اندیشه ، فلسفه
تاریخ
  • «ما فراموش نمی‌کنیم که این رهایی از بیرون آمد» سون فلیکس کلرهوف
    مقدمه مترجم: امروز ۸ ماه مه، هشتادمین سالگرد شکست آلمان نازی و پایان جنگ جهانی دوم در اروپاست. سالهای متمادی، برای آلمانی‌ها چگونگی توصیف این روز مایه سردرگمی، سوال و مناقشه بود. به مناسبت چهلمین
  • سوریه؛ ظهور و سقوط یک خاندان – دو سعید سلامی
    علی خامنه‌ای در دیدار با مجمع عالی فرماندهان سپاه پاسداران در مهر ماه ۱۳۹۸، سه ماه پیش از ترور قاسم سلیمانی، گفت: «نگاه وسیع جغرافیای مقاومت را از دست ندهید؛ این نگاه فرامرزی را از دست ندهید. قناعت نکنیم به منطقۀ خودمان…این نگاه وسیع فرامرزی، این امتداد عمق راهبردی گاهی اوقات از واجب‌ترین
  • حماسه گیلگمش سیروس اوندیلادزه
    حماسه گیلگمش داستانی حماسی از (بین‌النهرین) است که ماجراهای گیلگمش، پادشاه اوروک، و دوستش انکیدو را روایت می‌کند.: 1 . معرفی گیلگمش: گیلگمش پادشاهی قدرتمند اما ستمگر در شهر اوروک در(بین‌النهرین) (عراق امروزی) است. او دو سوم خدایی و یک سوم انسانی است و از نیرو و زیبایی فوق‌العاده‌ای برخوردار است. با
  • ایران آبستن انقلابی دیگر! (تجارب و بازخوانی انقلاب ۵۷) – هلمت احمدیان
    انقلاب ۱۳۵۷ یکی از عظیم ترین جنبش‌های توده‌ای در تاریخ ایران بود که منجر به سرنگونی رژیم پهلوی شد. اما با وجود این پیروزی اولیه، این انقلاب توسط ارتجاع اسلامی با یاری قدرت های سرمایه داری ربوده شد و ناکام ماند و شکست خوردو نهایتاً به سلطه‌ی یک نظام استبدادی مذهبی منجر گردید. در چهار دهه گذشته
اقتصاد

یورونیوز – اولاف شولتس، صدراعظم آلمان روز شنبه در واکنش به اظهارات اخیر جِی دی ونس، معاون رئیس جمهوری آمریکا هرگونه مداخله خارجی در کشورش را محکوم کرد. آقای شولتس تاکید کرد که مردم آلمان اجازه نخواهند داد اشخاص ثالث به نفع حزب راست افراطی «آلترناتیو برای آلمان» در انتخابات پارلمانی کشورش که هفته آینده برگزار می‌شود، مداخله کنند.

صدراعظم آلمان که در جمع مقامات و شخصیت‌های بین‌المللی حاضر در کنفرانس امنیتی مونیخ سخن می‌گفت در این خصوص تصریح کرد: «تنها ما (مردم آلمان) تصمیم می‌گیریم که دموکراسی در کشور چه مسیری را باید طی کند، نه هیچ کس دیگر!»

او اظهارات روز جمعه معاون رئیس جمهوری آمریکا را که نسبت به منزوی کردن حزب «آلترناتیو برای آلمان» انتقاد کرده و خواستار پایان «خط قرمز» در برابر این حزب شده بود، محکوم کرد و گفت: «چنین کاری (اظهار نظر مداخله‌گرایانه) قابل قبول نیست؛ به ویژه آنکه از جانب دوستان و متحدان باشد.»

سخنان تند و جنجالی جی دی ونس درانتقاد از آنچه او «افول آزادی بیان» در اروپا و سیاست‌های غلط مهاجرتی در این قاره ‌خواند، با واکنش شدید رهبران اروپایی مواجه شد.

معاون رئیس جمهوری ایالات متحده به‌طور خاص، احزاب جریان اصلی آلمان را که از هرگونه ائتلاف با حزب راست افراطی «آلترناتیو برای آلمان» امتناع می‌کنند، هدف انتقادات خود قرار داد.

با وجود این اختلاف نظرها، آلمان که سیاست خارجی و دفاعی خود را پس از جنگ جهانی دوم بر پایه شراکت و همکاری فرا‌آتلانتیک بنا نهاده است، حاضر نیست به آمریکایی‌ها پشت کند.

ولاف شولتس با این حال ضمن تأکید بر نیاز به یک «صنعت تسلیحاتی قوی اروپایی»، اطمینان داد که آلمان به خرید تجهیزات نظامی آمریکایی ادامه خواهد داد.

صدراعظم آلمان با تأکید مجدد بر این نکته که صلح در اوکراین تنها با تضمین حاکمیت این کشور برقرار می‌شود، هرگونه «صلح تحمیلی» به کی‌یف را رد کرد.

او با اشاره به تماس تلفنی اخیر ترامپ و پوتین که حساسیت نسبت به مذاکرات صلح اوکراین را در میان اروپایی‌ها بالا برده، تاکید کرد که آلمان هرگز از صلحی تحمیلی حمایت نخواهد کرد.

صدراعظم آلمان در واکنش به تردیدهای ایجاد شده توسط دولت ترامپ در مورد تعهد آمریکا به امنیت اروپا، با جدایی امنیت این دو قاره مخالفت کرد.

او اذعان داشت که افزایش چشمگیر و مستمر هزینه‌های دفاعی، فراتر از ۲ درصد تولید ناخالص داخلی فعلی، نیازی «غیرقابل انکار و ضروری» است.

اولاف شولتس با اشاره به اینکه هر یک درصد افزایش در هزینه دفاعی، مستلزم تأمین سالانه ۴۳ میلیارد یورو بودجه اضافی است، خواستار اصلاح قانون محدودیت بودجه و مقررات انضباط مالی پس از انتخابات و معافیت هزینه‌های دفاعی از این قانون شد.

آقای شولتس این سخنان را یک هفته پیش از انتخابات زودهنگام پارلمانی در کشورش ایراد کرد که بنا به پیش‌بینی‌ها، نامزد سوسیال دموکرات آلمان در آن شکست خواهد خورد.

فریدریش مرتس، نامزد محافظه‌کاران و رقیب اصلی صدراعظم آلمان درانتخابات پیش‌رو، در نظرسنجی‌ها از حزب راست افراطی آلترناتیو برای آلمان و حزب سوسیال دموکرات پیشی گرفته است.

print
مقالات
محیط زیست
Visitor
0195307
Visit Today : 585
Visit Yesterday : 403