اندیشه ، فلسفه
تاریخ
  • میراث رضا شاه: از تجددگرایی تا استبداد سلطنتی م. روغنی
    رضا شاه در آستانه خروجش از ایران میراثی بجای گذاشت که از تناقضات شایان توجهی برخوردار بود. در دوران زمامداری وی از یک سو در راه مدرن‌سازی و دولت‌سازی کشور گام‌های مهمی برداشته شد و نهادهای تمدنی
  • نفوذ شیطان در حوزه علمیه امیر طاهری
    آیا شیطان رجیم در حوزه علیمه قم نفوذ کرده است تا مانع از آن شود که حوزه در خدمت «برترین هدف انقلاب اسلامی یعنی استقرار تمدن اسلامی» قرار گیرد؟ این پرسشی است که پس از مطالعه سخنان آیت‌الله علی
  • «ما فراموش نمی‌کنیم که این رهایی از بیرون آمد» سون فلیکس کلرهوف
    مقدمه مترجم: امروز ۸ ماه مه، هشتادمین سالگرد شکست آلمان نازی و پایان جنگ جهانی دوم در اروپاست. سالهای متمادی، برای آلمانی‌ها چگونگی توصیف این روز مایه سردرگمی، سوال و مناقشه بود. به مناسبت چهلمین
  • سوریه؛ ظهور و سقوط یک خاندان – دو سعید سلامی
    علی خامنه‌ای در دیدار با مجمع عالی فرماندهان سپاه پاسداران در مهر ماه ۱۳۹۸، سه ماه پیش از ترور قاسم سلیمانی، گفت: «نگاه وسیع جغرافیای مقاومت را از دست ندهید؛ این نگاه فرامرزی را از دست ندهید. قناعت نکنیم به منطقۀ خودمان…این نگاه وسیع فرامرزی، این امتداد عمق راهبردی گاهی اوقات از واجب‌ترین
اقتصاد

یک عضو هیئت رئیسه مجلس به قوه قضاییه هشدار داد که اگر به سرعت راهکارهای لازم برای خلاء های قانونی که در بحث ایجابی و یا سلبی مربوط به موضوع عفاف و حجاب وجود دارد٬ را ارائه ندهد٬ مجلس راسا وارد عمل خواهد شد.

حسینعلی حاجی دلیگانی عضو هیات رئیسه و نماینده شاهین شهر، برخوار و میمه٬ با اشاره به گزارشی کمیسیون فرهنگی مجلس در خصوص عفاف و حجاب که روز سه شنبه 23 اسفند در صحن مجلس قرائت شد، گفت: «یکی از بندهای گزارش مذکور این بود که از قوه قضائیه درخواست شد تا راهکارهای لازم برای خلاء های قانونی که در بحث ایجابی و یا سلبی مربوط به موضوع عفاف و حجاب وجو دارد را ظرف سه هفته ارائه بدهد.»

او به خبرگزاری فارس گفت: «با توجه به اینکه مهلت مذکور 14 فروردین به اتمام می رسد، افزود: اگر چنانچه قوه قضائیه اقدامی در این زمینه نکند، ما نمایندگان مجلس طرحی را در همین رابطه تهیه خواهیم کرد و در دستور کار مجلس قرار می دهیم.»

عضو هیئت رئیسه مجلس تایید کرد: «با توجه به ضرروتی که در جامعه است، ما باید قانونگذاری جدیدی داشته باشیم علاوه بر اینکه از بعد نظارتی مباحث را دنبال خواهیم کرد.»

حاجی دلیگانی اضافه کرد که مجلس قصد دارد «در راستای حکم الهی در مورد عفاف و حجاب، آن اقداماتی که از بعد قانونگذاری و نظارتی لازم است برای رفع خلاء ها اقدام کند.»

با وجود تهدید چندباره رئیس قوه قضائیه علیه زنانی که حجاب اجباری را رعایت نمی‌کنند، در ماه‌های گذشته و با وجود اصرار بسیاری از چهره‌های وابسته به حکومت و نمایندگان مجلس مبنی بر ضرورت اظهار نظر شفاف و تعیین دقیق حدود مجازات‌ها، قوه قضاییه ایران تاکنون قوانین جدیدی در مورد حجاب اعلام نکرده است.

غلامحسین محسنی اژه‌ای حتی در اولین جلسه شورای عالی قضایی در سال ۱۴۰۲ نیز با تکرار کل‌گویی‌های پیشین خود اعلام کرد: «ضابطین موظف هستند با جرم مشهود و هر نوع ناهنجاری که خلاف قانون و شرع است و در ملاء‌عام رخ می‌دهد برخورد کنند و موارد را برای رسیدگی به مراجع ذی‌صلاح قضایی ارجاع دهند.»

این در حالی است که در ماه‌های گذشته مجلس شورای اسلامی به یکی از ارگان‌های تولید طرح‌ها و پیشنهادها در مورد حجاب تبدیل شده و نمایندگان آن بارها خواستار ورود جدی قوه قضاییه به این موضوع شدند.

حسین جلالی یکی از تندروترین نمایندگان مجلس شورای اسلامی نیز ششم فروردین از نهایی شدن طرحی «کاملا هوشمند» موسوم به «عفاف و حجاب» خبر داد که از جمله مجازات‌ها در آن «جرایم مالی از ۵۰۰ هزار تومان تا ۳ میلیارد تومان، ابطال گواهینامه رانندگی، ابطال پاسپورت، ممنوعیت اینترنت برای سلبریتی‌ها و کسانی که کانال و وبگاه دارند» تعیین شده بود.

print
مقالات
محیط زیست
Visitor
0197540
Visit Today : 534
Visit Yesterday : 726