اندیشه ، فلسفه
تاریخ
  • میراث رضا شاه: از تجددگرایی تا استبداد سلطنتی م. روغنی
    رضا شاه در آستانه خروجش از ایران میراثی بجای گذاشت که از تناقضات شایان توجهی برخوردار بود. در دوران زمامداری وی از یک سو در راه مدرن‌سازی و دولت‌سازی کشور گام‌های مهمی برداشته شد و نهادهای تمدنی
  • نفوذ شیطان در حوزه علمیه امیر طاهری
    آیا شیطان رجیم در حوزه علیمه قم نفوذ کرده است تا مانع از آن شود که حوزه در خدمت «برترین هدف انقلاب اسلامی یعنی استقرار تمدن اسلامی» قرار گیرد؟ این پرسشی است که پس از مطالعه سخنان آیت‌الله علی
  • «ما فراموش نمی‌کنیم که این رهایی از بیرون آمد» سون فلیکس کلرهوف
    مقدمه مترجم: امروز ۸ ماه مه، هشتادمین سالگرد شکست آلمان نازی و پایان جنگ جهانی دوم در اروپاست. سالهای متمادی، برای آلمانی‌ها چگونگی توصیف این روز مایه سردرگمی، سوال و مناقشه بود. به مناسبت چهلمین
  • سوریه؛ ظهور و سقوط یک خاندان – دو سعید سلامی
    علی خامنه‌ای در دیدار با مجمع عالی فرماندهان سپاه پاسداران در مهر ماه ۱۳۹۸، سه ماه پیش از ترور قاسم سلیمانی، گفت: «نگاه وسیع جغرافیای مقاومت را از دست ندهید؛ این نگاه فرامرزی را از دست ندهید. قناعت نکنیم به منطقۀ خودمان…این نگاه وسیع فرامرزی، این امتداد عمق راهبردی گاهی اوقات از واجب‌ترین
اقتصاد

روزنامه «تایمز» بریتانیا در گزارشی نوشت، تاسیسات هسته‌ای ایران که در عمق زمین واقع شده‌اند با «بمب‌های متعارف قابل انهدام کامل نیستند» و بمب‌های سنگرشکن اسرائیل فقط می‌توانند خسارات زیادی به آنها وارد کنند.به نوشته «تایمز»، کارشناسان معتقدند تاسیسات هسته‌ای نطنز در مرکز ایران که از غرب تحت پوشش رشته کوه‌های زاگرس قرار دارند، در اعماق زمین واقع شده و بمب‌های سنگرشکن به سختی می‌توانند آسیب جدی به آن وارد کنند. گروه تهدیدات هسته‌ای می‌گوید پایگاه اتمی نطنز در سه طبقه زیرزمین بنا شده که در دوطبقه آن سانترفیوژها با گنجایش ۵۰ هزار عدد جای گرفته‌اند.

در پایگاه نظنز، ۶ طبقه نیز روی زمین ساخته شده که دو طبقه آنها ۲.۵ کیلومتر مساحت دارند و مخصوص مونتاژ سانترفیوژهای گازی هستند.

مرکز تحلیل تصاویر ماهواره‌ای جینز می‌گوید با تحلیل یک دوره چهارماهه تصاویر ماهواره‌ای به این نتیجه رسیده است که ساخت و ساز در این پایگاه ادامه دارد. با توجه به حجم انباشت خاک در ورودی‌های تونل‌های غربی و شرقی، برآورد می‌شود که تاسیسات اتمی در عمق ۸۰ تا ۱۰۰ متری زمین درحال تکمیل هستند.

پایگاه فردو نیز در داخل یک کوه در حاشیه کویر مرکزی ایران ساخته شده که ارتش اسرائیل به عنوان یکی از پیشرفته‌ترین ارتش‌های جهان به سختی می‌تواند آن را با سلاح‌های متعارف نابود کند.

به گفته متیو ساویل، مدیر دپارتمان علوم نظامی درموسسه سلطنتی خدمات یکپارچه (رئوسی) ، اسرائیل نمی‌تواند با سلاح‌های متعارف خود پایگاه‌های هسته‌ای ایران را نابود کند.
با این حال او می‌گوید: «اسرائیل ممکن است نتواند این مراکز اتمی را منهدم کند اما قادر است تا خسارات زیادی به آنها وارد کند که توسعه برنامه اتمی در آنها را به چند سال قبل برگرداند. اما دو مرکز اصلی غنی‌سازی اورانیوم ایران در عمق زمین ساخته شده است که اسرائیل برای نابودی آنها، به بمب‌هایی که فقط دراختیار آمریکا است، نیاز دارد.»

اسرائیل همچنین به بمب‌افکن «ب ۲ اسپریت» برای حمل بمب سنگرشکن هدایت شونده که حدود ۱۴ تن وزن دارد برای انهدام این مراکز اتمی ایران نیاز دارد. اما به گفته متیو ساویل، بر اساس تحقیقات مرکز مطالعات استراتژیک و بین‌المللی آمریکا در سال ۲۰۱۰، تنها بمبی که می‌تواند تاسیسات اتمی زیرزمینی ایران را بطور کامل نابود کند، بمب اتمی است.

print
مقالات
محیط زیست
Visitor
0197590
Visit Today : 584
Visit Yesterday : 726