اندیشه ، فلسفه
  • حزب کارگران کردستان (پ‌ک‌ک) منحل شد
    خبرگزاری فیرات، نزدیک به پ‌ک‌ک روز دوشنبه گزارش داد که گروه شبه‌نظامی حزب کارگران کردستان (پ‌ک‌ک)، که بیش از چهار دهه با دولت ترکیه در جنگ بوده است، تصمیم به انحلال خود و پایان دادن به مبارزه مسلحانه خود گرفته است.
  • بنابراین، سقراط یک فیلسوف است برگردان: علی‌محمد طباطبایی
    گای بنت-هانتر از خود می‌پرسد که آیا پدر فلسفه غرب واقعاً فیلسوف است؟ این مصاحبه خیالی، نقدی بلیغ بر نهاد آکادمیک فلسفه، حرفه‌ای‌سازی بیش‌ازحد، و فراموشی ماهیت گفت‌وگویی و اخلاقی فلسفه است. نه‌تنها از نظر
  • نقد جنبش «زن، زندگی، آزادی»؛ چه باید کرد؟ – هوشنگ کوبان
    در نوشته‌ی زیر کوشش می‌شود با رجوع به آرای ماکس وبر، آنتونیو گرامشی، میشل فوکو و تنی چند از فمینیست‌های چپ انتقادی، نقدی درون‌مان از جنبش انقلابی «زن، زندگی، آزادی» ارایه شود، و بخشی از علل
  • خال‌های دائمیِ پلنگ – ل. تدین نژاد
    یکی از پیامدهای خروج ترامپ از برجام در سال ۲۰۱۸، از دست رفتن اعتبار آن کشور و بی‌اعتمادی جهانیان نسبت به پای‌بندی آمریکا به اجرای قراردادهای بین‌المللیِ خود بود. خروج از برجام در آن زمان حاصل تلاش‌های لابی‌های
  • در پاسخ به نکاتی از اطلاعیه‌ی سازمان مجاهدین خلق ایران – بهزاد کریمی
    آنچه ذیلاً می‌آید پاره توضیحاتی است پیرامون مندرجات اطلاعیه‌ا‌‌ی که سازمان مجاهدین خلق ایران اخیراً زیر عنوان «تحریف حقایق در یک مصاحبه با سایت شرق در مورد مجاهدین خلق» انتشار داده است. بنا به اظهارات این اطلاعیه
تاریخ
  • میراث رضا شاه: از تجددگرایی تا استبداد سلطنتی م. روغنی
    رضا شاه در آستانه خروجش از ایران میراثی بجای گذاشت که از تناقضات شایان توجهی برخوردار بود. در دوران زمامداری وی از یک سو در راه مدرن‌سازی و دولت‌سازی کشور گام‌های مهمی برداشته شد و نهادهای تمدنی
  • نفوذ شیطان در حوزه علمیه امیر طاهری
    آیا شیطان رجیم در حوزه علیمه قم نفوذ کرده است تا مانع از آن شود که حوزه در خدمت «برترین هدف انقلاب اسلامی یعنی استقرار تمدن اسلامی» قرار گیرد؟ این پرسشی است که پس از مطالعه سخنان آیت‌الله علی
  • «ما فراموش نمی‌کنیم که این رهایی از بیرون آمد» سون فلیکس کلرهوف
    مقدمه مترجم: امروز ۸ ماه مه، هشتادمین سالگرد شکست آلمان نازی و پایان جنگ جهانی دوم در اروپاست. سالهای متمادی، برای آلمانی‌ها چگونگی توصیف این روز مایه سردرگمی، سوال و مناقشه بود. به مناسبت چهلمین
  • سوریه؛ ظهور و سقوط یک خاندان – دو سعید سلامی
    علی خامنه‌ای در دیدار با مجمع عالی فرماندهان سپاه پاسداران در مهر ماه ۱۳۹۸، سه ماه پیش از ترور قاسم سلیمانی، گفت: «نگاه وسیع جغرافیای مقاومت را از دست ندهید؛ این نگاه فرامرزی را از دست ندهید. قناعت نکنیم به منطقۀ خودمان…این نگاه وسیع فرامرزی، این امتداد عمق راهبردی گاهی اوقات از واجب‌ترین
اقتصاد

پیشتر برخی منابع اعلام کردند در ازای دریافت هواپیماهای بدون سرنشین از ایران برای استفاده در جنگ اوکراین، روسیه ممکن است هواپیماهای جنگنده جدید سوخو 35 در اختیار ایران بگذارد.

شهریار حیدری، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ایران اظهار داشت جنگنده‌های سوخو 35 که ایران به روسیه سفارش داده، اوایل سال آینده وارد کشور می‌شود.

به گزارش خبرگزاری «انتخاب»، یکشنبه 25 دی، حیدری گفت: «به کشور روسیه سفارش‌هایی نظیر سیستم‌های پدافندی، موشکی و همچنین بالگرد را نیز داده‌ایم و اکثر این سلاح‌ها به‌زودی وارد کشور می‌شوند.»

طی سال‌های اخیر خبرهای بسیاری از خرید تسلیحات پیشرفته روسی توسط جمهوری اسلامی منتشر شد اما تاکنون چنین معاملاتی انجام نشده‌اند.

حمید واحدی، فرمانده نیروی هوایی ارتش ایران هم شهریور گذشته خبر خرید جنگنده روسی سوخو 35 برای نیروی هوایی ارتش را تایید کرد.

پیش از این برخی منابع اعلام کردند، در ازای دریافت هواپیماهای بدون سرنشین از ایران برای استفاده در جنگ اوکراین، روسیه ممکن است هواپیماهای جنگنده جدید سوخو 35 در اختیار ایران بگذارد.

به گزارش مجله «فوربز»، در دسامبر 2021 ادعا شد که ایران و روسیه در ژانویه 2022 یک قرارداد دفاعی بیست‌ساله به ارزش ده میلیارد دلار امضا خواهند کرد، که به عنوان بخشی از آن روسیه 22 فروند جت جنگنده سوخو ‌35 و سامانه‌ موشکی دفاع هوایی اس-400 به ایران عرضه خواهد کرد.

بر اساس گزارش‌ها، رژیم ایران در سال 2021 نیز خواستار خرید 36 جت جنگنده پیشرفته «چنگدو J-10C» از چین شد و پیشنهاد داد بهای آنها را با نفت یا گاز طبیعی بپردازد، اما ظاهرا پکن به این درخواست تهران پاسخ منفی داد.

پل ایدون، کارشناس نظامی، پیشتر در مقاله‌ای برای مجله «فوربس» به بررسی موضوع فروش سوخو 35‌ روسی به ایران پرداخته و گمانه زده که بر خلاف تصور عمومی در غرب، این جنگنده‌ نسل جدید احتمالا نه به سپاه پاسداران که به نیروی هوایی ارتش جمهوری اسلامی ایران می‌رسد.

به گفته منابع اطلاعاتی غربی، ایران به زودی 24 جنگنده سوخو 35 که روسیه در اصل برای مصر ساخته بود را دریافت خواهد کرد. طبق گزارش‌ها، خلبان‌های ایرانی در بهار سال گذشته میلادی برای هدایت این جنگنده‌های جدید در روسیه آموزش دیده‌اند.

ایدون تاکید کرده که نیروی هوایی ایران برای جایگزینی ناوگان کهنه «اف 14» و «میگ 29» خود به حداقل شصت جنگنده نسل 4.5 نیاز دارد. بنابراین، حتی اگر روسیه 25 سوخو به ایران بدهد، تهران هنوز هم در موضع ضعیف‌تری نسبت به همسایگان خود در جنوب کشور خواهد بود.

با این حال، اگر تهران موفق شود مسکو را قانع کند تا علاوه بر سوخوها، سامانه‌های دفاع هوایی پیشرفته مثل اس-400 نیز به ایران بدهد، آن وقت مجموعه این دو می‌تواند دیوار دفاعی قابل توجهی برابر حمله هوایی احتمالی آمریکا و اسرائیل به تاسیسات هسته‌ای ایران ایجاد کند.

این کارشناس نتیجه می‌گیرد مورد اخیر می‌تواند دلیل اصلی نگرانی واشینگتن در قبال همکاری نظامی-فنی فزاینده میان ایران و روسیه باشد، که به احتمال زیاد باعث خواهد شد آمریکا در این باره به «اقدامات پیشگیرانه» متوسل شود.

print
مقالات
محیط زیست
Visitor
0196841
Visit Today : 561
Visit Yesterday : 840