تلویزیون دولتی اسرائيل، چند هفته بعد از حملات ۷ اکتبر حماس، گزارش داد که واحد شنود اطلاعاتی ارتش صبح آن روز در مرز غزه فعال نبوده، چون دو سال پیش تصمیم گرفته بودند فعالیتهای شبانه و آخر هفته این یگان را متوقف و عده نیروهای آن را کم کنند.
این یکی از دهها گزارشی بود که بعد از حمله حماس، درباره نقصها و ناکامیهای اطلاعاتی اسرائيل منتشر میشد. شهرت و ابهت هفتاد ساله دستگاههای پر رمز و راز اطلاعاتی در چشمبههمزدنی فرو ریخته بود و همه به دنبال مقصر میگشتند؛ از بیتوجهی به هشدار زنان واحد دیدبانی ارتش در مرز غزه تا اعتماد بیش از حد به فناوریهای پیشرفته حصارهای مرزی و دست کم گرفتن توان نظامی و اطلاعاتی حماس.
سنگبنای اسرائیل از همان ابتدای شکلگیری بر پایه برتری نظامی، اطلاعاتی و امنیتی نهاده شد. کشوری ایجاد شده بود که در داخل آن صدها هزار نفر آواره شده بودند و در خارج، همسایگان همه دشمنش بودند. دوام چنین کشوری بدون سازوکار گسترده، پیچیده و مخفیانه سازمانهای سهگانه جامعه اطلاعاتی اسرائیل قابل تصور نبود.
موساد، سازمان اطلاعات خارجی اسرائیل، دسامبر سال ۱۹۴۹ – حدود یک سال و نیم بعد از تشکیل کشور اسرائیل – تاسیس شد تا ادامه موجودیت آن را در برابر تهدیدهای خارجی تضمین کند و اجازه وقوع هولوکاستی دیگر را ندهد.
شاباک یا شین-بت، سازمان اطلاعات و امنیت داخلی اسرائیل، به صورت رسمی در فوریه سال ۱۹۴۹ بنیان گذاشته شد. شین-بت میگوید «سپر نامرئی» اسرائيل در برابر تهدیدهای امنیتی و تروریستی در داخل اسرائیل و سرزمینهای فلسطینی کرانه غربی و نوار غزه است.