اندیشه ، فلسفه
تاریخ
  • میراث رضا شاه: از تجددگرایی تا استبداد سلطنتی م. روغنی
    رضا شاه در آستانه خروجش از ایران میراثی بجای گذاشت که از تناقضات شایان توجهی برخوردار بود. در دوران زمامداری وی از یک سو در راه مدرن‌سازی و دولت‌سازی کشور گام‌های مهمی برداشته شد و نهادهای تمدنی
  • نفوذ شیطان در حوزه علمیه امیر طاهری
    آیا شیطان رجیم در حوزه علیمه قم نفوذ کرده است تا مانع از آن شود که حوزه در خدمت «برترین هدف انقلاب اسلامی یعنی استقرار تمدن اسلامی» قرار گیرد؟ این پرسشی است که پس از مطالعه سخنان آیت‌الله علی
  • «ما فراموش نمی‌کنیم که این رهایی از بیرون آمد» سون فلیکس کلرهوف
    مقدمه مترجم: امروز ۸ ماه مه، هشتادمین سالگرد شکست آلمان نازی و پایان جنگ جهانی دوم در اروپاست. سالهای متمادی، برای آلمانی‌ها چگونگی توصیف این روز مایه سردرگمی، سوال و مناقشه بود. به مناسبت چهلمین
  • سوریه؛ ظهور و سقوط یک خاندان – دو سعید سلامی
    علی خامنه‌ای در دیدار با مجمع عالی فرماندهان سپاه پاسداران در مهر ماه ۱۳۹۸، سه ماه پیش از ترور قاسم سلیمانی، گفت: «نگاه وسیع جغرافیای مقاومت را از دست ندهید؛ این نگاه فرامرزی را از دست ندهید. قناعت نکنیم به منطقۀ خودمان…این نگاه وسیع فرامرزی، این امتداد عمق راهبردی گاهی اوقات از واجب‌ترین
اقتصاد

از جمله پیام های جالب توجهی که در کنفرانس «هشت چهره ی سرشناس اپوزیسیون» ارایه شد، یکی هم پیام مشترک علی کریمی و گلشیفته ی فراهانی بود که به صورت ویدئویی برای این کنفرانس فرستاده شده بود و خانم گلشیفته ی فراهانی آن را خواند.گلشیفته ی فراهانی در این پیام هر کسی را که به جز او (و لابد علی کریمی) فکر کند و «شکل و نوع» حکومت فردا را به بحث بگذارد، به خیانت به جانباختگان و زندانیان سیاسی در بند متهم کرد!

هر فرد و گروهی اگر ایده و طرحی برای گذار کم هزینه از نعش جمهوری اسلامی داره می تونه مطرح کنه، در غیر این صورت مطرح کردن شکل و نوع حکومت برای فردای ایران یک نوع خیانت به جانباختگان و زندانیان در بند در درون ایران حساب میشه!
همه ی ما امروز وظیفه داریم حول محور سقوط جمهوری اسلامی عمل بکنیم و این موضوع اتحاد و انسجام همه ی ما را تضمین می کند. مطرح کردن ایده ها و افکار شخصی در این زمان حساس پیرامون شکل حکومت فردای ایران ما را قطعا به سمت پراکندگی و واگرایی سوق می دهد . اگر همه ی ما به مردم سالاری و دموکراسی پایبندیم، انتخاب فردا را به زمانش به عهده ی مردم خواهیم گذاشت… بنابر این هر کس و هر گروهی به شکلی عمل کنه یا صحبتی بکنه که سبب اختلاف در اپوزیسیون بشود دارد به طور عمدی و یا سهوا خیانت می کند.

گلشیفته ی فراهانی در این ویدئو تاکید می کند که او و علی کرمی سیاسی نیستند بلکه «صدای مردم» هستند – بارزترین نشانه ی یک پوپولیسم عوامفریبانه و خطرناک – می شود این ادعا را از ایشان پذیرفت که او سیاسی نیست، اما او چگونه «صدای مردم»ی است که صدای مردم در بلوچستان، کردستان، دانشگاه ها و جاهای دیگر را که مثلا می گویند و می نویسند «نه سلطنت نه رهبری، دموکراسی برابری» و به همین خاطر به زندان می افتند و کشته می شوند نمی تواند بشنود، و نه تنها نمی تواند بشنود، بلکه آن ها را به «خیانت» – لابد به خودشان – متهم کند؟

خانم گلشیفته ی فراهانی نظرات خود را دارد، آزادانه هم آن ها را بیان می کند، کسی هم او را به «خیانت» متهم نمی کند، می تواند با نظرات دیگران مخالفت کند، اما متهم کردن کسانی که مثل او فکر نمی کنند به خیانت با هیچ کدام از ادعاهای دیگر او مبنی بر «اتحاد و همکاری»، همخوانی ندارد.

خانم فراهانی «سیاسی» نیست، ممکن است ناسنجیده حرفی زده است که اصلا اهمیتی هم نداشته باشد، اما خانم فراهانی اکنون جزو «هشت چهره ی سرشناس اپوزیسیون» است که قرار است «گذار» از جمهوری اسلامی را سامان بدهند. او علنا حرفی را بر زبان آورده که بسیاری از «سیاسیون» آن را به صورت غیرمستقیم در بین مردم جامعه القا می کنند. نباید فراموش کرد فشار شدیدی به جمهوری خواهان وارد می شود تا به بهانه ی «حفظ وحدت» مبارزه برای جمهوری خواهی را به فردا موکول کنند، نشانه ها و مظاهر فراوان یک انحصارطلبی آشکار و تلاش برای ساکت کردن مبارزه برای جمهوری خواهی، موضوعی خطرناکتر از یک پیام ویدئوی است.

print

مقالات
محیط زیست
Visitor
0197263
Visit Today : 257
Visit Yesterday : 726