اندیشه ، فلسفه
تاریخ
  • «ما فراموش نمی‌کنیم که این رهایی از بیرون آمد» سون فلیکس کلرهوف
    مقدمه مترجم: امروز ۸ ماه مه، هشتادمین سالگرد شکست آلمان نازی و پایان جنگ جهانی دوم در اروپاست. سالهای متمادی، برای آلمانی‌ها چگونگی توصیف این روز مایه سردرگمی، سوال و مناقشه بود. به مناسبت چهلمین
  • سوریه؛ ظهور و سقوط یک خاندان – دو سعید سلامی
    علی خامنه‌ای در دیدار با مجمع عالی فرماندهان سپاه پاسداران در مهر ماه ۱۳۹۸، سه ماه پیش از ترور قاسم سلیمانی، گفت: «نگاه وسیع جغرافیای مقاومت را از دست ندهید؛ این نگاه فرامرزی را از دست ندهید. قناعت نکنیم به منطقۀ خودمان…این نگاه وسیع فرامرزی، این امتداد عمق راهبردی گاهی اوقات از واجب‌ترین
  • حماسه گیلگمش سیروس اوندیلادزه
    حماسه گیلگمش داستانی حماسی از (بین‌النهرین) است که ماجراهای گیلگمش، پادشاه اوروک، و دوستش انکیدو را روایت می‌کند.: 1 . معرفی گیلگمش: گیلگمش پادشاهی قدرتمند اما ستمگر در شهر اوروک در(بین‌النهرین) (عراق امروزی) است. او دو سوم خدایی و یک سوم انسانی است و از نیرو و زیبایی فوق‌العاده‌ای برخوردار است. با
  • ایران آبستن انقلابی دیگر! (تجارب و بازخوانی انقلاب ۵۷) – هلمت احمدیان
    انقلاب ۱۳۵۷ یکی از عظیم ترین جنبش‌های توده‌ای در تاریخ ایران بود که منجر به سرنگونی رژیم پهلوی شد. اما با وجود این پیروزی اولیه، این انقلاب توسط ارتجاع اسلامی با یاری قدرت های سرمایه داری ربوده شد و ناکام ماند و شکست خوردو نهایتاً به سلطه‌ی یک نظام استبدادی مذهبی منجر گردید. در چهار دهه گذشته
اقتصاد

ارتش هند اعلام کرد نیروهای مسلح پاکستان در شب پنج‌شنبه و بامداد جمعه، حملات متعددی با استفاده از پهپادها و مهمات دیگر در سراسر مرز غربی هند انجام داده‌اند. این اقدامات در پی تشدید درگیری‌ها بین دو کشور مسلح به سلاح‌های هسته‌ای صورت گرفت.

تنش‌ها از زمانی افزایش یافت که هند در روز چهارشنبه به مکان‌هایی در پاکستان حمله کرد که به گفته‌ی مقامات هندی، «اردوگاه‌های تروریستی» بودند. این حملات در واکنش به حمله‌ی مرگبار به گردشگران هندو در کشمیر تحت کنترل هند در ماه گذشته انجام شد.

پاکستان هرگونه دخالت در آن حمله را رد کرده است، اما از آن زمان، هر دو کشور تبادل آتش و گلوله‌باران مرزی را آغاز کرده‌اند و پهپادها و موشک‌ها را به حریم هوایی یکدیگر فرستاده‌اند که منجر به کشته شدن نزدیک به چهل نفر شده است.

این درگیری‌ها مرگبارترین موارد از زمان درگیری محدود بین دو کشور در منطقه‌ی کارگیل کشمیر در سال ۱۹۹۹ محسوب می‌شوند. هدف قرار دادن شهرهای اصلی پاکستان توسط هند برای اولین بار از زمان جنگ تمام‌عیار در سال ۱۹۷۱ اتفاق افتاده است.

ارتش هند اعلام کرد نیروهای پاکستانی به «تعداد زیادی نقض آتش‌بس» در امتداد مرز موقت در کشمیر دست زده‌اند، منطقه‌ای که بین دو کشور تقسیم شده اما هر دو ادعای مالکیت کامل آن را دارند.

در بیانیه‌ای، ارتش هند اعلام کرد: «حملات پهپادی به‌طور مؤثر دفع شدند و پاسخ مناسبی به نقض‌ آتش‌بس داده شد.» همچنین افزود که به تمام «نقشه‌های شوم» با «قدرت» پاسخ داده خواهد شد.

وزیر اطلاعات پاکستان، عطاالله طارق، بیانیه‌ی ارتش هند را «بی‌اساس و گمراه‌کننده» خواند و اظهار داشت که پاکستان هیچ‌گونه «اقدامات تهاجمی» علیه مناطق داخل کشمیر هند یا فراتر از مرزهای کشور انجام نداده است.

اسلام‌آباد پیش‌تر اتهامات حمله به شهر پتهانکوت در ایالت پنجاب هند، سرینگر در دره‌ی کشمیر و جایسالمر در ایالت راجستان را رد کرده و این اتهامات را «بی‌اساس» و «با انگیزه‌های سیاسی» توصیف کرده بود.

آژیرها در امریتسار

نیروی امنیت مرزی هند اعلام کرد یک «تلاش بزرگ برای نفوذ» در منطقه‌ی سامبا در کشمیر در شب پنج‌شنبه خنثی شده است. همچنین، گلوله‌باران سنگین توپخانه در منطقه‌ی اوری در روز جمعه ادامه یافت.

یک مقام امنیتی که نخواست نامش فاش شود، گفت: «چندین خانه در گلوله‌باران بخش اوری آتش گرفته و آسیب دیدند… یک زن کشته شد و سه نفر در گلوله‌باران شبانه مجروح شدند.»

در شهر مرزی امریتسار هند، که معبد طلایی مقدس برای سیک‌ها در آن قرار دارد، آژیرها بیش از دو ساعت در روز جمعه به صدا درآمدند و از ساکنان خواسته شد در داخل خانه بمانند.

هتل‌ها خالی مانده‌اند، فرودگاه بسته شده و گردشگران با خودرو از شهر فرار کرده‌‌ند.

سایر مناطق مرزی نیز در روز جمعه اقدامات احتیاطی انجام دادند، از جمله بوج در گجرات، جایی که مقامات اعلام کردند اتوبوس‌های گردشگری در حالت آماده‌باش برای تخلیه ساکنان نزدیک مرز پاکستان قرار دارند.

مدارس و مراکز آموزشی در منطقه‌ی بیکانر در ایالت بیابانی راجستان تعطیل شدند و ساکنان نزدیک مرز پاکستان گفتند که از آن‌ها خواسته شده به مناطق دورتر نقل مکان کنند و در صورت امکان با اقوام خود زندگی کنند یا از اقامتگاه‌های ترتیب داده شده توسط دولت استفاده کنند.

فراخوان جهانی برای خویشتن‌داری

قدرت‌های جهانی از ایالات متحده تا چین از دو کشور خواسته‌اند تا تنش‌ها را کاهش دهند. معاون رئیس‌جمهور ایالات متحده، جی‌دی ونس، در روز پنج‌شنبه بار دیگر خواستار کاهش تنش‌ها شد.

او در مصاحبه‌ای در فاکس نیوز گفت: «ما می‌خواهیم این موضوع هرچه سریع‌تر کاهش یابد. اما نمی‌توانیم این کشورها را کنترل کنیم.»

روابط بین هند با اکثریت هندو و پاکستان اسلامی از زمان تبدیل شدن آن‌ها به کشورهای جداگانه پس از استقلال از حکومت استعماری بریتانیا در سال ۱۹۴۷ پرتنش بوده است.

کشمیر، منطقه‌ای با اکثریت مسلمان، در مرکز این خصومت‌ها قرار دارد و آن‌ها دو مورد از سه جنگ خود را بر سر این منطقه انجام داده‌اند.

print

مقالات
محیط زیست
Visitor
0195089
Visit Today : 367
Visit Yesterday : 403