزند خود را در جریان این جنگ از دست داده است، در گفت‌وگو با خبرنگاران اعلام کرد: «این دو هفته یکی از بدترین هفته‌های زندگی ما در این جنگ بود. ما بارها مرگ را به چشم دیده‌ایم. فرزندانم و من نمی‌دانیم خوابیدن چیست و وقتی بمبارانی در نزدیکی رخ می‌دهد، دچار وحشت می‌شویم. ما فقط منتظر آن موشکی هستیم که روح ما را به فرزندان و شوهرم پیوند دهد.»

با شروع فصل زمستان، نگرانی‌ها در مورد شرایط زندگی مردم غزه به اوج خود رسیده است. بر اساس گزارش اخیر سازمان ملل، حدود ۳۴۵ هزار نفر از مردم این منطقه در ماه‌های آینده با سطوح «فاجعه‌بار» گرسنگی روبرو خواهند شد.

کمک‌های بین‌المللی و واکنش اسرائیل

در حالی که مقامات اسرائیل اعلام کرده‌اند که کامیون‌های کمک‌رسانی شامل غذا، آب، تجهیزات پزشکی و وسایل سرپناه به شمال غزه ارسال شده است، اما مردم غزه می‌گویند که هیچ بهبودی در شرایط زندگی خود احساس نمی‌کنند. فیلیپ لازارینی، رئیس آژانس امدادرسانی سازمان ملل برای پناهندگان فلسطینی (آنروا) در پیامی اعلام کرد: «مردم غزه همچنان در محاصره، گرسنه و بیمار هستند و اغلب زیر بمباران سنگین به سر می‌برند.»

با وجود تلاش‌های بین‌المللی برای ارسال کمک‌های انسانی به غزه، مقامات فلسطینی و سازمان‌های امدادرسان از کمبود شدید مواد غذایی، دارو و تجهیزات پزشکی خبر می‌دهند. احمد المصری، یک پزشک ۶۸ ساله در غزه، در این باره گفت: «ما با کمبود شدید تجهیزات پزشکی و دارو مواجه هستیم و قطع برق مشکلات زیادی را برای ما ایجاد کرده است. ما مجبوریم با نور موبایل‌ها یا یک لامپ باتری‌دار جراحی کنیم و حتی نمی‌توانیم جراحی سزارین را به درستی انجام دهیم چون اکسیژن یا برق نداریم.»

ترس از بازگشت به خانه و احتمال گسترش جنگ

اسرائیل از ساکنان مناطق شمالی غزه خواسته است تا به مناطق جنوبی فرار کنند، اما بسیاری از مردم توانایی یا تمایلی برای تخلیه مناطق خود ندارند. برخی از مردم غزه نگران هستند که اگر به جنوب بروند، اسرائیل اراضی و خانه‌های آنها را اشغال کند و آنها دیگر نتوانند به خانه‌های خود بازگردند.

پایان جنگ همچنان دور از دسترس به نظر می‌رسد و نگرانی‌ها در مورد گسترش جنگ به دیگر مناطق، از جمله لبنان و کرانه باختری، همچنان پابرجاست.

حزب‌الله لبنان که توسط ایران حمایت می‌شود، اعلام کرده وارد مرحله جدیدی از مبارزه با نیروهای اسرائیلی شده و از سلاح‌های پیشرفته‌ای همچون پهپادهای انفجاری و موشک‌های هدایت‌شونده دقیق استفاده کرده است. در همین حال، نیروهای اسرائیلی به حملات زمینی خود در جنوب لبنان ادامه می‌دهند تا مناطق تحت کنترل حزب‌الله را پاکسازی کنند و ساکنان اسرائیلی که از مناطق مرزی شمالی فرار کرده‌اند، بتوانند به خانه‌های خود بازگردند.

حماس: مبارزه ادامه دارد

حماس مرگ یحیی سنوار، رهبر این گروه، را تأیید اما تأکید کرده است به مبارزه خود ادامه خواهد داد. معاون سنوار، خلیل الحیه، در تبعید در قطر اعلام کرد شرایط تعیین‌شده برای آتش‌بس توسط سنوار همچنان پابرجا خواهد بود. این شرایط شامل توقف عملیات نظامی اسرائیل در غزه، خروج کامل سربازان اسرائیل از این منطقه و آزادی صدها زندانی فلسطینی است.

حماس در پیامی اطمینان داد حتی با از دست دادن رهبر خود نیز قوی‌تر خواهد شد، اما کارشناسان معتقدند که مرگ سنوار ضربه‌ای جدی به این گروه در کوتاه‌مدت وارد کرده است.

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، نیز تأکید کرد ترور سنوار یکی از مراحل مهم در “سقوط حکومت شیطانی حماس” بوده و مرگ سنوار را به عنوان “آغاز پایان” جنگی توصیف کرد که وارد دومین سال خود شده است. وی اعلام کرد اسرائیل به جنگ ادامه خواهد داد تا اهداف خود، از جمله آزادی گروگان‌های باقی‌مانده در غزه، را محقق کند.

در این میان، خلیل الحیه هشدار داد که گروگان‌ها تا زمانی که “تجاوز علیه مردم ما در غزه متوقف نشود” آزاد نخواهند شد.

print

مقالات
  • ایرانیان غصه دارند
    اندازه‌گیری به مثابه مهم‌ترین معیار برای مقایسه هر پدیده‌ای در جهان مادی هر روز با توجه به پیشرفت تکنولوژی و نیز گسترش ارتباطات و عبور از روزمره‌ها سهم قابل‌اعتنایی در زندگی و کسب‌وکار ملی و نیز فردی به دست آورده است.
  • سرنوشت محتوم اپوزسیون دلبسته به بیگانه ناصر دانشفر
    گمان نگارنده آن است که در طول تاریخ سرزمین ما هیچ حزبی جز حزب توده وجود خارجی نداشته است. آری چه احزاب شکل گرفته در دوران پیش از انقلاب چون ایران نوین و رستاخیز و چه احزاب ثبت شده در نظام‌مقدس به مانند
  • «ترکیه ملک مردان نیست»: پاسخ زنان به پروژه‌ی اسلامی‌سازی اردوغان نعیمه دوستدار
    از زمان به قدرت رسیدن رجب طیب اردوغان در سال ۲۰۰۲، روندی پیوسته و نظام‌مند برای تضعیف حقوق زنان در ترکیه آغاز شد. این روند در کنار تلاش‌ برای اسلامی‌کردن جامعه، به‌ویژه از طریق ترویج ارزش‌های
  • انتظار ایران از مذاکرات – فرخ نگهدار
    پرسش عموم ایرانیان این روزها این است که سرنوشت مذاکراتِ ایران و امریکا چه می شود؟ آیا اراده ای در دو کشور هست که ترس از جنگ، از تداوم تحریم و تهدید عبور کنیم و از راه صلح پایدار به توسعه پایدار دست یابیم؟
  • صد سال پیش فیزیک کوانتومی پای به جهان گذاشت برگردان علی‌محمد طباطبایی
    بخش اول: تاریخ علم کوانتوم در تازه‌ترین شماره هفته‌نامه اشپیگل: یک صد سال پیش از این، گروهی از جوانان بیست‌وچندساله، جهان‌بینی علمی را به لرزه درآوردند. آن‌ها نشان دادند که در دنیای اتم‌ها، دیگر نمی‌توان به عقل
سکولاریسم و لائیسیته
  • با دکتر نوذری – تفاوت سکولاریسم با لائیسیته
    درود بر شما افشین گرامی و بینندگان گرامی شما خوشحال هستم که در خدمتتون هستم. خوشحالیم که شما دعوت یعنی سپاسگزارم از اینکه دعوت برنامه رو پذیرفت قتتونو با ما دادین. ما می‌خواستیم راجع به موضوع سکولاریسم و لائیسیته تفاوتشون خیلی گیج کننده است. سر جفتشو میگن خب دین از سیاست جداست و ما قبلاً تو
  • لائیسیته به زبان ساده – کامران مهرپور
    پیشگفتار: لائیسیته همراه با فلسفه انسان گرایی به عنوان پایه اساسی‌ همبستگی‌ اپوزیسیون، می تواند هم برای براندازی حکومت اسلامی در ایران و هم برای ساختن سیستم جدید سیاسی مورد بهره برداری قرار گیرد. لائیسیته جدایی «نهاد دین» از «نهاد حکومتی» است. بدین وسیله هم حکومت می تواند جایگاه خاص و مورد اعتماد و
  • اعلام رهبری دوران گذار با تکیه به قدرت های خارجی منافی آزادی و حاکمیت ملی ایرانیان است
    با انتخاب مجدد دونالد ترامپ به عنوان رئيس جمهور آمریکا و سرکارآمدن دولت وی، سرنگونی رژيم مستبد بشار اسد و تضعیف نيروهای نیابتی جمهوری اسلامی ایران در غزه و لبنان و ضعیف تر شدن جمهوری اسلامی، تلاش طرفداران سلطنت و سازمان مجاهدین خلق ايران که مشوق مداخله خارجی در امور داخلی سیاسی ایران بوده و خواهان
  • نه به تخریب، آری به همبستگی-ی. صفایی
    مردم ایران امروز با نبردی برای آزادی میهن دست و پنجه نرم می‌کنند که با مبارزات سال‌های پیش بسیار متفاوت است. هوشیاری، دقت عمل، و خالی نکردن میدان‌های نبرد، از جمله ویژگی‌هایی هستند که آنها را به پیش می‌برند تا بساط دروغ، چاپلوسی، شیادی و وطن‌فروشی بخشی از هموطنان خود را رسوا و افشا کرده و به دست
Visitor
0197962
Visit Today : 193
Visit Yesterday : 763