اندیشه ، فلسفه
تاریخ
  • میراث رضا شاه: از تجددگرایی تا استبداد سلطنتی م. روغنی
    رضا شاه در آستانه خروجش از ایران میراثی بجای گذاشت که از تناقضات شایان توجهی برخوردار بود. در دوران زمامداری وی از یک سو در راه مدرن‌سازی و دولت‌سازی کشور گام‌های مهمی برداشته شد و نهادهای تمدنی
  • نفوذ شیطان در حوزه علمیه امیر طاهری
    آیا شیطان رجیم در حوزه علیمه قم نفوذ کرده است تا مانع از آن شود که حوزه در خدمت «برترین هدف انقلاب اسلامی یعنی استقرار تمدن اسلامی» قرار گیرد؟ این پرسشی است که پس از مطالعه سخنان آیت‌الله علی
  • «ما فراموش نمی‌کنیم که این رهایی از بیرون آمد» سون فلیکس کلرهوف
    مقدمه مترجم: امروز ۸ ماه مه، هشتادمین سالگرد شکست آلمان نازی و پایان جنگ جهانی دوم در اروپاست. سالهای متمادی، برای آلمانی‌ها چگونگی توصیف این روز مایه سردرگمی، سوال و مناقشه بود. به مناسبت چهلمین
  • سوریه؛ ظهور و سقوط یک خاندان – دو سعید سلامی
    علی خامنه‌ای در دیدار با مجمع عالی فرماندهان سپاه پاسداران در مهر ماه ۱۳۹۸، سه ماه پیش از ترور قاسم سلیمانی، گفت: «نگاه وسیع جغرافیای مقاومت را از دست ندهید؛ این نگاه فرامرزی را از دست ندهید. قناعت نکنیم به منطقۀ خودمان…این نگاه وسیع فرامرزی، این امتداد عمق راهبردی گاهی اوقات از واجب‌ترین
اقتصاد

علی خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی که هر ساله در روز نخست سال به مشهد میرفت ودر انجا سخنرانی مهم سال جدید خود را ایراد میکرد ، امسال احتمالا به خاطر ضعف مزاجی و نیز ماه رمضان در حسینیه خیابان پاستور و مقر حکومتیش به سخنرانی پرداخت و مجددا به ذکر پیشرفتهای حکومت و تبلیغات نا صواب در مورد موقعیت ایران پرداخت وی طبق معمول هر سال دوباره به تعیین شعار سال هم پرداخت که تجربه سالهای قبل هم نشان میدهد که معمولا این شعارها در تحقق خود ناکام میماند.خامنه ای در مورد مهمترین مسیله سیاست خارجی یعنی چالش برنامه هسته ای که تحریمهای کشور را رقم زده است سخنی نگفت ولی به مساله غزه و فلسطین پرداخت.
خامنه ای سخنانش را به موضوع شعار سال که در سال های اخیر به سنت هرساله وی تبدیل شده است اختصاص داد و گفت هدف وی از طرح شعار در ابتدای هر سال این است که همت‌ها و فکرها متمرکز به این بخش از راهبرد اساسی کشور بشود. وی گفت شعار سال معمولاً بخشی از راهبرد اساسی کشور است و برای اینکه توجه مسئولین، همت مسئولین، تلاش مسئولین متوجه این بخش بشود، و همچنین برای این که افکار عمومی مردم و معرفت عمومی مردم آن را مطالبه کند، شعار سال را مطرح می‌کند.
این اظهارات خامنه ای در واکنش به اعتراض مردم نسبت به این شعارها انجام می شود که با کنایه به شعارهایی که خامنه ای در ابتدای هر سال انتخاب می کنند به طنز میگویند که هرچه خامنه ای به عنوان شعار سال انتخاب می کند، برعکس هدفی که در آن مستتر است درست در مسیر مقابل حرکت می کند.
بسیاری با انتقاد از این شعارها تاکید دارند که اجرای این اقدامات به شعار و برنامه عملیاتی نیاز دارد، نه به ایجاد شعار و با برنامه می توان به اهداف رسید نه با ساختن شعار سال.
وی مساله اقتصاد را مهم‌ترین وجه شعار سال در سال های اخیر دانست و گفت در این سال ها توجه و تکیه بر امر اقتصادی بوده است. خامنه ای با بیان این موضوع که در سال گذشته شعار مطرح شده مهار تورم و رشد تولید بوده است گفت گزارشهای رسمی که مورد تأیید هم هست، می‌گوید کارهای خوبی هم در این زمینه انجام شده است.
خامنه ای در ادامه با بیان این موضوع که این گزارش ها فاصله‌ی نسبتاً زیادی با آنچه مطلوب است دارد، گفت باز هم باید تلاش بشود.وی با بیان این موضوع که شعار امسال جهش تولید انتخاب شده است گفت اگر یک بسیج مردمی در امر اقتصاد انجام شود، تولید هم می‌تواند به جهش برسد.
خامنه ای اقتصاد را یکی از مسائل اساسی کشور دانست و گفت یکی از نقطه‌ضعف‌های کشور به دلایل گوناگون، مشکلات اقتصادی است. وی تصریح کرد اگر اقتصاد کشور وضعیت مطلوبی پیدا بکند، در همه‌ی اوضاع عمومی کشور تاثیر خواهد داشت. وی همچنین با بیان این موضوع که اقتصاد در دین و دنیای مردم میتواند اثر بگذارد، گفت نباید گفته شود که کشورهایی هستند از لحاظ ثروت و اقتصادِ پیشرفته وضعشان خوب است اما وضع مردم خوب نیست. خامنه ای گفت این به خاطر مسائل دیگری است و به این دلیل است که آنها به عدالت توجه ندارند.
خامنه ای تصریح کرد برای اینکه اقتصاد کشور شکوفا بشود، باید همه‌ی چرخ‌دنده‌های بزرگ و کوچک کشور به کار بیفتد. وی تاکید کرد همه باید تلاش کنند و هم از زیرساخت‌های کشور استفاده بشود و هم از ابتکارات مردمی و هم از قدرت مدیریت فعالان اقتصادی و فعالان مدیریتی و هم از نیروهای جوان تحصیل‌کرده به معنای واقعی کلمه استفاده بشود.خامنه ای حمایت از شرکتهای دانش‌بنیان را هم شرط دیگر برای تحقق شکوفایی اقتصاد کشور دانست این در حالیست که اقتصاد دانان معتقدند حمایت از دانش بنیانها عملا شعاری بوده ودر بهره وری اقتصاد تاثیری نگذاشته است .
خامنه ای توانایی های مردمی را بسیار بالا دانست و با اشاره به ارائه دستاوردهای اقتصادی و تولیدی بخش خصوصی در حسینیه که چندی پیش ارائه شده بود، این برنامه های مردمی را شگفت آور توصیف کرد و گفت این دستاوردها نشان دهنده ظرفیت بالای توان مردمی در تولید و ابتکارات مردمی بود. وی تصریح کرد این توانایی ها باید مورد استفاده قرار بگیرد.
خامنه ای در ادامه با اشاره به اهمیت تعامل خارجی و بین المللی در زمینه اقتصاد، و بیان این موضوع که بدون تعامل خارجی کار اقتصاد پیش نخواهد رفت، گفت دولت باید تلاش کند تا در زمینه‌ی مسائل خارجی با کشورهایی که ارتباط اقتصادی وجود دارد، این تفاهم‌نامه‌هایی را که امضا می‌شود و چندان تأثیری ندارد، به قراردادهای حقوقی قابل عمل و قابل اجرا که در عمل، اثری داشته باشد تبدیل بشوند.
این اولین بار است که خامنه ای به وضوح و صراحت از ضرورت برقراری روابط خارجی می گوید و آن را راهی برای بهبود اقتصاد ایران عنوان می کند و در عین حال بر حساسیت قابل اجرا بودن آن تاکید می کند.
او پیش از این روابط خارجی اقتصادی را تنها به عنوان یک امکان مورد توجه قرار می داد و هیچگاه بر ضرورت آن تاکید نکرده بود و آن را به عنوان راهی برای برون رفت از وضعیت بحرانی اقتصادی عنوان نکرده بود. اما این بار برای نخستین بار ضمن تاکید بر ضرورت توجه به روابط خارجی اقتصادی بر ضرورت تلاش دولت برای برقراری روابط خارجی تاکید کرده است. نمونه این موضوع ادعای سرمایه گذاری چهل میلیارد دلاری در صنعت نفت کشور توسط روسها بود که هیچگاه تبدیل به قرار داد نشد .
خامنه ای عوامل امیدزا در کشور را فراوان توصیف کرد و گفت چیزهایی که در انسان امید ایجاد میکند، در کشور فراوان است. وی پیشرفتهای علمی در صنعت، سلامت، فضا، سیاست و پیشرفتها در سیاست خارجی را از جمله این عوامل امیدزا دانست و گفت علاوه بر اینها امنیتی هم که در کشور وجود دارد بسیار امیدزاست. وی تصریح کرد ثبات و امنیت در ایران در کمتر کشوری می‌توان یافت.وی گفت توان تبلیغاتی در کشور به اندازه کافی رسایی لازم را ندارد و نمی تواند آنچه را اتّفاق می‌افتد، در معرض دید مردم قرار بدهد.
خامنه ای در حالی به فراوانی عوامل امیدزا در کشور اشاره می کند که بر خلاف اظهارات وی شرایط سیاسی و اجتماعی و اقتصادی در کشور به گونه ای است که امید مردم به پایین ترین میزان خود رسیده و بسیاری از پژوهش ها کاهش امید عمومی و اجتماعی را یکی از بزرگ ترین آسیب های کشور عنوان می کنند که بازسازی و ترمیم آن نیاز به زمان فراوان و برنامه ریزی گسترده دارد.
خامنه ای افزود با وجود پیشرفت هایی که هست دشمنان این پیشرفت ها را نه تنها نادیده می گیرند بلکه آنها را دروغ می خوانند و انکار می کنند. وی گفت دشمن این کارها را برای ناامید کردن مردم انجام می دهد.
خامنه ای در بخش دیگری از سخنان خود به مناسبت اول فروردین ماه، بر ضرورت وحدت ملی تاکید کرد با اشاره به اهمیت ارتباط و همدلی اجتماعی تاکید کرد همه وظیفه دارند که وحدت ملی و اتحاد مردم و مسئولان را حفظ کنند.
وی گفت اختلاف عقیده امری طبیعی است اما این اختلاف عقیده نباید منجر به اختلاف و دودستگی شود.
وی همچنین گفت افراد باید تلاش کنند که اختلاف عقیده تبدیل به نفرت پراکنی نشود و افراد از هم متنفر نشوند و به هم توهین نکنند. خامنه ای تاکید کرد افراد اجازه ندهند که اختلافات موجب اهانت و آزار و مانند اینها بشود یا ا« که با افترا و دروغ و مانند این چیزها هم همراه بشود.
خامنه ای همواره بر طبیعی بودن اختلاف عقیده تاکید می کند اما در دوره حاکمیت او بیشترین برخوردها با مخالفان نظرات او صورت گرفته و تمام کسانی که با نظرات خامنه ای مخالفند یا از عرصه سیاسی کشور حذف شده اند و یا آنکه مجبور هستند که زندان و تبعید و حبس را تحمل کنند.
بر خلاف اظهارات خامنه ای مخالفان در جمهوری اسلامی به ویژه در دوره حکومت خامنه ای هیچگاه امکان ابراز وجود پیدا نکرده اند و تنها به عقاید و نظراتی امکان ابراز داده می شود که کم خطر باشند و اصل رهبری خامنه ای و رفتار او را مورد انتقاد قرار ندهند.

print

مقالات
محیط زیست
Visitor
0197530
Visit Today : 524
Visit Yesterday : 726