اندیشه ، فلسفه
  • چرا خلیج فارس باید «فارس» بماند! – داوید پارسیان
    جدال واژگان در میدان ژئوپلیتیک و تحلیل درباره تغییر نامی که فقط واژه نیست، بلکه به یک بهره‌برداری سیاسی و ابزار معامله در تحریف جغرافیای تاریخی تبدیل شده است.
  • حزب کارگران کردستان (پ‌ک‌ک) منحل شد
    خبرگزاری فیرات، نزدیک به پ‌ک‌ک روز دوشنبه گزارش داد که گروه شبه‌نظامی حزب کارگران کردستان (پ‌ک‌ک)، که بیش از چهار دهه با دولت ترکیه در جنگ بوده است، تصمیم به انحلال خود و پایان دادن به مبارزه مسلحانه خود گرفته است.
  • بنابراین، سقراط یک فیلسوف است برگردان: علی‌محمد طباطبایی
    گای بنت-هانتر از خود می‌پرسد که آیا پدر فلسفه غرب واقعاً فیلسوف است؟ این مصاحبه خیالی، نقدی بلیغ بر نهاد آکادمیک فلسفه، حرفه‌ای‌سازی بیش‌ازحد، و فراموشی ماهیت گفت‌وگویی و اخلاقی فلسفه است. نه‌تنها از نظر
  • نقد جنبش «زن، زندگی، آزادی»؛ چه باید کرد؟ – هوشنگ کوبان
    در نوشته‌ی زیر کوشش می‌شود با رجوع به آرای ماکس وبر، آنتونیو گرامشی، میشل فوکو و تنی چند از فمینیست‌های چپ انتقادی، نقدی درون‌مان از جنبش انقلابی «زن، زندگی، آزادی» ارایه شود، و بخشی از علل
  • خال‌های دائمیِ پلنگ – ل. تدین نژاد
    یکی از پیامدهای خروج ترامپ از برجام در سال ۲۰۱۸، از دست رفتن اعتبار آن کشور و بی‌اعتمادی جهانیان نسبت به پای‌بندی آمریکا به اجرای قراردادهای بین‌المللیِ خود بود. خروج از برجام در آن زمان حاصل تلاش‌های لابی‌های
تاریخ
  • میراث رضا شاه: از تجددگرایی تا استبداد سلطنتی م. روغنی
    رضا شاه در آستانه خروجش از ایران میراثی بجای گذاشت که از تناقضات شایان توجهی برخوردار بود. در دوران زمامداری وی از یک سو در راه مدرن‌سازی و دولت‌سازی کشور گام‌های مهمی برداشته شد و نهادهای تمدنی
  • نفوذ شیطان در حوزه علمیه امیر طاهری
    آیا شیطان رجیم در حوزه علیمه قم نفوذ کرده است تا مانع از آن شود که حوزه در خدمت «برترین هدف انقلاب اسلامی یعنی استقرار تمدن اسلامی» قرار گیرد؟ این پرسشی است که پس از مطالعه سخنان آیت‌الله علی
  • «ما فراموش نمی‌کنیم که این رهایی از بیرون آمد» سون فلیکس کلرهوف
    مقدمه مترجم: امروز ۸ ماه مه، هشتادمین سالگرد شکست آلمان نازی و پایان جنگ جهانی دوم در اروپاست. سالهای متمادی، برای آلمانی‌ها چگونگی توصیف این روز مایه سردرگمی، سوال و مناقشه بود. به مناسبت چهلمین
  • سوریه؛ ظهور و سقوط یک خاندان – دو سعید سلامی
    علی خامنه‌ای در دیدار با مجمع عالی فرماندهان سپاه پاسداران در مهر ماه ۱۳۹۸، سه ماه پیش از ترور قاسم سلیمانی، گفت: «نگاه وسیع جغرافیای مقاومت را از دست ندهید؛ این نگاه فرامرزی را از دست ندهید. قناعت نکنیم به منطقۀ خودمان…این نگاه وسیع فرامرزی، این امتداد عمق راهبردی گاهی اوقات از واجب‌ترین
اقتصاد

رسانه‌های بین‌المللی، تحلیل‌گران و مقام‌های مختلف کشورهای غربی، واکنش‌های متفاوت و گسترده‌ای به رای روز پنجشنبه نمایندگان پارلمان اروپا، برای قرار گرفتن نام سپاه پاسداران در فهرست سازمان‌های تروریستی اروپا، مطرح کرده‌اند. به گزارش ایندی‌پندنت، در این میان، گمانه‌زنی‌های هم مطرح شده است که دولت‌های اروپایی، دست‌‌کم در این مرحله، به‌رغم خواست نمایندگان پارلمان اروپا در نهایت سپاه پاسداران را به سبب برخی از ملاحظات سیاسی-امنیتی، در فهرست سازمان‌های تروریستی اتحادیه قرار نمی‌دهند. رویترز با اشاره به نشست روز دوشنبه هفته آینده اروپا برای معرفی پنجمین بسته تحریمی علیه جمهوری اسلامی به نقل از دو منبع گزارش داده است که اروپا فعلا سپاه را تحریم نمی‌کند.

روزنامه وال‌استرت‌ژورنال بامداد روز جمعه ۲۰ ژانویه (۳۰ دی‌ماه) در گزارشی ضمن برشمردن برخی از مهم‌ترین چالش‌های کشورهای اروپایی با حکومت ایران نوشت: دولت فدرال آلمان، ماه‌ها است که برای قرار دادن نام سپاه پاسداران در فهرست سازمان‌های تروریستی تلاش می‌کند.

اما هنوز روشن نیست که دولت‌های مختلف تا چه اندازه تحت تاثیر خواست آلمان در جایگاه قدرتمندترین بازیگر اقتصادی اروپا باشند.

براساس این گزارش، موضوع این است که در چارچوب سازوکار تصمیم‌گیری اتحادیه اروپا، مسائل مرتبط با سیاست‌های خارجی یا موضوع‌های مرتبط با مسائل امنیتی و تروریسم در اتحادیه به‌طور «اتفاق آرا» انجام می‌شود. به این معنا که همراهی تمامی کشورهای عضو برای سیاست‌گذاری‌های محوری از این دست لازم است.

با این همه، برخی از بلندپایه‌ترین مقام‌های کمیسیون و شورای اروپا  مانند اورسولا فون در لاین آشکارا گفته‌اند از خواست قرار دادن سپاه پاسداران در فهرست تروریستی اتحادیه حمایت می‌کنند.

به‌نوشته وال‌استرت‌ژورنال، هر اقدامی که اتحادیه اروپا در قبال سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در دستور کار قرار دهد در نهایت به معنای تغییر رویکرد اتحادیه اروپا از یک سیاست تعاملگرا با جمهوری اسلامی، به یک سیاست سخت‌گیرانه‌ است.

وال‌استرت‌ژورنال، در بخش دیگری از گزارش خود دو دلیل اصلی را برای این تغییر رویکرد کلی اتحادیه اروپا در قبال جمهوری اسلامی بر می‌شمرد.

اول سرکوب گسترده خیزش سراسری ایرانیان علیه نظام حاکم و دوم همکاری‌های نظامی ایران و روسیه، به‌طور مشخص تامین و انتقال پهپادهای نظامی برای جنگ در اوکراین است.

تلاش پارلمان اروپا و برخی دیگر از کشورهای عضو اتحادیه، مهم‌تر از همه آلمان برای قرار دادن نام سپاه پاسداران در فهرست سازمان‌های تروریستی در حالی است که در بهار همین امسال کشورها اروپایی تلاش داشتند تا دولت بایدن را متقاعد کنند که به خواست مقام‌های جمهوری اسلامی برای خارج کردن نام سپاه پاسداران از فهرست سازمان‌های تروریستی ایالات متحده تن دهد. در آن مقطع، جمهوری اسلامی تلاش می‌کرد تا از طریق اروپایی‌ها به دولت آمریکا فشار بیاورد.

به‌نوشته وال‌استریت‌ژورنال، برخی دیگر از دولت‌های اروپایی نگرانند اگر سپاه پاسداران در فهرست سازمان‌های تروریستی اتحادیه اروپا قرار بگیرد، احیای برجام و توافق هسته‌ای با جمهوری اسلامی را باید تمام شده قلمداد کرد.

از سوی دیگر، به‌زعم مخالفان، دست زدن به چنین اقدامی راه را برای آزادی شهروندان اروپایی بازداشت‌شده در ایران دشوارتر خواهد کرد.

در همین حال پیشنهاد تعلیق مذاکرات احیای برجام که گروه پارلمانی تحت سرپرستی چارلی وایمرز، نماینده سوئد در پارلمان اروپا، روز پنجشنبه آن را ارایه داد نتوانست رای لازم را به‌دست آورد.

روزنامه واشنگتن‌پست بامداد روز جمعه در گزارشی به‌نقل از منابع خود ضمن اشاره به نشست روز دوشنبه آینده وزرای خارجه اتحادیه اروپا نوشت: انتظار می‌رود در نشست هفته آینده مجموعه تحریم‌های تازه‌ای علیه عوامل سرکوب‌های سیاسی در ایران وضع شود.

واشنگتن‌‌پست، رای روز پنجشنبه نمایندگان پارلمان اروپا را نتیجه چهار ماه اعتراض‌های سراسری ضدحکومتی در ایران توصیف کرد.

print
مقالات
محیط زیست
Visitor
0196973
Visit Today : 693
Visit Yesterday : 840