اندیشه ، فلسفه
تاریخ
  • «ما فراموش نمی‌کنیم که این رهایی از بیرون آمد» سون فلیکس کلرهوف
    مقدمه مترجم: امروز ۸ ماه مه، هشتادمین سالگرد شکست آلمان نازی و پایان جنگ جهانی دوم در اروپاست. سالهای متمادی، برای آلمانی‌ها چگونگی توصیف این روز مایه سردرگمی، سوال و مناقشه بود. به مناسبت چهلمین
  • سوریه؛ ظهور و سقوط یک خاندان – دو سعید سلامی
    علی خامنه‌ای در دیدار با مجمع عالی فرماندهان سپاه پاسداران در مهر ماه ۱۳۹۸، سه ماه پیش از ترور قاسم سلیمانی، گفت: «نگاه وسیع جغرافیای مقاومت را از دست ندهید؛ این نگاه فرامرزی را از دست ندهید. قناعت نکنیم به منطقۀ خودمان…این نگاه وسیع فرامرزی، این امتداد عمق راهبردی گاهی اوقات از واجب‌ترین
  • حماسه گیلگمش سیروس اوندیلادزه
    حماسه گیلگمش داستانی حماسی از (بین‌النهرین) است که ماجراهای گیلگمش، پادشاه اوروک، و دوستش انکیدو را روایت می‌کند.: 1 . معرفی گیلگمش: گیلگمش پادشاهی قدرتمند اما ستمگر در شهر اوروک در(بین‌النهرین) (عراق امروزی) است. او دو سوم خدایی و یک سوم انسانی است و از نیرو و زیبایی فوق‌العاده‌ای برخوردار است. با
  • ایران آبستن انقلابی دیگر! (تجارب و بازخوانی انقلاب ۵۷) – هلمت احمدیان
    انقلاب ۱۳۵۷ یکی از عظیم ترین جنبش‌های توده‌ای در تاریخ ایران بود که منجر به سرنگونی رژیم پهلوی شد. اما با وجود این پیروزی اولیه، این انقلاب توسط ارتجاع اسلامی با یاری قدرت های سرمایه داری ربوده شد و ناکام ماند و شکست خوردو نهایتاً به سلطه‌ی یک نظام استبدادی مذهبی منجر گردید. در چهار دهه گذشته
اقتصاد

دو هفته بعد از قتل اسماعیل هنیه در حفاظت‌گاه سپاه پاسداران در تهران، رهبر جمهوری اسلامی ایران، علی خامنه‌ای، در نخستین سخنرانی خود “بدخواهان ایران” را متهم کرد که برای “به عقب نشینی واداشتن ملت ایران” به “ایجاد جنگ روانی و ترس” روی آورده‌اند.

علی خامنه‌ای روز چهارشنبه ۲۴ مرداد در دیدار با جمعی از مقام‌های جمهوری اسلامی یکی از پایه‌های اصلی این جنگ روانی را “بزرگنمایی از توانایی‌های دشمنان” خواند و افزود که از آغاز تأسیس حکومت دینی در ایران دشمنان “به شیوه‌های مختلف به ملت ما تفهیم و القاء می‌کردند که باید از آمریکا، انگلیس و صهیونیست‌ها بترسیم.” خامنه‌ای “احساس ضعف و انزوا و تسلیم شدن در مقابل خواسته‌های دشمن را از آثار بزرگ‌نمایی توان آن” دانست و افزود : “عقب‌نشینی غیرتاکتیکی” در هر عرصه‌ای از جمله نظامی “غضب الاهی را به دنبال دارد.”

البته با این سخن رهبر جمهوری اسلامی ایران تلویحاً “عقب نشینی تاکتیکی” را در مقابل دشمن جایز شمرد. در پی قتل اسماعیل هنیه در تهران که به اسرائیل نسبت داده شد رهبر جمهوری اسلامی گفت که به خونخواهی رهبر حماس اسرائیل را مجازات خواهد کرد، هر چند تاکنون اقدامی در این زمینه از سوی جمهوری اسلامی ایران صورت نگرفته است.

اظهارات رهبر جمهوری اسلامی دو روز پس از آن مطرح می‌شود که سران سه کشور اروپایی فرانسه، بریتانیا و آلمان از ایران و گروه‌های متحدش در منطقه خواستند علیه اسرائیل حمله‌ای انجام ندهند، زیرا چنین حمله‌ای موجب تشدید تنش‌های منطقه‌ای و به خطر افتادن آتش‌بس احتمالی میان اسرائیل و گروه افراطی حماس خواهد شد. گروه حماس در فهرست تروریستی ایالات متحده و اتحادیه اروپا قرار دارد.

علی باقری کنی، سرپرست وزارت خارجهٔ ایران، نیز یک روز پس از آن، درخواست سه کشور اروپایی برای خویشتن‌داری در قبال اسرائیل را رد کرد و اقدام علیه اسرائیل را «قطعی» دانست.
او ترور اسماعیل هنیه در تهران را «نقض امنیت ملی و تمامیت ارضی ایران» دانست و گفت این «حق مشروع و قانونی» ایران است که دست به «اقدام متقابل» علیه اسرائیل بزند.

پس از کشته شدن اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی گروه افراطی حماس در تهران، جمهوری اسلامی ایران دو هفته است که تهدید به اقدام انتقام‌جویانه علیه اسرائیل را تکرار می‌کند.
مقامات حکومت ایران کشته شدن رهبر گروه حماس را به اسرائیل نسبت می‌دهند و علی خامنه‌ای وعدهٔ «خون‌خواهی» در این زمینه را داده است. با وجود این، مقام‌های اسرائیل تاکنون نقش خود در این ترور را رد یا تأیید نکرده‌اند.

درهمین زمینه پنتاگون روز یکشنبه اعلام کرد که لوید آستین وزیر دفاع آمریکا دستور استقرار یک زیردریایی مجهز به موشک هدایت‌شونده در خاورمیانه را صادر کرده است.
ارتش آمریکا در روزهای گذشته بیشترین تجهیزات نظامی و نیرو را در نقاط مختلف منطقه مستقر کرد تا به اسرائیل در برابر حملات احتمالی ایران و حزب‌الله کمک کند.
آرایش میدانی آمریکا بزرگ‌ترین تجمع نظامیان آمریکا در منطقه پس از خروج آن‌ها از عراق در سال‌های گذشته محسوب می‌شود.

print
مقالات
محیط زیست
Visitor
0195260
Visit Today : 538
Visit Yesterday : 403