اندیشه ، فلسفه
تاریخ
  • میراث رضا شاه: از تجددگرایی تا استبداد سلطنتی م. روغنی
    رضا شاه در آستانه خروجش از ایران میراثی بجای گذاشت که از تناقضات شایان توجهی برخوردار بود. در دوران زمامداری وی از یک سو در راه مدرن‌سازی و دولت‌سازی کشور گام‌های مهمی برداشته شد و نهادهای تمدنی
  • نفوذ شیطان در حوزه علمیه امیر طاهری
    آیا شیطان رجیم در حوزه علیمه قم نفوذ کرده است تا مانع از آن شود که حوزه در خدمت «برترین هدف انقلاب اسلامی یعنی استقرار تمدن اسلامی» قرار گیرد؟ این پرسشی است که پس از مطالعه سخنان آیت‌الله علی
  • «ما فراموش نمی‌کنیم که این رهایی از بیرون آمد» سون فلیکس کلرهوف
    مقدمه مترجم: امروز ۸ ماه مه، هشتادمین سالگرد شکست آلمان نازی و پایان جنگ جهانی دوم در اروپاست. سالهای متمادی، برای آلمانی‌ها چگونگی توصیف این روز مایه سردرگمی، سوال و مناقشه بود. به مناسبت چهلمین
  • سوریه؛ ظهور و سقوط یک خاندان – دو سعید سلامی
    علی خامنه‌ای در دیدار با مجمع عالی فرماندهان سپاه پاسداران در مهر ماه ۱۳۹۸، سه ماه پیش از ترور قاسم سلیمانی، گفت: «نگاه وسیع جغرافیای مقاومت را از دست ندهید؛ این نگاه فرامرزی را از دست ندهید. قناعت نکنیم به منطقۀ خودمان…این نگاه وسیع فرامرزی، این امتداد عمق راهبردی گاهی اوقات از واجب‌ترین
اقتصاد

کره شمالی می‌گوید که یک پهپاد زیرآبی را آزمایش کرده که توانایی انجام «سونامی رادیواکتیو» را دارد. خبرگزاری دولتی کره شمالی گفته است که این «سلاح مخفی» روز سه‌شنبه در آب‌های استان هامگیونگ جنوبی مورد آزمایش قرار گفته است. این پهپاد زیرآبی بیش از ۵۹ ساعت در عمق ۸۰ تا ۱۵۰ متری حرکت کرده و در نهایت سواحل شرقی کره شمالی منفجر شده است. تحلیلگران و کارشناسان در خصوص قبول این ادعای کره شمالی و توانایی‌های این سلاح جدید تردید داشته و خواستار احتیاط در پذیرش آن شده‌اند.

خبرگزاری دولتی کره شمالی گفته است که این سلاح ‘هائیل'(Haeil) نام دارد که سونامی به زبان کره‌ای می‌شود.

به گفته خبرگزاری مرکزی کره این سلاح «برای حمله به کشتی‌ها و بنادر دشمن با ایجاد یک موج رادیواکتیو در مقیاس فوق‌العاده طراحی شده است».

کره شمالی می‌گوید این پهپاد تهاجمی اتمی زیر آب می‌تواند در هر ساحل و بندری مستقر شود یا توسط یک کشتی برای عملیات یدک کش شود.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی بر این رزمایش نظارت داشته و گفته که این تمرین باید به عنوان هشداری برای ایالات متحده و کره جنوبی باشد تا متوجه شوند که توانایی بازدارندگی نامحدود کره شمالی در جنگ هسته‌ای با سرعت بیشتری تقویت می‌شود.

تنش‌ها در شبه جزیره کره با برگزاری بزرگترین رزمایش نظامی میدانی مشترک آمریکا و کره جنوبی در پنج سال اخیر بالا گرفته است.

رزمایش مشترک این دو کشور روز چهارشنبه به پایان رسید.

به نظر می‌رسد جدیدترین سلاح کره شمالی شبیه اژدرهای پوزیدون روسی است که گفته می شود قادر به تولید امواج رادیواکتیو و سونامی‌های هسته‌ای بوده که می‌تواند شهرهای ساحلی ایالات متحده را نابود کند.

لیف-اریک ایزلی، استاد دانشگاه اوها در سئول با شک و تردید در خصوص ادعای کره شمالی صحبت می‌کند و می‌گوید که آخرین ادعای پیونگ یانگ باید بررسی شود.

او می‌گوید: «به وضوح مشخص است که رژیم کیم ابزارهای مختلفی برای حمله هسته‌ای در اختیار دارد که هرگونه حمله پیشگیرانه به‌طور فاجعه‌باری با شکست مواجه می‌شود».

آنکیت پاندا، متخصص تسلیحات هسته‌ای در بنیاد کارنگی برای صلح بین‌المللی هم می‌گوید: «من تمایل دارم کره شمالی را جدی بگیرم، اما نمی‌توانم این احتمال را رد کنم که این یک عملیات روانی است.»

یون سوک یول، رئیس جمهور کره جنوبی روز جمعه گفت که «مطمئن خواهد شد که کره شمالی بهای تحریکات بی پروا خود را بپردازد».

کره شمالی همچنین گفته است که روز چهارشنبه موشک‌های کروز استراتژیک خود را «همراه با یک کلاهک آزمایشی شبیه‌سازی شده به کلاهک هسته‌ای» را آزمایش کرده است.

پنجشنبه گذشته هم، پیونگ یانگ چند ساعت قبل از دیدار رهبران کره جنوبی و ژاپن برای مذاکراتی مهم، یک موشک بالستیک قاره پیما را آزمایش کرد.

در سال ۲۰۲۲ کره شمالی بیش از ۹۰ موشک را پرتاب کرده است که بیشترین تعداد موشکی است که تا به امروز در یک سال از سوی این کشور شلیک شدشده و همه این‌ها علیرغم تحریم‌های سازمان ملل، ایالات متحده، اتحادیه اروپا و کشورهای همسایه علیه آن است.

این کشور در زمان کیم جونگ اون، توسعه برنامه تسلیحاتی‌اش را افزایش داده و چهار آزمایش از شش آزمایش هسته‌ای در زمان وی صورت گرفته است.

print
مقالات
محیط زیست
Visitor
0197564
Visit Today : 558
Visit Yesterday : 726