سال ۱۴۰۱ در حالی به پایان رسیده است که حقوق تعدادی از فرهنگیان هنوز پرداخت نشده و بسیاری دیگر از آنها تا بعد از ظهر روز ۲۹ اسفند هنوز حقوق خود را دریافت نکرده بودند. و بار دیگر نشان داد که چقدر دولت رییسی ناتوان و فشل در امر اداره کشور است .عدم پرداخت حقوق فرهنگیان که به دلیل اجرای قانون رتبهبندی به تعویق افتاده است، واکنشها و اعتراضات زیادی را به دنبال داشته است، و هم در سطح حاکمیتی و توسط برخی از مسئولین، و هم توسط برخی منتقدان اعتراضات گستردهای را به دنبال داشته است. گرچه تا بعد از ظهر روز ۲۹ اسفند حقوق تعدادی از فرهنگیان پرداخت شده است، اما روحالامینی نماینده مردم تهران در مجلس خواستار عزل رئیس سازمان برنامه و بودجه به خاطر عدم واریز حقوق فرهنگیان شده بود و ضمن انتقاد از عدم پرداخت حقوق فرهنگیان، عدم پرداخت حقوق این قشر تا 29 اسفند را بهتآور و شوکهکننده دانست و خواستار رسیدگی موضوع توسط رئیس جمهور شده بود.
وی همچنین تاکید کرده بود باید با افراد خاطی به طور جدی برخورد شود. روحالامینی همچنین اظهار داشت مجلس مصوبات این کار را به زودی به نهادهای نظارتی معرفی و آنها را پاسخگو خواهد کرد.
این عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در ادامه تاکید کرد اگر این اقدام خائنانه نباشد، اما به طور قطع کارشکنی در مسیر دولت برای تولید نارضایتی است. وی تاکید کرد جای هیچ توجیهی در هیچ سطحی وجود ندارد.
وی تصریح کرد رئیس جمهور باید شخصا به این موضوع رسیدگی کند و برخورد جدی و عبرت آموز انجام دهد.
حضرت پور دیگر نمایندهی مجلس نیز با بیان این موضوع که سازمان برنامه و بودجه در پرداخت مطالبات معلمان کارشکنی میکند، تاکید کرده بود مجلس نسبت به این کمکاری، بیتفاوت نخواهد ماند.
احمدحسین فلاحی عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس نیز ضمن ابراز ناخشنودی از تاخیر در پرداخت حقوق اسفندماه معلمان از تماس خود با مسئولان وزارت آموزش و پرورش درباره علت تاخیر در پرداخت حقوق معلمان خبر داد و اظهار داشت آنها مدعی شدهاند که سازمان برنامه و بودجه باید اقدامات لازم را در این زمینه انجام دهد. فلاحی گفت سازمان برنامه و بودجه مشکل را ناشی از اخلال در سیستم وزارت آموزش و پرورش دانسته و تاکید کرده است که این مشکل به سازمان برنامه و بودجه ربطی ندارد.
فلاحی همچنین نارضایتی و بدبینی ۷۰۰ هزار معلم و خانواده را در شب عید غیرقابل قبول عنوان کرد و اظهار داشت مقصر اصلی تاخیر در پرداخت حقوق معلمان باید مشخص شود. وی در عین حال گفت این احتمال نیز وجود دارد که فردی نفوذی در وزارتخانه یا سازمان برنامه و بودجه وجود داشته باشد که بخواهد به صورت عمدی در جامعه معلمان نارضایتی ایجاد کند.
کوچکینژاد دیگر نمایندهی مجلس نیز با ابراز ناخشنودی از عدم پرداخت حقوق معلمان، با بیان این موضوع که رتبهبندی را به کام فرهنگیان تلخ کردند، اظهار داشت این رفتار و عملکرد دولت، فرهنگیان را عصبی کرده است.
وی همچنین اظهار داشت دولت برخلاف شعاری که میدهد و حرفی که مطرح میکند، عمل کرده و در عمل یک مسیر متضاد با آن حرف و وعده را در پیش میگیرد. این عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس همچنین خواستار استعفای وزیر آموزش و پرورش شد. وی تصریح کرد وزیر آموزش و پرورش یا باید به هیات دولت برود و حقوق فرهنگیان را بگیرد و یا استعفای خود را به رئیسجمهور ارائه کند.
این اولین بار است که سال در حالی به پایان میرسد که حقوق بخش قابل توجهی از معلمان هنوز پرداخت نشده است، آن هم در شرایطی که وضعیت اقتصادی مردم از هر زمان دیگر بدتر و نامناسبتر است.
دلیل عدم پرداخت حقوق را صدور احکام رتبهبندی معلمان اعلام کردهاند که مستلزم پرداخت مابهتفاوت حقوق آنها به واسطهی رتبهبندی است و دولت احتمالا پولی برای پرداخت آن ندارد. در روزهای اخیر علیرغم شرایط مناسب بینالمللی قیمت دلار افزایش یافت، که برخی تحلیلگران دلیل آن را نوسانگیری دولت از بازار برای تامین پرداختی معلمان عنوان میکنند.
با وجود این همه بینظمی و این توضیحات که دلیل تاخیر در پرداخت حقوق معلمان، صدور احکام رتبهبندی است، حقوقهای افرادی که واریز شده بدون اجرای احکام رتبهبندی واریز شده است.