اندیشه ، فلسفه
تاریخ
  • «ما فراموش نمی‌کنیم که این رهایی از بیرون آمد» سون فلیکس کلرهوف
    مقدمه مترجم: امروز ۸ ماه مه، هشتادمین سالگرد شکست آلمان نازی و پایان جنگ جهانی دوم در اروپاست. سالهای متمادی، برای آلمانی‌ها چگونگی توصیف این روز مایه سردرگمی، سوال و مناقشه بود. به مناسبت چهلمین
  • سوریه؛ ظهور و سقوط یک خاندان – دو سعید سلامی
    علی خامنه‌ای در دیدار با مجمع عالی فرماندهان سپاه پاسداران در مهر ماه ۱۳۹۸، سه ماه پیش از ترور قاسم سلیمانی، گفت: «نگاه وسیع جغرافیای مقاومت را از دست ندهید؛ این نگاه فرامرزی را از دست ندهید. قناعت نکنیم به منطقۀ خودمان…این نگاه وسیع فرامرزی، این امتداد عمق راهبردی گاهی اوقات از واجب‌ترین
  • حماسه گیلگمش سیروس اوندیلادزه
    حماسه گیلگمش داستانی حماسی از (بین‌النهرین) است که ماجراهای گیلگمش، پادشاه اوروک، و دوستش انکیدو را روایت می‌کند.: 1 . معرفی گیلگمش: گیلگمش پادشاهی قدرتمند اما ستمگر در شهر اوروک در(بین‌النهرین) (عراق امروزی) است. او دو سوم خدایی و یک سوم انسانی است و از نیرو و زیبایی فوق‌العاده‌ای برخوردار است. با
  • ایران آبستن انقلابی دیگر! (تجارب و بازخوانی انقلاب ۵۷) – هلمت احمدیان
    انقلاب ۱۳۵۷ یکی از عظیم ترین جنبش‌های توده‌ای در تاریخ ایران بود که منجر به سرنگونی رژیم پهلوی شد. اما با وجود این پیروزی اولیه، این انقلاب توسط ارتجاع اسلامی با یاری قدرت های سرمایه داری ربوده شد و ناکام ماند و شکست خوردو نهایتاً به سلطه‌ی یک نظام استبدادی مذهبی منجر گردید. در چهار دهه گذشته
اقتصاد

ما بر درگاه اندوه می‌رقصیم الای عزیزم این روزها غم از هر سو حمله می‌کند، از آتش جنگ خالی نمی‌شود و ایران از بوی مرگ. در غزه نسل کشی می‌کنند، در برلین برای حماس هورا می‌کشند و صلح سودایی در گذر است.هر جمعه در سیستان و بلوچستان می‌کشند، آرمیتا گراوند رامی‌کشند، داریوش مهرجویی و وحیده محمدی‌فر را می‌کشند، متیو پری می‌میرد و ما فکر می‌کنیم شاید او را هم کشته‌اند، بوی مرگ از مشاممان نمی‌رود.
ما شاهدان جان به در برده از زندانیم، نیلوفر بیانی شهادت می‌دهد به مرگ تراژیک کاووس سید امامی ، به شکنجه روانی، ضرب و شتم و آزار جنسی مدافعان محیط زیست ایران. ژینا مدرس‌گرجی از رنج به جا مانده بر دیوارهای سیمانی زندان سنج و محمد شریفی مقدم از زندان فشافویه می‌گویند.
شیرینی اما کوتاه است، مثل همان سه ساعتی که درهای زندان گشوده شد و تو پاره‌ای تنت را در بند به آغوش کشید. تو که حضورِ غایب لحظه‌های زندگی مایی.
الای عزیزم، در سرزمین عجایب پاندول میان امید و نامیدی‌ام. هر صبح خبر می‌خوانم، به سلامت سلام می‌دهم و امیدم را به باد می‌سپارم. هر شب به ماه نشسته بر آسمان نگاه می‌کنم، صدایت در گوشم زنگ می‌زند و ستاره‌های امید پر نور می‌شوند.
حکم‌پی‌درپی صادر می‌شوند، برای هستی امیری ، ضیا نبوی و سپیده رشنو ، برای مهسا یزدانی و مادران دادخواه، برای هر که به هیبت انسان زاده شده‌اند. احضارها هم از راه رسیدن، فرصت‌ها کوتاه شده‌اند و من منتظر پایان نشسته‌ام تا کشیده شود و پاهایم را به آنسوی دیوار دارم.
الای عزیزم، میان شوربای جنگ و محیط و زندان، ذهنم به تکرار می‌خواند:
«ما مردم هستند، بلکه
در جنگ کشته می‌شویم،
در زندان،
در جاده،
در دریا،
حتی بلندترین کوه‌ها هم از ما می‌گیرند. …»
با این همه، سرهای ما خالی از لطف نیست از وسوسه آزادی‌، که بیشتر از هر چیز دیگری دوستش داریم، آنچنان که کومار درافتاده گفته بود.
الای عزیزم
تو در گوش الناز به نجوا می‌خوانی «این لحظه یک روز هم نصیب من خواهد شد». تو نیک میدانی که رویا، گشایش است. در رویایم بادی که امیدهایمان را می‌برد، روزی هم هوای تازه برایمان می‌آورد. ما سیاه از درد می‌خوریم این روزها اما سیاه و شیرین در می‌شود.
الای عزیزم، در رویایم مایی که نیمه‌شبهای تاریک زمستانی سرد را تاب می‌آورم، سینه‌هامان به هوای آزادی پُر می‌شود، از گلوهایمان آوای زندگی بر می‌آید و به قول عزیزی، بر درگاه اندوه می‌رقصیم و می‌خوانیم زنده باد.

دستنوشته نسیم سلطان‌بیگی برای الهه محمدینسیم سلطان‌بیگی، روزنامه‌نگار که چندی پیش حکم محکومیت به حبسش از سوی دادگاه تجدیدنظر تایید شد و در انتظار اجرای حکم است، در صفحه ی شخصی خود نامه‌ای سرگشاده بالا را برای الهه محمدی نوشته است.

print

مقالات
محیط زیست
Visitor
0195783
Visit Today : 343
Visit Yesterday : 718