اندیشه ، فلسفه
  • چرا خلیج فارس باید «فارس» بماند! – داوید پارسیان
    جدال واژگان در میدان ژئوپلیتیک و تحلیل درباره تغییر نامی که فقط واژه نیست، بلکه به یک بهره‌برداری سیاسی و ابزار معامله در تحریف جغرافیای تاریخی تبدیل شده است.
  • حزب کارگران کردستان (پ‌ک‌ک) منحل شد
    خبرگزاری فیرات، نزدیک به پ‌ک‌ک روز دوشنبه گزارش داد که گروه شبه‌نظامی حزب کارگران کردستان (پ‌ک‌ک)، که بیش از چهار دهه با دولت ترکیه در جنگ بوده است، تصمیم به انحلال خود و پایان دادن به مبارزه مسلحانه خود گرفته است.
  • بنابراین، سقراط یک فیلسوف است برگردان: علی‌محمد طباطبایی
    گای بنت-هانتر از خود می‌پرسد که آیا پدر فلسفه غرب واقعاً فیلسوف است؟ این مصاحبه خیالی، نقدی بلیغ بر نهاد آکادمیک فلسفه، حرفه‌ای‌سازی بیش‌ازحد، و فراموشی ماهیت گفت‌وگویی و اخلاقی فلسفه است. نه‌تنها از نظر
  • نقد جنبش «زن، زندگی، آزادی»؛ چه باید کرد؟ – هوشنگ کوبان
    در نوشته‌ی زیر کوشش می‌شود با رجوع به آرای ماکس وبر، آنتونیو گرامشی، میشل فوکو و تنی چند از فمینیست‌های چپ انتقادی، نقدی درون‌مان از جنبش انقلابی «زن، زندگی، آزادی» ارایه شود، و بخشی از علل
  • خال‌های دائمیِ پلنگ – ل. تدین نژاد
    یکی از پیامدهای خروج ترامپ از برجام در سال ۲۰۱۸، از دست رفتن اعتبار آن کشور و بی‌اعتمادی جهانیان نسبت به پای‌بندی آمریکا به اجرای قراردادهای بین‌المللیِ خود بود. خروج از برجام در آن زمان حاصل تلاش‌های لابی‌های
تاریخ
  • میراث رضا شاه: از تجددگرایی تا استبداد سلطنتی م. روغنی
    رضا شاه در آستانه خروجش از ایران میراثی بجای گذاشت که از تناقضات شایان توجهی برخوردار بود. در دوران زمامداری وی از یک سو در راه مدرن‌سازی و دولت‌سازی کشور گام‌های مهمی برداشته شد و نهادهای تمدنی
  • نفوذ شیطان در حوزه علمیه امیر طاهری
    آیا شیطان رجیم در حوزه علیمه قم نفوذ کرده است تا مانع از آن شود که حوزه در خدمت «برترین هدف انقلاب اسلامی یعنی استقرار تمدن اسلامی» قرار گیرد؟ این پرسشی است که پس از مطالعه سخنان آیت‌الله علی
  • «ما فراموش نمی‌کنیم که این رهایی از بیرون آمد» سون فلیکس کلرهوف
    مقدمه مترجم: امروز ۸ ماه مه، هشتادمین سالگرد شکست آلمان نازی و پایان جنگ جهانی دوم در اروپاست. سالهای متمادی، برای آلمانی‌ها چگونگی توصیف این روز مایه سردرگمی، سوال و مناقشه بود. به مناسبت چهلمین
  • سوریه؛ ظهور و سقوط یک خاندان – دو سعید سلامی
    علی خامنه‌ای در دیدار با مجمع عالی فرماندهان سپاه پاسداران در مهر ماه ۱۳۹۸، سه ماه پیش از ترور قاسم سلیمانی، گفت: «نگاه وسیع جغرافیای مقاومت را از دست ندهید؛ این نگاه فرامرزی را از دست ندهید. قناعت نکنیم به منطقۀ خودمان…این نگاه وسیع فرامرزی، این امتداد عمق راهبردی گاهی اوقات از واجب‌ترین
اقتصاد

برای جانباختگان زاهدان و نیکا، مهسا، سارینا، محمد حسن و همه دلبندان پرپر شده ایران شرفیاب شدن با پیوستن به جنبش انقلابی برای «آزادی و شرف ایران» دختران، زنان، پسران و مردان آزاده ایران با یک جنبش سترگ انقلابی ضد حکومت دینی و برداشتن حجاب اجباری، نه تنها ایران بل جهان را به شگفتی و آفرین‌گویی برآورده‌اند. این انقلاب با دگرگونه ساختن ایران، پیشاپیش پیروز شده است و به زودی کمر درهم شکسته حکومت جمهوری اسلامی را بر زمین می‌کوبد. ایران پس‌گرد نخواهد کرد.

جنبش شگرف ایران در عصاره خود بر ارزش «شرف انسان ایرانی» استوار است و در پی دستیابی به یک حکومت دموکراتیک شرافتمند است که در خدمت شکوفایی ایرانیان باشد. شرف ارزشی است جهانشمول که در پیوندی تنگاتنگ با کرامت انسانی است. ماده نخست منشور جهانی حقوق بشر در باره «کرامت» چنین می‌گوید: «همه انسانها آزاد زاده می‌شوند و در کرامت و حقوق مساوی هستند. همه دارای عقل و وجدان هستند و می‌بایستی با یکدیگر بنابر سرشت خویشاوندی رفتار کنند.»

مردم ایران با شعار والای «زن، زندگی، آزادی» یا «ژن، ژیان، ئازادی»، اندوه بزرگ و خشم گسترده ناشی از قتل زن جوان ناکام، مهسا امینی، و جانباختگان دیگر از جمله هم میهنان زاهدانی را مبدل به چشم‌اندازی مملو از امید به زندگی در پرتو آزادی و دموکراسی توام با دادخواهی کرده‌اند. بدون داد جامعه آرامشی نخواهد دید.

در حرکتی نمادین و غوغایی، روسری‌ها و حجاب‌های اجباری با رقصی خیره کننده به آتش سپرده شدند تا همه را مبهوت رویایی به واقعیت پیوسته نمایند. زنان ایران پسگرد نخواهند کرد.

شعارهای سلبی «مرگ بر جمهوری اسلامی»، «مرگ بر خامنه‌ای» و «توپ، تانک، فشفشه، آخوند باید گم بشه» بار دیگر به شفافی ماهیت ضد حکومت دینی و آخوندی جنبش آزادیخواهی ایران را به ثبوت رساند.

شعارهای ایجابی «آزادی، آزادی، آزادی»، «مرگ بر دیکتاتور»، «مرگ بر ستمگر، چه شاه باشه چه رهبر» و «می جنگیم، می‌میریم، ایران رو پس می‌گیریم»، به روشنی بیانگر خواسته آزادی فردی و دموکراسی برای ملت ایران است.

ترانه «برای..» خواننده دلیر جوان، شروین، که بر اساس دردها و آرزوهای ابراز شده چندین نسل آفریده شده، بیانگر مردمی است که می‌خواهند مهر، عشق، عاطفه و انسانیت را جایگزین کینه توزی، نفرت، شقاوت و بی شرفی بنمایند.

سالهاست که آزادیخواهان ایران به سرکوبگران لقب «بی شرف» داده‌اند. از اینروست که می‌توان پذیرفت که ارج گذاری بر شرف و کرامت انسانی عصاره این جنبش است. ایرانی که بیش از 4 دهه است که با حکومتگرانی ریاکار، رذل و بی شرف رویارو بوده، در پی دستیابی به یک حکومت دموکراتیک شرافتمند است که بر انسانیت ارج بگذارد و در شکوفایش بکوشد.

انسان با شرف، نمایانگر رفتاری توام با احترام، بزرگواری، از خود گذشتگی و بخشندگی است. حکومت شرافتمند، حکومتی است قانونمند که بوسیله شهروندانش اداره می‌شود و نسبت به حقوق آنها احترام کامل دارد. حکومت شرافمتمند قانونی به مانند انسان شرافتمند خویشتن دار است، متجاوز به حقوق شهروندانش نیست. حکومت شرافتمند قانونی، حکومتی است از مردم، برای مردم و بوسیله مردم، یعنی حکومت دموکراتیک مدرن بر مبنای منشور جهانی حقوق بشر.

نسل جوان انقلابی امروز، بنابر ارزش‌های اساسی «زن، زندگی، آزادی» و «شرف» همبسته و یکپارچه است. آنها تا کنون با این همبستگی چشمگیر، اسیر اختلافات سیاسی نسل‌های پیشین نشده‌اند. جنبش انقلابی تا امروز از هیچ گروه سیاسی یا رهبران دروغین اصلاح طلب داخل و خود رهبرخواندگان بیرون از ایران پیروی نکرده است. جنبشی است که در جهت براندازی نظام آخوندی یکپارچه و متحد است و از اختلافات پرهیز می‌کند. هدف خود نظامه.

نسل‌های هشتادی و نودی، جنبش را متعلق به آیندگان کرده‌اند. نسل‌های نوجوان و جوان که با جهان پیوسته هستند، می‌دانند که با مبارزه شان چیزی جز زنجیرهای اسارت را برای از دست دادن ندارند، می‌دانند که آینده متعلق به آنهایی است که آنرا بنابر همتشان می‌سازند. کسی جز خودشان منجی نیست.

با پیوستن دانشجویان و دانش آموزان به اعتراضات، تکاپوی انقلابی به درون همه خانواده‌ها نفوذ کرده است. در این وضعیت بحرانی، آیا سکوت و تنها نظاره گر بودن در قبال سرکوب، دستگیری، زندانی، شکنجه و کشتار نسل‌های جوان و مردم آزاده، بهیچ روی قابل توجیه است؟

پس:
«اگر نمی‌توانی اعتراضت را فریاد بکشی، بلند بگو. اگر نمی‌توانی بلند بگویی، یواش بگو. اگر نمی‌توانی یواش بگویی، نجوا کن.
اگر نمی‌توانی در تظاهرات تند بدوی، یواش بدو. اگر نمی‌توانی بدوی، راه برو. اگر نمی‌توانی راه بروی، بخز. اگر نمی‌توانی بخزی، بایست.»*
و اگر می‌خواهی شرفیاف شوی، به جنبش زنان، جوانان و مردان آزاده ایران بپیوند.
و چنین کرده‌اند بسیاری از چهره‌های مردمی و ملی ایران از جمله: علی کریمی، گلشیفته فراهانی، حامد اسماعیلیون، نسرین ستوده، نرگس محمدی، کتایون ریاحی، جعفر پناهی، محمد رسول‌اف، ترانه علیدوستی، حسین ماهینی و… .

با آرزوی شرفیابی همه ایرانیان و پیروزی ملت ایران.

* با اقتباس از گفته مارتین لوتر کینگ، رهبر آزادیبخش آمریکا.

print

مقالات
محیط زیست
Visitor
0196877
Visit Today : 597
Visit Yesterday : 840