در حالی که نافرمانی مدنی زنان در زمینه حجاب همچنان در بخش های مختلف کشور در جریان است، اما همزمان حاکمیت تلاش های خود برای برخورد با افراد بی حجاب را هم افزایش داده است.در پی انتشار تصاویر فارغ التحصیلی دانش آموختگان دانشگاه پردیس کیش، برخوردها با مسئولین این دانشگاه ها همچنان ادامه دارد. علی شمسی پور سخنگوی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ضمن اعلام خبر انتصاب سرپرست جدید دانشگاه صنعتی شریف، از برکناری رسول جلیلی و جایگزینی عباس موسوی به جای وی خبر داد. گرچه وی به صراحت دلیل این برکناری را اتفاقات مراسم فارغ التحصیلی دانشجویان پردیس کیش اعلام نکرده، اما به نظر می رسد که دلیل اصلی این اتفاق بی حجابی فارغ التحصیلان در مراسم فارغ التحصیلی باشد.
جمهوری اسلامی در تلاش است تا با به حداکثر رساندن هزینه های بی حجابی خود مردم را به ناظران رفتار یکدیگر تبدیل کند و به جای برخورد مستقیم با افرادی که حجاب را رعایت نمی کنند، خود مردم را وادار سازد تا نسبت به این رفتارها واکنش نشان دهند.
به گفته تحلیلگران، برای جمهوری اسلامی نظارت بر رفتارهای دانشجویان در دانشگاه ها کاملا امکان پذیر است و آنها به راحتی قادرند که با کنترل رفتار دانشجویان از برگزاری چنین مراسمی جلوگیری کنند، اما به جای آن، ترجیح می دهند که با برکناری رئیس دانشگاه به تمامی دانشگاه ها هشدار دهند که در صورت عدم برخورد با چنین دانشجویانی چنین سرنوشتی در انتظار آنها هم هست.
پیش از این برکناری، شمسی پور سخنگوی وزارت علوم در توئیتی اعلام کرده بود وزیر علوم دستور پیگیری و بررسی و اعلام نتیجه ظرف ۴۸ ساعت را صادر کرده است. وی تاکید کرده بود که با متخلفین در هر سطحی برخورد قانونی و جدی انجام خواهد شد.
این اقدامات در حالی صورت می گیرد که در هنگام برگزاری مراسم، رئیس و معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه، حتی از مشارکت در اهدای بخشی از جوایز خودداری کرده و رئیس دانشگاه سالن همایش را ترک کرده بود. اما با این وجود وزارت علوم اقدام به برکناری رئیس دانشگاه شریف کرده است. رئیس پردیس بین المللی کیش پیش از این از ریاست دانشگاه استعفا داده بود.
تحلیلگران معتقدند که این اقدامات بیش از آن که با هدف مقابله با ناهنجاری باشد، اقداماتی در راستای یک دست سازی محیط دانشگاه ها و روی کار آمدن مدیران همسو با نظام است. هر چند که این امر باعث خواهد شد سطح کارامدی و توان مدیریتی سیستم پایین امده چون روسای دانشگاهی که چنین سطحی نگر باشند عملا نه بنیه علمی دارند نه توان اجرایی و با این نوع تغییرات سیستم خود را در معرض نابودی و تباهی تدریجی قرار میدهد.