اندیشه ، فلسفه
تاریخ
  • «ما فراموش نمی‌کنیم که این رهایی از بیرون آمد» سون فلیکس کلرهوف
    مقدمه مترجم: امروز ۸ ماه مه، هشتادمین سالگرد شکست آلمان نازی و پایان جنگ جهانی دوم در اروپاست. سالهای متمادی، برای آلمانی‌ها چگونگی توصیف این روز مایه سردرگمی، سوال و مناقشه بود. به مناسبت چهلمین
  • سوریه؛ ظهور و سقوط یک خاندان – دو سعید سلامی
    علی خامنه‌ای در دیدار با مجمع عالی فرماندهان سپاه پاسداران در مهر ماه ۱۳۹۸، سه ماه پیش از ترور قاسم سلیمانی، گفت: «نگاه وسیع جغرافیای مقاومت را از دست ندهید؛ این نگاه فرامرزی را از دست ندهید. قناعت نکنیم به منطقۀ خودمان…این نگاه وسیع فرامرزی، این امتداد عمق راهبردی گاهی اوقات از واجب‌ترین
  • حماسه گیلگمش سیروس اوندیلادزه
    حماسه گیلگمش داستانی حماسی از (بین‌النهرین) است که ماجراهای گیلگمش، پادشاه اوروک، و دوستش انکیدو را روایت می‌کند.: 1 . معرفی گیلگمش: گیلگمش پادشاهی قدرتمند اما ستمگر در شهر اوروک در(بین‌النهرین) (عراق امروزی) است. او دو سوم خدایی و یک سوم انسانی است و از نیرو و زیبایی فوق‌العاده‌ای برخوردار است. با
  • ایران آبستن انقلابی دیگر! (تجارب و بازخوانی انقلاب ۵۷) – هلمت احمدیان
    انقلاب ۱۳۵۷ یکی از عظیم ترین جنبش‌های توده‌ای در تاریخ ایران بود که منجر به سرنگونی رژیم پهلوی شد. اما با وجود این پیروزی اولیه، این انقلاب توسط ارتجاع اسلامی با یاری قدرت های سرمایه داری ربوده شد و ناکام ماند و شکست خوردو نهایتاً به سلطه‌ی یک نظام استبدادی مذهبی منجر گردید. در چهار دهه گذشته
اقتصاد

علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی ایران در سالروز مرگ روح‌الله خمینی در سخنانی تکراری به وجود مشکلات اذعان کرد اما گفت که «کار دشمن این است مرتب مشکلات را به رخ جوان ایرانی بکشد». او در سخنانی که از شبکه‌های تلویزیونی و رادیویی هم پخش می‌شد، ادعا کرد «مشکلات حل خواهد شد» اما بلافاصله «دشمن» را عامل «ناامیدی مردم» خواند و افزود: «دشمن نمی‌خواهد بگذارد پدیده‌های امید آفرین که به مراتب بیشتر از مشکلات است دیده شود.»

او در بخش دیگری از سخنانش اعتراض‌های مردمی سال ۱۴۰۱ را که در واکنش به قتل حکومتی ژینا (مهسا) امینی در سراسر ایران شکل گرفت به «دشمنان» نسبت داد و آن را «آخرین تلاش دشمنان تا امروز خواند» و گفت: «اغتشاشات پاییز گذشته در اتاق های فکر کشورهای غربی انجام شد. پشتیبانی مالی و رسانه‌ای و تسهیلاتی به وسیله دستگاه های امنیتی غربی، پادویی این حرکت را عناصری که پشت به وطن کرده بودند انجام دادند.».

خامنه‌ای معترضان را به چهار گروه تقسیم کرد: «عده‌ای پیاده نظام»، «تعداد معدودی مغرض»، «تعداد زیادی غافل و سطحی» و «جمعی هم اراذل و اوباش». او «دشمنان» را «احمق» خواند و ادعا کرد: «طراحی آنها جوری بود که فکر می‌کردند کار جمهوری اسلامی تمام شده است. احمق‌ها باز هم اشتباه کردند باز هم مردم ایران را نشناختند».

رهبر جمهوری اسلامی که چند سال قبل به حامیان خود فرمان «آتش به اختیار» برای حمله به منتقدان حکومتش را داده بود، از «دانشجوی انقلابی» که به ادعای او «فحش ناموسی می‌شنود نا امید نمی‌شود و از میدان خارج نمی‌شود» هم تشکر کرد و آنها را «نقطه امیدآفرین» نامید. خامنه‌ای همچنین دولت‌های قبلی را هم بی‌نصیب نگذاشت و بدون اینکه نامی از رئیس‌جمهوران ببرد، گفت: «در برخی از این دولت‌های چند دهه بودند افرادی که عقیده داشتند باید به جبهه مقابل امتیاز بدهیم. در یکی از همین دولت‌ها رئیس جمهور ما را به دادگاه غیابی کشاندند».

این بخش از سخنان او به صورت غیرمستقیم دولت‌های محمد خاتمی و حسن روحانی را نشانه می‌گیرد. او درباره مذاکره احتمالی و توافق با غرب هم گفت: «برخی اشتباه می‌کنند که فکر می‌کنند در قضیه‌ای عقب نشینی کنیم دشمنی آن ها با ما کمتر می شود، آن‌ها می‌خواهند ما را به قبل از انقلاب بازگردانند».

خامنه‌ای در بخش پایانی سخنانش هم انتخابات مجلس شورای اسلامی را که در پایان سال ۱۴۰۲ برگزار خواهد شد «انتخابات بسیار مهمی» توصیف و «دشمن» -پرکاربردترین واژه خامنه‌ای- را به «بمب‌باران انتخاباتی» متهم کرد و از «ملت ایران» خواست: «این بیداری را، این هوشیاری را، این انگیزه را، این ایمان و امید را روز به روز افزایش بدهند و دشمن را ناکام کنند.»

print

مقالات
محیط زیست
Visitor
0196352
Visit Today : 72
Visit Yesterday : 840