این تحلیل گر مسائل بینالملل معتقد است: ایالات متحده آمریکا خواهان حمله نظامی به ایران نیست. اما برای پیوستن و در کنار آمریکا قرار گرفتن ایران در آینده زمان با توجه به اینکه ایران اولیت استراتژیک ایالات متحده آمریکاست، از هر اقدامی گریز نخواهد کرد. به بیان دیگر آمریکاییها منتظر بازی در ایران هستند که ببینند ایرانیها چگونه در تقابل با آنها عمل میکنند.
این کارشناس مسائل خارجی ادامه میدهد: در این میان دو مانع بسیار عمده بر سر راه آمریکا به سوی شرق آسیا برای تحکیم قدرت بین المللی خود در چارچوب هژمونی مرکب وجود دارد که این دو مانع عبارتند از: ایران و کره شمالی. هدفگذاری ایالات متحده برداشتن این دو مانع برای تثبیت هژمونی آمریکایی در چارچوب تئوری جوزف جوز است. یک راس مثلث بندی که آمریکا در دهه گذشته علیه چین در افغانستان انجام داد، راس دیگرش در نوهارتلند مابین خلیج فارس و خلیج عدن و راس دیگر این مثلث بندی در شبه جزیره کره شکل میگیرد. این مثلث در عین حال میتواند انعکاس معکوس در چارچوب محاصره ایران داشته باشد. به گونهای که افغانستان، شبه جزیره کره و بعد از آن خلیج فارس و خلیج عدن یک مثلث بندی معکوس را از منظر نظامی در ارتباط با ایران شکل میدهد.
مطهرنیا میگوید: اکنون با توجه به مذاکرات کره شمالی و ایالات متحده آمریکا و عقب نشینی کیم جونگ اون آمریکا ظاهرا فرصت آن را پیدا کرده است که دکترین امنیتی نظامی خود را علیه جمهوری اسلامی ایران در قالب سیاست خارجی آمریکا کلید بزند. مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا با توجه به سابقه امنیتی و در عین حال نظامی خود زمینه پرور اجرای این عملیات است. در حالی که دکترین نظامی او در اتاقهای فکر پست نومحافظه کاران آمریکایی شکل و محتوا پذیرفته است و بر این گزاره محدودسازی همکاریهای بین المللی با ایران و محاصره منطقهای تهران متکی است. اکنون با خروج آمریکا از برجام، محدود کردن همکاریهای بین المللی با ایران آغاز شده است. در طرف دیگر هم با ایجاد فضای مناسب برای همکاری اسرائیل و عربستان و زمینه سازی برای همکاری پایتختهای کشورهای عربی برآنند که محاصره منطقهای تهران را کامل کنند و از این جهت قیچی تحریمها و تهدید نظامی را با یکدیگر به طرف ایران روانه سازند.
این تحلیل گر مسائل بینالملل معتقد است: ایالات متحده آمریکا خواهان حمله نظامی به ایران نیست. اما برای پیوستن و در کنار آمریکا قرار گرفتن ایران در آینده زمان با توجه به اینکه ایران اولیت استراتژیک ایالات متحده آمریکاست، از هر اقدامی گریز نخواهد کرد. به بیان دیگر آمریکاییها منتظر بازی در ایران هستند که ببینند ایرانیها چگونه در تقابل با آنها عمل میکنند. اما در نهایت این آمریکاست که بر اساس شکل دهی به آرایش شکلی و محتوایی هندسه جهانی آینده قدرت بر آن است که با ایران در دهه آینده ارتباطی مستحکم از منظر کد ژئوپلتیک و ژئو استراتژیک داشته باشد و ایران آینده همان نقشی را که ژاپن بعد از بمباران هیروشیما در آسیای جنوب شرقی ایفا کرد در آسیای جنوب غربی و غرب آسیا برای آمریکا ایفا کند؛ لذا ایالات متحده در شکل دهی به آینده قدرت اکنون در نوهارتلند -فلات ایران – و ایران سرمایه گذاری جدی را آغاز کرده است.