اندیشه ، فلسفه
تاریخ
  • «ما فراموش نمی‌کنیم که این رهایی از بیرون آمد» سون فلیکس کلرهوف
    مقدمه مترجم: امروز ۸ ماه مه، هشتادمین سالگرد شکست آلمان نازی و پایان جنگ جهانی دوم در اروپاست. سالهای متمادی، برای آلمانی‌ها چگونگی توصیف این روز مایه سردرگمی، سوال و مناقشه بود. به مناسبت چهلمین
  • سوریه؛ ظهور و سقوط یک خاندان – دو سعید سلامی
    علی خامنه‌ای در دیدار با مجمع عالی فرماندهان سپاه پاسداران در مهر ماه ۱۳۹۸، سه ماه پیش از ترور قاسم سلیمانی، گفت: «نگاه وسیع جغرافیای مقاومت را از دست ندهید؛ این نگاه فرامرزی را از دست ندهید. قناعت نکنیم به منطقۀ خودمان…این نگاه وسیع فرامرزی، این امتداد عمق راهبردی گاهی اوقات از واجب‌ترین
  • حماسه گیلگمش سیروس اوندیلادزه
    حماسه گیلگمش داستانی حماسی از (بین‌النهرین) است که ماجراهای گیلگمش، پادشاه اوروک، و دوستش انکیدو را روایت می‌کند.: 1 . معرفی گیلگمش: گیلگمش پادشاهی قدرتمند اما ستمگر در شهر اوروک در(بین‌النهرین) (عراق امروزی) است. او دو سوم خدایی و یک سوم انسانی است و از نیرو و زیبایی فوق‌العاده‌ای برخوردار است. با
  • ایران آبستن انقلابی دیگر! (تجارب و بازخوانی انقلاب ۵۷) – هلمت احمدیان
    انقلاب ۱۳۵۷ یکی از عظیم ترین جنبش‌های توده‌ای در تاریخ ایران بود که منجر به سرنگونی رژیم پهلوی شد. اما با وجود این پیروزی اولیه، این انقلاب توسط ارتجاع اسلامی با یاری قدرت های سرمایه داری ربوده شد و ناکام ماند و شکست خوردو نهایتاً به سلطه‌ی یک نظام استبدادی مذهبی منجر گردید. در چهار دهه گذشته
اقتصاد

ناکارامدی و فساد حکومت و ورود جمهوری اسلامی به چالش هسته ای، مهمترین منبع درامد کشور که نفت و گار میباشد را با خطر مواجه کرده است . نگرانی‌ها از خالی شدن دستگاه‌های اجرایی و استخدامی از افراد توانمند و نخبه، و همچنین تداوم‌ موج مهاجرت گروه‌های بامهارت از ایران ادامه دارد.کارشناسان و تحلیلگران از تداوم موج مهاجرت در حوزه نفت و گاز که یکی از تخصصی ترین حوزه‌های مادری و فنی کشور است خبر داده و‌ تاکید دارند که این موج به مهاجرت نیروهای متخصص گاز و نفت ایران به عراق رسیده است.
کارشناسان در این خصوص با بیان این موضوع که نیروی کار ایرانی از توان فنی خوبی برخوردار است، از مهاجرت نیروی فنی در ازای دستمزد چندبرابری در عراق خبر داده‌اند. ضمن این که تاکید دارند که این کارشناسان علاوه بر دریافت دستمزد چندبرابری، ضمن همکاری با شرکت‌های خارجی به توسعه پروژه‌های نفتی عراق کمک می‌کنند،
به گفته کارشناسان این همکاری نیروی حرفه‌ای و تخصصی نفت ایران، منجر به فروش چند برابری نفت عراق نسبت به ایران شده است.
حمید حسینی، یکی از فعالان حوزه پتروشیمی، درباره مهاجرت متخصصین نفت و گاز به عراق ضمن اشاره به این موضوع که مهاجرت متخصصین نفتی مسئله جدیدی نیست، تاکید دارد که بسیاری از پروژه‌های فنی نفت و گاز در عراق توسط ایرانی‌ها انجام می‌شود. به گفته وی شرکت‌های خارجی، به این علت که نیروهایشان به عراق نمی‌آیند از متخصصین ایرانی استفاده می‌کنند.
وی در عین حال با بیان این موضوع که در ایران نیروی مازاد کار وجود دارد، تاکید دارد که این اتفاق خطری ندارد. وی در عین حال با اشاره به این که این درآمد در ایران هزینه می‌شود، تاکید دارد که منابع به دست آمده به ایران باز می‌گردد.
این کارشناس حوزه پتروشیمی تاکید دارد که عراق با قرارداد‌هایی که بسته و امتیازاتی که به شرکت‌های خارجی داده، توانسته تمامی میادین نفتی اش را توسعه دهد. وی نیروی متخصص نفت و گاز ایران را یکی از عوامل ایجاد این وضعیت می‌داند.
حسینی در عین حال نسبت به اضافه برداشت عراق از میادین مشترک هشدار داده و تاکید دارد که دولت عراق هم در تلاش برای توسعه منابع است و هم جذب مسیر ترانزیت ایران از طریق راه اندازی بندر فاو.
وی راه حل این موضوع را تغییر در سیاست خارجی کشور عنوان کرده و با بیان این موضوع که عراق با هیچ کشوری مشکل ندارد و روابط سیاسی خوبی با آمریکا و روسیه دارد، تاکید دارد که عراق سعی کرده است تا روابط خود را با کشور‌های عربی هم توسعه دهد و از ظرفیت تمام شرکت‌های خارجی استفاده کند.
کارشناسان همچنان امیدوارند که ایران تلاش‌های خود برای توسعه و تقویت روابط خارجی و بالتبع توسعه روابط اقتصادی، و توسعه‌ای را گسترش دهد.
علاوه بر نگرانی‌ها از اضافه برداشت کشورهای منطقه از حوزه های نفتی و گازی مشترک با ایران، به گفته تحلیلگران در حال حاضر نگرانی عمده در این خصوص، علاوه بر مهاجرت افراد با مهارت در حوزه نفت و گاز از کشور، فرسودگی میادین گازی و‌نفتی در ایران و آسیب دیدگی رو‌به گسترش حوزه های نفت و گاز در ایران است که عملا یا بخش قابل توجهی از میادین را از دسترس بهره‌برداری خارج کرده است یا آن که به علت فرسودگی تاسیسات، امکان بهره‌برداری از آنها وجود ندارد.
بسیاری از پالایشگاه‌ها در ایران به دلیل فرسودگی تاسیسات و‌تجهیزات و عدم امکان به روز رسانی تاسیسات قدیمی، هم به دلیل تحریم‌ها و هم‌ به دلیل محدودیت‌های مالی به چالشی جدی در حوزه نفت و گاز ایران که هم‌ مهم‌ترین مسیر درآمدی ایران است و هم نیاز جدی مصرف داخلی است، تبدیل شده است. اما با روند حکومت فعلی به نظر نمیرسد حکومت بتواند کاری انجام دهد .

print

مقالات
محیط زیست
Visitor
0195391
Visit Today : 669
Visit Yesterday : 403