اندیشه ، فلسفه
تاریخ
  • «ما فراموش نمی‌کنیم که این رهایی از بیرون آمد» سون فلیکس کلرهوف
    مقدمه مترجم: امروز ۸ ماه مه، هشتادمین سالگرد شکست آلمان نازی و پایان جنگ جهانی دوم در اروپاست. سالهای متمادی، برای آلمانی‌ها چگونگی توصیف این روز مایه سردرگمی، سوال و مناقشه بود. به مناسبت چهلمین
  • سوریه؛ ظهور و سقوط یک خاندان – دو سعید سلامی
    علی خامنه‌ای در دیدار با مجمع عالی فرماندهان سپاه پاسداران در مهر ماه ۱۳۹۸، سه ماه پیش از ترور قاسم سلیمانی، گفت: «نگاه وسیع جغرافیای مقاومت را از دست ندهید؛ این نگاه فرامرزی را از دست ندهید. قناعت نکنیم به منطقۀ خودمان…این نگاه وسیع فرامرزی، این امتداد عمق راهبردی گاهی اوقات از واجب‌ترین
  • حماسه گیلگمش سیروس اوندیلادزه
    حماسه گیلگمش داستانی حماسی از (بین‌النهرین) است که ماجراهای گیلگمش، پادشاه اوروک، و دوستش انکیدو را روایت می‌کند.: 1 . معرفی گیلگمش: گیلگمش پادشاهی قدرتمند اما ستمگر در شهر اوروک در(بین‌النهرین) (عراق امروزی) است. او دو سوم خدایی و یک سوم انسانی است و از نیرو و زیبایی فوق‌العاده‌ای برخوردار است. با
  • ایران آبستن انقلابی دیگر! (تجارب و بازخوانی انقلاب ۵۷) – هلمت احمدیان
    انقلاب ۱۳۵۷ یکی از عظیم ترین جنبش‌های توده‌ای در تاریخ ایران بود که منجر به سرنگونی رژیم پهلوی شد. اما با وجود این پیروزی اولیه، این انقلاب توسط ارتجاع اسلامی با یاری قدرت های سرمایه داری ربوده شد و ناکام ماند و شکست خوردو نهایتاً به سلطه‌ی یک نظام استبدادی مذهبی منجر گردید. در چهار دهه گذشته
اقتصاد

مجمع عمومی سازمان ملل متحد با رای مثبت ۱۵۳ کشور در برابر ۱۰ کشور مخالف و ۲۳ ممتنع، قطعنامه آتش‌بس فوری در غزه را تصویب کرد. آمریکا رای مخالف داد، بریتانیا، آلمان، ایتالیا و هلند ممتنع دادند. رای گیری امروز نشان داد بیش از دو سوم کشورهای جهان خواهان آتش بس فوری هستند. بایدن اعتراف کرد: اسرائیل در حال از دست دادن حمایت جامعه بین‌المللی در مورد بمباران غزه است.

مجمع عمومی سازمان ملل قطعنامه آتش‌بس فوری در غزه را تصویب کرد

مجمع عمومی سازمان ملل متحد با رای مثبت ۱۵۳ کشور در برابر ۱۰ کشور مخالف از جمله آمریکا و ۲۳ رای ممتنع، قطعنامه آتش‌بس فوری در غزه را تصویب کرد. این قطعنامه اگر چه الزام‌آور نیست اما همان طور که جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا گفته نشانگر تضعیف موقعیت دولت بنیامین نتانیاهو در ادامه جنگ علیه حماس در غزه است. این دومین قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل متحد با هدف پایان دادن به جنگ در غزه است. این مجمع در اکتبر گذشته هم قطعنامه ای با هدف برقراری وقفه انسان دوستانه در غزه تصویب کرده بود. با این حال قطعنامه ماه اکتبر با ۱۲۱ رای موافق در برابر ۱۴ مخالف و ۴۴ ممتنع تصویب شده بود اما قطعنامه امروز با ۱۵۳ رای موافق، ۱۰ مخالف و ۲۳ ممتنع، نشان از حمایت بیشتر کشورها و نارضایتی آنها از ادامه جنگ در غزه دارد.

آمریکا مخالف و بریتانیا ممتنع رای داد؛ دو سوم اعضای مجمع عمومی با ادامه جنگ در غزه مخالفت کردند

بیش از دوسوم از ۱۹۳ عضو حاضر در مجمع عمومی سازمان ملل متحد غروب سه شنبه به وقت شرق آمریکا به قطعنامه درخواست آتش‌بس فوری در غزه رای مثبت دادند آمریکا مخالف داد، بریتانیا، آلمان، ایتالیا و هلند رای ممتنع دادند. بنابر خواست این کشورها، عملی شدن اهداف این قطعنامه با موانع جدی روبرو است.
آمریکا، پارارگوئه، اتریش و اسرائیل در میان ۱۰ کشور مخالف قرار گرفتند و بریتانیا، مهمترین متحد آمریکا در اروپا هم به آن رای ممتنع داد همچون آلمان، ایتالیا، هلند و اوکراین که در میان ۲۳ کشور ممتنع قرار گرفتند. ساعتی قبل از رای‌گیری در مقر سازمان ملل متحد در نیویورک، لیندا توماس گرینفیلد، سفیر دایمی آمریکا در سازمان ملل متحد گفت که اگر چه واشنگتن با برخی مفاد قطعنامه تهیه شده موافق است اما تمرکز خود را بر ایجاد «صلح پایدار» گذاشته است. او گفت: «هرگونه آتش‌بسی در بهترین حالت یک امر موقتی و در بدترین حالت برای اسرائیلی‌ها که در معرض حملات بدون وقفه هستند خطرناک خواهد بود. این برای فلسطینیان هم خطرناک است چرا که آنها هم شایسته داشتن فرصتی برای ساختن فردایی بهتر، بدون حماس، هستند»!

بایدن: اسرائیل در حال از دست دادن حمایت جامعه بین‌المللی در مورد بمباران غزه است

رئیس جمهور آمریکا جو بایدن در اظهارنظری گفت اسرائیل به دلیل بمباران بی رویه خود که منجر به کشته شدن هزاران غیرنظامی فلسطینی شده، شروع به «از دست دادن حمایت» جامعه بین المللی کرده است. بایدن در یک رویداد کمپین انتخاباتی روز سه شنبه گفت: «آنها در حال از دست دادن این حمایت هستند. بایدن افزود که نتانیاهو باید دولت تندرو خود را تغییر دهد. اظهارات بایدن در حالی مطرح می‌شود که نتانیاهو از حمایت آمریکا در روز سه‌شنبه تشکر کرد، اما خاطرنشان کرد که ایالات متحده و اسرائیل درباره «روز پس از حماس» اختلاف نظر دارند.

اصلاحیه ایالات متحده رای نیاورد: هشتاد و چهار عضو رای موافق و ۶۲ رای مخالف دادند. بیست و پنج عضو رای ممتنع دادند. این اصلاحیه حمله ۷ اکتبر و ربودن گروگان ها را محکوم می کردد.

اصلاحیه اتریش شکست خورد: این اصلاحیه خواستار توضیح این بود که گروگان‌ها توسط «حماس و گروه‌های دیگر» نگهداری می‌شوند. هشتاد و نه عضو سازمان ملل رای موافق و ۶۱ رای مخالف دادند. بیست نفر از اعضا رای ممتنع دادند.

print
مقالات
محیط زیست
Visitor
0195744
Visit Today : 304
Visit Yesterday : 718