اندیشه ، فلسفه
تاریخ
  • «ما فراموش نمی‌کنیم که این رهایی از بیرون آمد» سون فلیکس کلرهوف
    مقدمه مترجم: امروز ۸ ماه مه، هشتادمین سالگرد شکست آلمان نازی و پایان جنگ جهانی دوم در اروپاست. سالهای متمادی، برای آلمانی‌ها چگونگی توصیف این روز مایه سردرگمی، سوال و مناقشه بود. به مناسبت چهلمین
  • سوریه؛ ظهور و سقوط یک خاندان – دو سعید سلامی
    علی خامنه‌ای در دیدار با مجمع عالی فرماندهان سپاه پاسداران در مهر ماه ۱۳۹۸، سه ماه پیش از ترور قاسم سلیمانی، گفت: «نگاه وسیع جغرافیای مقاومت را از دست ندهید؛ این نگاه فرامرزی را از دست ندهید. قناعت نکنیم به منطقۀ خودمان…این نگاه وسیع فرامرزی، این امتداد عمق راهبردی گاهی اوقات از واجب‌ترین
  • حماسه گیلگمش سیروس اوندیلادزه
    حماسه گیلگمش داستانی حماسی از (بین‌النهرین) است که ماجراهای گیلگمش، پادشاه اوروک، و دوستش انکیدو را روایت می‌کند.: 1 . معرفی گیلگمش: گیلگمش پادشاهی قدرتمند اما ستمگر در شهر اوروک در(بین‌النهرین) (عراق امروزی) است. او دو سوم خدایی و یک سوم انسانی است و از نیرو و زیبایی فوق‌العاده‌ای برخوردار است. با
  • ایران آبستن انقلابی دیگر! (تجارب و بازخوانی انقلاب ۵۷) – هلمت احمدیان
    انقلاب ۱۳۵۷ یکی از عظیم ترین جنبش‌های توده‌ای در تاریخ ایران بود که منجر به سرنگونی رژیم پهلوی شد. اما با وجود این پیروزی اولیه، این انقلاب توسط ارتجاع اسلامی با یاری قدرت های سرمایه داری ربوده شد و ناکام ماند و شکست خوردو نهایتاً به سلطه‌ی یک نظام استبدادی مذهبی منجر گردید. در چهار دهه گذشته
اقتصاد

حکم اعدام سه زندانی بلوچ که با اتهام «افساد فی‌الارض از طریق مشارکت در اقدام تروریستی» به اعدام محکوم شده بودند، به صورت مخفیانه در زندان مرکزی زاهدان به اجرا درآمد. از آغاز جنگ در غزه ۱۱۴ نفر در ایران اعدام شدند که ۲۴ تن از ایشان شهروند بلوچ و ۵ تن با اتهام همکاری با گروه‌های مسلح مخالف حکومت به اعدام محکوم شده بودند.

بنا به گزارش میزان، صبح امروز، دوشنبه ۲۲ آبان ماه، حکم اعدام سه مرد بلوچ در زندان مرکزی زاهدان به اجرا درآمد. این سه زندانی که هویتشان محمد براهویی انجمنی، محمد کریم بارکزایی آکسون و ادریس بیلرانی اعلام شده، با اتهام «افساد فی‌الارض از طریق مشارکت در اقدام تروریستی» به اعدام محکوم شده بودند.

از آغاز جنگ در غزه ۱۱۴ نفر در ایران اعدام شده‌اند که ۲۴ تن از ایشان شهروند بلوچ و ۵ تن با اتهام همکاری با گروه‌های مسلح مخالف حکومت به اعدام محکوم شده بودند.
مصطفوی‌نیا، رئیس کل دادگستری استان سیستان و بلوچستان ضمن منتسب کردن این سه زندانی به گروه جیش العدل، درخصوص اتهامات این زندانیان گفت: «افساد فی‌الارض از طریق مشارکت در اقدام تروریستی انفجار ۲ بمب گذاری کلانتری ۱۲ زاهدان در تاریخ ۱۳۹۷/۱۱/۰۹، مشارکت در اقدام تروریستی انفجار بمب در مسیر عبور و مرور خودروی گشت انتظامی در تاریخ ۱۳۹۸/۰۴/۰۴ که منجر به زخمی و مجروح شدن چند نفر از ماموران انتظامی و تخریب اموال عمومی و دولتی شد و قاچاق تجهیزات ساخت بمب به اعدام محکوم کرد».

به گزارش وبسایت حال وش که اخبار مربوط به سیستان و بلوچستان را منتشر می‌کند، حکم این سه زندانی بدون اطلاع خانواده به اجرا درآمده است. سازمان حقوق بشر ایران اعدام‌هایی که بدون اطلاع خانواده و ملاقات آخر به اجرا در میایند را مخفیانه طبقه بندی می‌کند.

یک منبع مطلع در این خصوص گفت: «این سه زندانی بلوچ در زمان بازداشت در بازداشتگاه اطلاعات سپاه در زاهدان بشدت مورد شکنجه قرار گرفته و مجبور به اعترافات اجباری علیه خود شده بودند».

اقلیت‌های اتنیکی در ایران در مقایسه با سایر نقاط ایران، با درصد بالاتری در آمار مجازات اعدام حضور دارند. استان سیستان و بلوچستان با ۳۹ اعدام به ازای هر یک میلیون نفر در سال ۲۰۲۲ دارای بیشترین سرانه اعدام در کشور بوده است. تحقیقات و نظارت سازمان حقوق بشر ایران نشان می‌دهد که در سال ۲۰۲۲، حداقل ۱۷۴ زندانی بلوچ اعدام شده‌اند که ۳۰ درصد از کل اعدام‌ها در ایران را شامل می‌شود.

سازمان حقوق بشر ایران

print

مقالات
محیط زیست
Visitor
0195721
Visit Today : 281
Visit Yesterday : 718