اندیشه ، فلسفه
تاریخ
  • «ما فراموش نمی‌کنیم که این رهایی از بیرون آمد» سون فلیکس کلرهوف
    مقدمه مترجم: امروز ۸ ماه مه، هشتادمین سالگرد شکست آلمان نازی و پایان جنگ جهانی دوم در اروپاست. سالهای متمادی، برای آلمانی‌ها چگونگی توصیف این روز مایه سردرگمی، سوال و مناقشه بود. به مناسبت چهلمین
  • سوریه؛ ظهور و سقوط یک خاندان – دو سعید سلامی
    علی خامنه‌ای در دیدار با مجمع عالی فرماندهان سپاه پاسداران در مهر ماه ۱۳۹۸، سه ماه پیش از ترور قاسم سلیمانی، گفت: «نگاه وسیع جغرافیای مقاومت را از دست ندهید؛ این نگاه فرامرزی را از دست ندهید. قناعت نکنیم به منطقۀ خودمان…این نگاه وسیع فرامرزی، این امتداد عمق راهبردی گاهی اوقات از واجب‌ترین
  • حماسه گیلگمش سیروس اوندیلادزه
    حماسه گیلگمش داستانی حماسی از (بین‌النهرین) است که ماجراهای گیلگمش، پادشاه اوروک، و دوستش انکیدو را روایت می‌کند.: 1 . معرفی گیلگمش: گیلگمش پادشاهی قدرتمند اما ستمگر در شهر اوروک در(بین‌النهرین) (عراق امروزی) است. او دو سوم خدایی و یک سوم انسانی است و از نیرو و زیبایی فوق‌العاده‌ای برخوردار است. با
  • ایران آبستن انقلابی دیگر! (تجارب و بازخوانی انقلاب ۵۷) – هلمت احمدیان
    انقلاب ۱۳۵۷ یکی از عظیم ترین جنبش‌های توده‌ای در تاریخ ایران بود که منجر به سرنگونی رژیم پهلوی شد. اما با وجود این پیروزی اولیه، این انقلاب توسط ارتجاع اسلامی با یاری قدرت های سرمایه داری ربوده شد و ناکام ماند و شکست خوردو نهایتاً به سلطه‌ی یک نظام استبدادی مذهبی منجر گردید. در چهار دهه گذشته
اقتصاد

یک هفته مانده به انتخابات زودرس چهاردهم ریاست‌جمهوری، محمدجواد ظریف، وزیر امورخارجه در دو دولت حسن روحانی و مذاکراه‌کننده ارشد ایران در مذاکرات منتج به برجام، بدل به ستاره کمپین مسعود پزشکیان شده است.

هفته پیش وقتی زمزمه‌ای به گوش رسید که محمدجواد ظریف در برنامه کارشناسی سیاست خارجی در صداوسیما، مسعود پزشکیان را همراهی می‌کند، کمتر کسی باور می‌کرد، وزیر امورخارجه ایران اعتبار خود را برای نامزد اصلاح‌طلبان خرج کند. ظریف در کمال ناباوری در برنامه حضور پیدا کرد و در عرض ۸دقیقه برنامه کسل‌کننده صداوسیما را مبدل به یکی از جنجالی‌ترین دقایق این دور از انتخابات کرد. او در این ۸ دقیقه دفاعی تند و صریح از مذاکره با غرب و تجربه برجام کرد.

او بعد از آن، در برنامه برج میلاد و در سفر انتخاباتی پزشکیان به اصفهان او را همراهی کرد. اما شنبه دوم تیرماه، او با یک سخنرانی طوفانی در شهر آباواجدادی‌اش صحنه را به آتش کشید. ظریف خوانساری اگرچه زاده تهران است اما مادرش فرزند یکی از بازرگانان مشهور کاشانی است.

او در کاشان تعارفات را معمول را کنار گذاشت و در کالبد بی‌جان انتخابات ۱۴۰۳ روحی از جنس انتخابات ۹۲ و ۹۶ دمید. بسیاری سخنرانی آتشین او در کاشان را به سخنرانی‌ها هفته آخر حسن روحانی در انتخابات سال ۹۶ تشبیه کردند.

حضور تعدادی از هواداران نامزدهای اصول‌گرا در این مراسم و شعارهایی که علیه ظریف دادند، مانند بنزینی روی آتش، نطق وزیر اسبق را تندتر کرد. او ابتدا در پاسخ به شعارهای «هیهات من الذله» معترضان، شعار «هیهات من چای دبش» سر داد و سپس تند و موجز وضعیت ماه‌های آخر دولت روحانی را روایت کرد؛ دورانی که دولت روحانی نه اجازه امضای متن بازگشت به برجام را داشت و نه مجوز واردات واکسن کرونا را.

او اشاره کرد که یک هفته بعد از پایان دولت حسن روحانی، ۱۲۰ میلیون دز واکس کرونا وارد ایران شده است. هواداران ابراهیم رئیسی ادعا می‌کنند حسن روحانی از واردات واکسن کرونا ناتوان بوده و در عوض ابراهیم رئیسی توانسته با یک تلفن به رئیس‌جمهور چین، کار واردات را یکسره کند. آقای ظریف در این سخنرانی گفت «مانع واردات واکسن شدند و وقتی دولت را تحویل می‌دادیم ۱۲۰ میلیون دوز واکسن وارد شده بود! مگر واکسن خمره رنگرزی‌ است که یک هفته بعد از خروج ما از وزارت خارجه میلیون‌ها دوز وارد شود؟» اشاره به این که واردات در این حجم با یک تلفن میسر نیست.

در این حالی است که دولت روحانی به واسطه منع مقامات ارشد کشور تا مدت‌ها اجازه واردات واکسن کرونا نداشت. محمد مخبر، کسی که در آن زمان مدیرعامل ستاد اجرایی فرمان امام را برعهده داشت و بعدها معاون اول دولت رئیسی شد، دائما مصاحبه می‌کرد و وعده می‌داد که در حال تهیه احداث کارخانه‌ای برای ساخت واکسن داخلی است. این کارخانه که فیلم‌های ساخت پی آن دائما پخش می‌شد هیچ‌گاه افتتاح نشد و بعد از مدتی دولت رئیسی نه تنها به وارد کردن واکسن کرونا رضایت داد بلکه آن را جزو دستاورهای خود خواند.

ظریف در سیاست خارجی صریح‌تر شد. مستقیما جلیلی و قالیباف را مخاطب قرار داد و گفت آیا آن‌ّها مانند او مورد تحریم آمریکا قرار گرفته‌اند؟ او خظاب به مردم گفت «گروهی نمی‌خواهند شما و رای شما تاثیر داشته باشید. به شما به عنوان کسی که با چند رییس‌جمهور کار کرده می‌گویم که فرق می‌کند چه کسی رییس‌جمهور باشد.»

او روز شنبه، دوم تیر- به گرگان هم سفر کرد و امروز یکشنبه به مازندران رفته است. او همچنین یک کارزار در حمایت مسعود پزشکیان در وب‌سایت کارزار به راه انداخته است؛ کارزاری که تا ظهر یکشنبه بیش از ۲۲۰ هزار نفر آن را امضا کرده‌اند.

برجسته‌شدن آقای ظریف در کمپین آقای پزشکیان باعث شده دو مخالف سنتی او دست به کار شوند و او را آماج تهمت‌های خود قرار دهند. این دو تلاش در حساب‌کاربری علی‌اکبر رائفی‌پور به هم رسیدند. آقای رائفی‌پور، منبری مکلای اصول‌گرایی تندرو که اخیرا به خاطر افشای گردش بالای حساب‌های شخصی و موسسه‌اش زیر فشار بود و مدتی سکوت پیشه کرده بود دیگر نتوانست بیش از این سکوت کند.

رائفی‌پور بخشی از صحبت‌های هوشنگ امیراحمدی در شبکه تلویزیونی ایران اینترنشنال را در حساب کاربری‌اش در توئیتر منتشر کرد. آقای امیراحمدی که در زمان محمود احمدی‌نژاد سعی داشت دلال رابطه ایران و آمریکا باشد، در این صحبت‌ها ادعا کرد که دوست ظریف بوده است که ظریف به او گفته است مردم ایران گله هستند و باید به آن‌ها دروغ گفت. امیراحمدی هم‌چنین مدعی شد که ۹۰درصد صحبت‌های ظریف در مورد برجام از جمله اینکه ایران از ذیل فصل هفتم منشور سازمان ملل بیرون آمده، دروغ بوده است!

این در حالی است که موفقیت ایران در خروج از فصل هفتم مورد توافق همه کارشناسان است.

رویداد۲۴ / محمد نوذری

print

مقالات
محیط زیست
Visitor
0196011
Visit Today : 571
Visit Yesterday : 718