اندیشه ، فلسفه
تاریخ
  • «ما فراموش نمی‌کنیم که این رهایی از بیرون آمد» سون فلیکس کلرهوف
    مقدمه مترجم: امروز ۸ ماه مه، هشتادمین سالگرد شکست آلمان نازی و پایان جنگ جهانی دوم در اروپاست. سالهای متمادی، برای آلمانی‌ها چگونگی توصیف این روز مایه سردرگمی، سوال و مناقشه بود. به مناسبت چهلمین
  • سوریه؛ ظهور و سقوط یک خاندان – دو سعید سلامی
    علی خامنه‌ای در دیدار با مجمع عالی فرماندهان سپاه پاسداران در مهر ماه ۱۳۹۸، سه ماه پیش از ترور قاسم سلیمانی، گفت: «نگاه وسیع جغرافیای مقاومت را از دست ندهید؛ این نگاه فرامرزی را از دست ندهید. قناعت نکنیم به منطقۀ خودمان…این نگاه وسیع فرامرزی، این امتداد عمق راهبردی گاهی اوقات از واجب‌ترین
  • حماسه گیلگمش سیروس اوندیلادزه
    حماسه گیلگمش داستانی حماسی از (بین‌النهرین) است که ماجراهای گیلگمش، پادشاه اوروک، و دوستش انکیدو را روایت می‌کند.: 1 . معرفی گیلگمش: گیلگمش پادشاهی قدرتمند اما ستمگر در شهر اوروک در(بین‌النهرین) (عراق امروزی) است. او دو سوم خدایی و یک سوم انسانی است و از نیرو و زیبایی فوق‌العاده‌ای برخوردار است. با
  • ایران آبستن انقلابی دیگر! (تجارب و بازخوانی انقلاب ۵۷) – هلمت احمدیان
    انقلاب ۱۳۵۷ یکی از عظیم ترین جنبش‌های توده‌ای در تاریخ ایران بود که منجر به سرنگونی رژیم پهلوی شد. اما با وجود این پیروزی اولیه، این انقلاب توسط ارتجاع اسلامی با یاری قدرت های سرمایه داری ربوده شد و ناکام ماند و شکست خوردو نهایتاً به سلطه‌ی یک نظام استبدادی مذهبی منجر گردید. در چهار دهه گذشته
اقتصاد

در حالیکه فساد سه و نیم میلیارد دلاری چای دبش افکار عمومی جامعه را در برگرفته است و دولت رییسی که ادعای مبارزه با فساد را داشت اکنون با فسادی تاریخی در بعد از انقلاب روبروست و سخنان نامربوط بیان میکند و صالحی رییس کل سابق بانک مرکزی نیز به پاداش به سفارت قطر فرستاده شده است اکنون محسنی اژه ای که اختلاف شدیدی با رییسی دارد به بیان مواضعی علیه مبارزه با فساد پرداخته است. محسنی اژه ای رئیس قوه قضائیه روز دوشنبه در نشست شورای عالی قوه قضاییه، بار دیگر بر اهتمام قوه قضائیه در خصوص مبارزه با فساد و مفسدین تاکید کرد و ضمن اشاره به این که رفتار قوه قضائیه در این خصوص مجدانه و‌ بی‌ اغماض است، گفت نظام اسلامی همواره و‌ به ویژه در مقطع فعلی مصمم به مبارزه با فساد بوده است. وی مبارزه با فساد را جز افتخارات نظام اسلامی دانست.
رئیس قوه قضائیه در بخش دیگری از سخنانش به تلاش‌ها برای مبارزه با فساد اشاره کرد و گفت در بحث مبارزه با فساد شناسایی وآسیب‌شناسی، بستر‌ها و فرآیند‌های فسادزا و اصلاح و انسداد، روزنه‌هایی هستند که سبب سوء‌استفاده عناصر غافل و مفسد می‌شوند که در دستور کار قرار گرفته است.
وی افزود شرایط امروز به گونه ای است که مقامات و مسئولان هر سه قوه، از گزارشات ناظر بر وقوع تخلف و فساد نمی‌گذرند و در قبال تمامی گزارشات دستگاه‌های نظارتی و گزارش‌های مردمی، نهایت اعتنا و اهتمام را دارند و نسبت به آن‌ها حساسیت ویژه‌ دارند.
رئیس قوه قضائیه همچنین گفت در حال حاضر شرایط به گونه ای است که وقتی گزارش فساد به دست مسئولین و مقامات دولتی از جمله رئیس‌جمهور و معاون اول وی می‌رسد، فوراً دستورات مقتضی برای پیگیری از جانب آن‌ها صادر می‌شود.
وی تصریح کرد در هیچ دوره‌ای به اندازه مقطع فعلی، نسبت به موارد ارجاعی از ناحیه دستگاه‌های نظارتی به دولت، حساسیت به خرج داده نمی‌شد.اژه ای همچنین از دقت‌نظر و حساسیتی که در خودِ مجموعه قوه قضاییه نسبت به ارجاع گزارشاتِ بخش‌های نظارتی و حفاظتی وجود دارد، خبر داد و اظهار داشت در خودِ مجموعه قوه قضاییه و بین تمامی مقامات و مسئولان قضایی هم حساسیت فوق‌العاده‌ای در قبال پیگیری گزارشات دستگاه‌های نظارتی و حفاظتی وجود دارد.
وی افزود خودِ او‌ هم‌ تمام گزارش‌های مرکز حفاظت و اطلاعات قوه قضاییه را به دقت مطالعه کرده و در قبال آن‌ها دستورات مقتضی را صادر می‌کند و تاکید دارد که همه مقامات و مسئولان دستگاه قضا نسبت به این امر اهتمام و جدیت دارند.
وی در عین حال تصریح کرد با توجه به این اهتمام در قوه قضائیه، کسانی فکر نکنند که می‌توانند از پرونده‌ای که ایجاد شده بهره‌برداری سیاسی و مغرضانه کنند.
محسنی اژه ای در بخش دیگری از سخنانش با انتقاد از نحوه برخورد با مجرمان اظهار داشت در جایی که لازم نیست نباید در مقابل خانواده متهم به او‌چشم بند و‌پابند زد.
وی تاکید کرد متهم از جمله افراد شرور نیست. محسنی تاکید کرد اینگونه موارد به دقت و با جدیت توسط بخش‌های نظارتی قوه قضاییه مورد بررسی و پیگیری قرار می گیرند.
گرچه مسئولین جمهوری اسلامی از پذیرش این موضوع خودداری می‌کنند اما بسیاری از کارشناسان با اشاره به سیستماتیک بودن فساد در جمهوری اسلامی دلیل اصلی گسترش فساد و‌ تکرار فساد اختلاس را ظرفیت بالای ساختارهای اداری و‌اقتصادی کشور برای تحقق فساد عنوان می‌کنند و‌ تاکید دارند که به دلیل این که ظرفیت و‌امکان فساد به شکل ساختاری در نهادهای اجرایی و‌اداری وجود دارد،زمینه فساد هم‌ گسترده است و از هرجایی به نحوی بروز پیدا می‌کند.
کارشناسان، شفافیت و همچنین مسدود ساختن مسیرهای غیرقانونی اقتصادی را از جمله ‌راه‌هایی می‌دانند که می‌تواند به کنترل فساد در کشور کمک کند. اما واقعیت این است که ساختار روحانیت و نداشتن انظباط و گروههای حامی و طمع بی پایان، مهم ترین دلیل این فساد است و در عین حال روحانیت تمایلی به نظارت در مورد امور خود ندارد و همین مهمترین عامل گسترش فساد است.

print

مقالات
محیط زیست
Visitor
0195632
Visit Today : 192
Visit Yesterday : 718