اندیشه ، فلسفه
تاریخ
  • «ما فراموش نمی‌کنیم که این رهایی از بیرون آمد» سون فلیکس کلرهوف
    مقدمه مترجم: امروز ۸ ماه مه، هشتادمین سالگرد شکست آلمان نازی و پایان جنگ جهانی دوم در اروپاست. سالهای متمادی، برای آلمانی‌ها چگونگی توصیف این روز مایه سردرگمی، سوال و مناقشه بود. به مناسبت چهلمین
  • سوریه؛ ظهور و سقوط یک خاندان – دو سعید سلامی
    علی خامنه‌ای در دیدار با مجمع عالی فرماندهان سپاه پاسداران در مهر ماه ۱۳۹۸، سه ماه پیش از ترور قاسم سلیمانی، گفت: «نگاه وسیع جغرافیای مقاومت را از دست ندهید؛ این نگاه فرامرزی را از دست ندهید. قناعت نکنیم به منطقۀ خودمان…این نگاه وسیع فرامرزی، این امتداد عمق راهبردی گاهی اوقات از واجب‌ترین
  • حماسه گیلگمش سیروس اوندیلادزه
    حماسه گیلگمش داستانی حماسی از (بین‌النهرین) است که ماجراهای گیلگمش، پادشاه اوروک، و دوستش انکیدو را روایت می‌کند.: 1 . معرفی گیلگمش: گیلگمش پادشاهی قدرتمند اما ستمگر در شهر اوروک در(بین‌النهرین) (عراق امروزی) است. او دو سوم خدایی و یک سوم انسانی است و از نیرو و زیبایی فوق‌العاده‌ای برخوردار است. با
  • ایران آبستن انقلابی دیگر! (تجارب و بازخوانی انقلاب ۵۷) – هلمت احمدیان
    انقلاب ۱۳۵۷ یکی از عظیم ترین جنبش‌های توده‌ای در تاریخ ایران بود که منجر به سرنگونی رژیم پهلوی شد. اما با وجود این پیروزی اولیه، این انقلاب توسط ارتجاع اسلامی با یاری قدرت های سرمایه داری ربوده شد و ناکام ماند و شکست خوردو نهایتاً به سلطه‌ی یک نظام استبدادی مذهبی منجر گردید. در چهار دهه گذشته
اقتصاد

روسیه روز جمعه، ۹ مه ۲۰۲۵، هشتادمین سالگرد پیروزی بر آلمان نازی در جنگ جهانی دوم را با برگزاری رژه‌ای باشکوه در میدان سرخ مسکو گرامی داشت. در این مراسم، ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، به همراه رهبران برجسته‌ای چون شی جین‌پینگ، رئیس‌جمهور چین، و لوئیس ایناسیو لولا دا سیلوا، رئیس‌جمهور برزیل، حضور داشتند. پوتین این رویداد را به نمادی از قدرت‌نمایی نظامی و دیپلماتیک روسیه در برابر غرب و در بحبوحه جنگ ادامه‌دار در اوکراین تبدیل کرد.

در حالی که رژه با حضور بیش از ۱۱٬۰۰۰ سرباز و نمایش تجهیزات پیشرفته نظامی، از جمله پهپادها، برگزار شد، تهدید حملات پهپادی اوکراین و اختلالات در فرودگاه‌های مسکو سایه‌ای بر جشن‌ها افکند. با این حال، آتش‌بس ۷۲ ساعته‌ای که پوتین اعلام کرده بود، به کاهش تنش‌ها در روز مراسم کمک کرد. پوتین در سخنرانی خود بر فداکاری‌های ملت روسیه در جنگ جهانی دوم تأکید کرد و به مقاومت در برابر نازیسم، روس‌هراسی و یهودستیزی اشاره نمود. او همچنین از شجاعت مردم چین تقدیر کرد و بر همکاری‌های بین‌المللی تأکید ورزید.

حضور رهبران کشورهای چین، برزیل، صربستان، اسلواکی و دیگر متحدان غیرغربی در این مراسم، نشان‌دهنده تلاش روسیه برای تقویت روابط با کشورهای خارج از بلوک غربی بود. در مقابل، بسیاری از کشورهای غربی با عدم حضور در این رویداد، اعتراض خود را به اقدامات روسیه در اوکراین ابراز کردند.

در همین حال، رهبران اروپایی در شهر لویو اوکراین گرد هم آمدند تا با اعلام حمایت نظامی و ایجاد دادگاهی بین‌المللی برای رسیدگی به جنایات جنگی روسیه، همبستگی خود را با اوکراین نشان دهند. این اقدامات، شکاف‌های ژئوپلیتیکی عمیق‌تری را در اروپا نمایان ساخت.

در مجموع، رژه روز پیروزی ۲۰۲۵ در مسکو نه تنها یادآور پیروزی تاریخی بر نازیسم بود، بلکه صحنه‌ای برای نمایش قدرت نظامی، اتحادهای بین‌المللی و پیام‌های سیاسی روسیه در برابر چالش‌های جهانی کنونی محسوب می‌شد.

پوتین در مراسم میدان سرخ مسکو از نقش چین تقدیر کرد

به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه امروز (جمعه) در مراسم بزرگداشت پایان جنگ جهانی دوم که در میدان سرخ مسکو برگزار شد، با ستایش از تلاش‌های مشترک ملت‌ها در مقابله با نازیسم، از سهم متحدان این کشور به‌ویژه چین در دستیابی به پیروزی ابراز قدردانی کرد.

پوتین در حضور سران و مقامات کشورها از جمله شی جین‌پینگ رئیس‌جمهور چین، گفت: روسیه از سهم متحدانش در دستیابی به پیروزی بسیار قدردانی می‌کند و شکست کامل نازیسم به لطف تلاش‌های مشترک بسیاری از کشورها حاصل شد.

وی با هشدار درباره تحریف تاریخ افزود: ما در برابر هر کسی که بخواهد تاریخ را تحریف کند خواهیم ایستاد. این وظیفه ماست که از تاریخ مبارزان ارتش شوروی و پیروزی دفاع کنیم.

پوتین همچنین با اشاره به درگیری جاری در اوکراین مدعی شد: تمام مردم روسیه از “عملیات نظامی” در اوکراین حمایت و به قهرمانی نظامیان خود افتخار می‌کنند. ما برای دستیابی به اهداف استراتژیک خود به نام روسیه بزرگ و منافع آن، به وحدت خود در جنگ و صلح تکیه می‌کنیم.

رئیس‌جمهور روسیه در ادامه گفت: ما از سهم کشور دوست، چین در پیروزی مشترک بسیار سپاسگزاریم.

این اظهارات در شرایطی بیان می‌شود که همکاری‌های سیاسی و نظامی میان مسکو و پکن در سال‌های اخیر تقویت شده است.

print

مقالات
محیط زیست
Visitor
0194990
Visit Today : 268
Visit Yesterday : 403