اندیشه ، فلسفه
تاریخ
  • «ما فراموش نمی‌کنیم که این رهایی از بیرون آمد» سون فلیکس کلرهوف
    مقدمه مترجم: امروز ۸ ماه مه، هشتادمین سالگرد شکست آلمان نازی و پایان جنگ جهانی دوم در اروپاست. سالهای متمادی، برای آلمانی‌ها چگونگی توصیف این روز مایه سردرگمی، سوال و مناقشه بود. به مناسبت چهلمین
  • سوریه؛ ظهور و سقوط یک خاندان – دو سعید سلامی
    علی خامنه‌ای در دیدار با مجمع عالی فرماندهان سپاه پاسداران در مهر ماه ۱۳۹۸، سه ماه پیش از ترور قاسم سلیمانی، گفت: «نگاه وسیع جغرافیای مقاومت را از دست ندهید؛ این نگاه فرامرزی را از دست ندهید. قناعت نکنیم به منطقۀ خودمان…این نگاه وسیع فرامرزی، این امتداد عمق راهبردی گاهی اوقات از واجب‌ترین
  • حماسه گیلگمش سیروس اوندیلادزه
    حماسه گیلگمش داستانی حماسی از (بین‌النهرین) است که ماجراهای گیلگمش، پادشاه اوروک، و دوستش انکیدو را روایت می‌کند.: 1 . معرفی گیلگمش: گیلگمش پادشاهی قدرتمند اما ستمگر در شهر اوروک در(بین‌النهرین) (عراق امروزی) است. او دو سوم خدایی و یک سوم انسانی است و از نیرو و زیبایی فوق‌العاده‌ای برخوردار است. با
  • ایران آبستن انقلابی دیگر! (تجارب و بازخوانی انقلاب ۵۷) – هلمت احمدیان
    انقلاب ۱۳۵۷ یکی از عظیم ترین جنبش‌های توده‌ای در تاریخ ایران بود که منجر به سرنگونی رژیم پهلوی شد. اما با وجود این پیروزی اولیه، این انقلاب توسط ارتجاع اسلامی با یاری قدرت های سرمایه داری ربوده شد و ناکام ماند و شکست خوردو نهایتاً به سلطه‌ی یک نظام استبدادی مذهبی منجر گردید. در چهار دهه گذشته
اقتصاد

رئیس کل دادگستری سیستان و بلوچستان اعلام کرد مأموران نظامی که در جمعه خونین زاهدان به قتل عمد و قصاص محکوم شده بودند از این اتهام تبرئه و به حداکثر ۱۰ سال حبس محکوم شده‌اند. او همچنین وعده داد به خانواده قربانیان دیه پرداخت شود. بر اساس گزارش خبرگزاری مهر، دستگاه قضایی جمهوری اسلامی ماموران نظامی را که به قتل بلوچ‌ها در جمعه خونین زاهدان متهم‌اند از این اتهام تبرئه کرده است. طبق این گزارش علی موحدی‌راد، رئیس کل دادگستری سیستان و بلوچستان روز یکشنبه ۲۳ دی در جمع کسانی که «ریش‌سفیدان و سران طوایف سیستان و بلوچستان» خوانده شده‌اند این خبر را اعلام کرده است.

به گزارش زمانه؛ رئیس کل دادگستری سیستان و بلوچستان درباره متهمان پرونده‌ای که دستگاه قضایی ایران آن‌را «پرونده ۸ مهر» می‌خواند، مدعی شد که قوه قضائیه نتوانسته مشخص کند که چه کسی به کشته‌شدگان شلیک کرده و از چه اسلحه‌ای شلیک شده است. او گفت:‌ در این پرونده، تعدادی کشته و تعدادی هم زخمی شدند و در زمان رسیدگی به پرونده اتهام مأمورین قتل عمد در نظر گرفته شده ولی از آنجا که مشخص نشده که چه کسی به این افراد دقیقاً شلیک کرده و از چه اسلحه‌ای شلیک صورت گرفته به جای قصاص دیه در نظر گرفته شده و برای مأمورین حداکثر مجازات حبس که ۱۰ سال بوده در نظر گرفته شده است.

براساس گفته‌های حسینعلی میر، دادستان نظامی سیستان و بلوچستان که به خرداد سال گذشته باز می‌گردد، به‌دنبال فشار مقام‌های محلی برای رسیدگی به جنایت مأموران نظامی در زاهدان، قوه قضائیه سه پرونده تشکیل داده بود که در یکی از پرونده‌ها ۱۵ نفر، در پرونده دوم ۱۱ نفر و در پرونده سوم تعداد نامشخصی از فرماندهان نظامی که به گفته او «اقداماتی نظیر ترک فعل، عدم رعایت نظامات دولتی و گزارشات خلاف واقع داشتند» متهم شده و برای آن‌ها کیفرخواست صادر شده بود.

نام این متهمان هرگز اعلام نشد.

در اردیبهشت سال جاری، حسینعلی منتظری، دادستان کل کشور بدون اشاره به جزئیات خاصی گفته بود که حکم پرونده «۸ مهر» صادر شده است. پیش از آن عبدالحمید اسماعیل‌زهی (مولوی عبدالحمید)، امام جمعه اهل سنت زاهدان روز دوشنبه ۲۱ اسفند در حساب کاربری‌اش در شبکه اجتماعی ایکس/توییتر از عملکرد دستگاه قضائی جمهوری اسلامی در رسیدگی به پرونده کشتار جمعه خونین زاهدان انتقاد کرده و نوشته بود: دادگاه جنایت جمعه خونین زاهدان پس از انتظاری طولانی با احضار افراد معدودی از مأموران نیروی انتظامی تشکیل شد، اما آمران این جنایت و عاملان سپاهی و بسیجی آن هیچگاه بازخواست نشدند.

همچنان قوه قضائیه جزئیات پرونده جمعه خونین زاهدان را منتشر نکرده است.

علی موحدی‌راد، رئیس کل دادگستری سیستان و بلوچستان در ادامه صحبت‌های خود گفت دیه افراد مشخص شده و به آنها پرداخت می‌شود و علاوه بر پرداخت دیه، این افراد به‌دستور رهبر ایران از مزایای «خانواده شهید و جانباز» نیز برخوردار می‌شوند.

او درباره تأخیر چندین ماهه در رسیدگی به این پرونده هم گفت: برخی از این افراد فاقد شناسنامه و تبعه افغانستان بودند و گواهی انحصار وراثت نمی‌توانستند بیاورند و اولیا دم کشته شدگان معلوم نبود که این موضوع روند رسیدگی را کند می‌کند.

روز ۸ مهر ۱۴۰۱، بعد از برگزاری نماز جمعه زاهدان عده‌ای از شرکت‌کنندگان در این مراسم برای اعتراض به تجاوز فرمانده انتظامی چابهار به یک دختر ۱۵ ساله بلوچ در مقابل کلانتری ۱۶ تجمع کردند. نیروهای نظامی و امنیتی جمهوری اسلامی به سوی مردم آتش گشودند. طبق برآوردها در جریان این تیراندازی بیش از ۱۰۰ نفر از شهروندان معترض کشته شدند. خبرگزاری «حال‌وش» در اولین سالگرد این کشتار اسامی ۱۰۵ نفر از کشته‌شدگان در آن روز را منتشر کرد. در میان این افراد، نام ۱۹ کودک ۹ تا ۱۷ ساله هم اعلام شد که به دست نیروهای نظامی کشته شدند.

print

مقالات
محیط زیست
Visitor
0196423
Visit Today : 143
Visit Yesterday : 840