اندیشه ، فلسفه
تاریخ
  • «ما فراموش نمی‌کنیم که این رهایی از بیرون آمد» سون فلیکس کلرهوف
    مقدمه مترجم: امروز ۸ ماه مه، هشتادمین سالگرد شکست آلمان نازی و پایان جنگ جهانی دوم در اروپاست. سالهای متمادی، برای آلمانی‌ها چگونگی توصیف این روز مایه سردرگمی، سوال و مناقشه بود. به مناسبت چهلمین
  • سوریه؛ ظهور و سقوط یک خاندان – دو سعید سلامی
    علی خامنه‌ای در دیدار با مجمع عالی فرماندهان سپاه پاسداران در مهر ماه ۱۳۹۸، سه ماه پیش از ترور قاسم سلیمانی، گفت: «نگاه وسیع جغرافیای مقاومت را از دست ندهید؛ این نگاه فرامرزی را از دست ندهید. قناعت نکنیم به منطقۀ خودمان…این نگاه وسیع فرامرزی، این امتداد عمق راهبردی گاهی اوقات از واجب‌ترین
  • ایران آبستن انقلابی دیگر! (تجارب و بازخوانی انقلاب ۵۷) – هلمت احمدیان
    انقلاب ۱۳۵۷ یکی از عظیم ترین جنبش‌های توده‌ای در تاریخ ایران بود که منجر به سرنگونی رژیم پهلوی شد. اما با وجود این پیروزی اولیه، این انقلاب توسط ارتجاع اسلامی با یاری قدرت های سرمایه داری ربوده شد و ناکام ماند و شکست خوردو نهایتاً به سلطه‌ی یک نظام استبدادی مذهبی منجر گردید. در چهار دهه گذشته
  • وایکینک‌ها و ادبیات عباس شکری
    ادبیات وایکینگ‌ها بخش مهمی از میراث فرهنگی نروژ، سوئد، دانمارک، و ایسلند است و بازتابی از فرهنگ، دین، و ساختار اجتماعی این مردمان اسکاندیناویایی می‌باشد. دوره وایکینگ‌ها که از حدود قرن هشتم تا یازدهم میلادی به طول انجامید، دوران شکوفایی این فرهنگ بوده و داستان‌ها و سرودهای آن‌ها یکی از اصلی‌ترین
اقتصاد

حماسه گیلگمش داستانی حماسی از (بین‌النهرین) است که ماجراهای گیلگمش، پادشاه اوروک، و دوستش انکیدو را روایت می‌کند.: 1 . معرفی گیلگمش: گیلگمش پادشاهی قدرتمند اما ستمگر در شهر اوروک در(بین‌النهرین) (عراق امروزی) است. او دو سوم خدایی و یک سوم انسانی است و از نیرو و زیبایی فوق‌العاده‌ای برخوردار است. با این حال، غرور و ظلم او خدایان را به واکنش وامی‌دارد.


۲. آفرینش انکیدو

برای مقابله با ستمگری گیلگمش، خدایان انکیدو را می‌آفرینند، مردی وحشی و نیرومند که در میان حیوانات زندگی می‌کند. انکیدو از نظر قدرت و شجاعت هم‌تراز گیلگمش توصیف می‌شود. یک کاهنه به نام شمخات برای متمدن کردن انکیدو و آوردن او به اوروک فرستاده می‌شود.


۳. آشنایی و دوستی گیلگمش و انکیدو

انکیدو پس از آگاهی از ظلم‌های گیلگمش به اوروک می‌رود. این دو مرد در نبردی حماسی با یکدیگر می‌جنگند، اما در نهایت به یکدیگر احترام می‌گذارند و دوستان جدایی‌ناپذیری می‌شوند. آن‌ها با هم تصمیم می‌گیرند تا برای انجام کارهای بزرگ به ماجراجویی بپردازند.


۴. سفر به جنگل سدر

گیلگمش و انکیدو برای جنگ با هومبابا، هیولای نگهبان جنگل سدر که توسط خدای انلیل فرستاده شده است، راهی می‌شوند. آن‌ها با وجود هشدارها و ترس‌ها، موفق می‌شوند هومبابا را بکشند، اما این کار خشم خدایان را برمی‌انگیزد.


۵. خشم خدایان و مرگ انکیدو

ایشتار، الهه‌ای که تحت تأثیر گیلگمش قرار گرفته است، به او پیشنهاد ازدواج می‌دهد. گیلگمش پیشنهاد او را رد می‌کند و ایشتار را تحقیر می‌کند. ایشتار خشمگین، گاو آسمانی را برای نابودی اوروک می‌فرستد. گیلگمش و انکیدو گاو را می‌کشند، اما خدایان تصمیم می‌گیرند که انکیدو باید به عنوان مجازات بمیرد. انکیدو بیمار می‌شود و می‌میرد، و گیلگمش را در غم عمیقی فرو می‌برد.


۶. جست‌وجوی جاودانگی

گیلگمش که از مرگ انکیدو ویران شده است، به فناپذیری خود پی می‌برد و برای یافتن جاودانگی راهی سفر می‌شود. او با اوتناپیشتیم، مردی که از طوفان بزرگ جان سالم به در برده و از خدایان جاودانگی دریافت کرده است، ملاقات می‌کند. اوتناپیشتیم داستان طوفان را برای گیلگمش تعریف می‌کند و به او می‌گوید که جاودانگی تنها برای خدایان است.


۷. شکست و پذیرش

گیلگمش در جست‌وجوی جاودانگی شکست می‌خورد، اما درس ارزشمندی می‌آموزد: جاودانگی واقعی در کارها و دستاوردهایی است که اثری ماندگار از خود به جای می‌گذارند. او به اوروک بازمی‌گردد، فناپذیری خود را می‌پذیرد و به حکومت خردمندانه اختصاص می‌یابد.


۸. نتیجه‌گیری

حماسه با گیلگمش به پایان می‌رسد که دیوارهای اوروک را که ساخته است، تماشا می‌کند و درمی‌یابد که میراث او شکل جاودانگی اوست.


این حماسه به موضوعات جهانی مانند دوستی، مرگ، جست‌وجوی معنا و پذیرش شرایط انسانی می‌پردازد. اگر به دنبال ترجمه کامل این اثر به فارسی هستید، می‌توانید حماسه گیلگمش (Hamâse-ye Gilgamish) را در کتابفروشی‌ها یا کتابخانه‌های تخصصی جست‌وجو کنید.

print

مقالات
محیط زیست
Visitor
0195006
Visit Today : 284
Visit Yesterday : 403