اندیشه ، فلسفه
تاریخ
  • «ما فراموش نمی‌کنیم که این رهایی از بیرون آمد» سون فلیکس کلرهوف
    مقدمه مترجم: امروز ۸ ماه مه، هشتادمین سالگرد شکست آلمان نازی و پایان جنگ جهانی دوم در اروپاست. سالهای متمادی، برای آلمانی‌ها چگونگی توصیف این روز مایه سردرگمی، سوال و مناقشه بود. به مناسبت چهلمین
  • سوریه؛ ظهور و سقوط یک خاندان – دو سعید سلامی
    علی خامنه‌ای در دیدار با مجمع عالی فرماندهان سپاه پاسداران در مهر ماه ۱۳۹۸، سه ماه پیش از ترور قاسم سلیمانی، گفت: «نگاه وسیع جغرافیای مقاومت را از دست ندهید؛ این نگاه فرامرزی را از دست ندهید. قناعت نکنیم به منطقۀ خودمان…این نگاه وسیع فرامرزی، این امتداد عمق راهبردی گاهی اوقات از واجب‌ترین
  • حماسه گیلگمش سیروس اوندیلادزه
    حماسه گیلگمش داستانی حماسی از (بین‌النهرین) است که ماجراهای گیلگمش، پادشاه اوروک، و دوستش انکیدو را روایت می‌کند.: 1 . معرفی گیلگمش: گیلگمش پادشاهی قدرتمند اما ستمگر در شهر اوروک در(بین‌النهرین) (عراق امروزی) است. او دو سوم خدایی و یک سوم انسانی است و از نیرو و زیبایی فوق‌العاده‌ای برخوردار است. با
  • ایران آبستن انقلابی دیگر! (تجارب و بازخوانی انقلاب ۵۷) – هلمت احمدیان
    انقلاب ۱۳۵۷ یکی از عظیم ترین جنبش‌های توده‌ای در تاریخ ایران بود که منجر به سرنگونی رژیم پهلوی شد. اما با وجود این پیروزی اولیه، این انقلاب توسط ارتجاع اسلامی با یاری قدرت های سرمایه داری ربوده شد و ناکام ماند و شکست خوردو نهایتاً به سلطه‌ی یک نظام استبدادی مذهبی منجر گردید. در چهار دهه گذشته
اقتصاد

خبرگزاری رویترز گزارش داده است از حدود صد میلیون جوان چینی که 16 تا 24 سال سن دارند 20 درصدشان بیکارند درصد بیکار هستند و به همین دلیل دولت چین انتشار آماردراین باره را متوقف کرده است. بحران بیکاری همراه با بحران بخش مسکن که ده‌ها میلیون واحد ساختمانی نیمه تمام مانده، عنوان مشابهی یافته است. به ساختمان‌های نیمه تمام “ ساختمان‌های با دُم پوسیده” نام نهاده‌اند و بحران بیکاری جوانان را “بحران کودکان با دُم پوسیده” می‌گویند. این دو پدیده، دو وجه از اقتصاد دچار رکود چین را نمایش می‌دهد.

مدت‌هاست که مقامات چینی در تلاش برای کاهش تعداد خانه‌های فروخته نشده و پایان دادن به رکود طولانی‌مدت املاک هستند. بعد از سرد شدن بازار املاک و مستغلات در جمهوری خلق چین، سیاستگذاران این بخش طرحی را برای نجات این بازار اجرا کردند. در طی این طرح، ۷۰ میلیارد دلار برای اعطای تسهیلات به خریداران مسکن اختصاص پیدا کرد. با این حال، بانک‌ها تنها بخشی از وام‌های هدف را به افراد پرداخت کردند. در ماه مه از طرحی برای بانک خلق چین و بانک‌های دولتی رونمایی شد که تا سقف ۵۰۰ میلیارد یوآن (۷۰ میلیارد دلار) وام برای حمایت از شرکت‌های دولتی محلی برای خرید اموال فروخته نشده پرداخت کنند و دولت‌های محلی این املاک را به عنوان مسکن اجتماعی اجاره ‌کنند.

اما آخرین آمارهای بانک مرکزی چین (بانک خلق چین) نشان می‌دهد که بانک‌ها تنها 24.7 میلیارد یوآن وام داده‌اند. بانک مرکزی چین، درکنار انتشار این آمار متعهد شد که این برنامه را شتاب بخشد. طبق نظر تحلیلگران، این روند آهسته در حالی رخ می‌دهد که تلاش سیاستگذاران برای تثبیت بخش املاک و مستغلات نتیجه عکس داشته و اعتماد خانوارها را که بیشتر ثروت کشور را در اختیار دارند، تضعیف کرده است.

پکن برای پاسخ دادن به این مشکل بر تامین مالی بخش مسکن از طریق سیستم بانکی تاکید کرده؛ اما بازار مسکن با یک پس‌زمینه اقتصادی چالش‌برانگیز مواجه شده است. تقاضای افراد برای دریافت تسهیلات کاهش یافته و وام‌های جدید اعطایی به بخش واقعی اقتصاد برای نخستین بار از سال ۲۰۰۵ در ژوئیه با کاهش مواجه شدند. شمار املاک فروخته‌نشده در چین بسیار بالاست. به حدی که گلدمن ساکس تخمین زده است که موجودی مسکن جدید چین می‌تواند تا ۳۰ برابر میانگین فروش ماهانه باشد. به گفته کارشناسان موسسه گلدمن ساکس، برای بهبود بازار مسکن، دولت باید 7.7 تریلیون یوآن برای خرید موجودی مسکن با 50 درصد قیمت بازار هزینه کند. بازار مسکن در ابتدا از برنامه پرداخت وام با اشتیاق استقبال کرد.

این استقبال، حامل این پیام بود که سیاست‌های مداخله‌جویانه در بازار از طریق حمایت از خرید مسکن فروخته‌نشده، یک اقدام درست است. اما اکنون مشاهده می‌شود که تیر مداخله‌جویان چینی به سنگ خورده و بازار مسکن به روند ضعیف قبلی خود ادامه داد. زیچون هوانگ و جولیان ایوانز از کپیتال اکونومیکس می‌گویند: «مبالغی که تاکنون برای این هدف به کار گرفته شده‌اند، هنوز برای ایجاد تفاوت معنادار در تقاضای مسکن و بودجه توسعه‌دهندگان بسیار ناچیز هستند. ».

برنامه‌های وام‌دهی هدفمند مشابه برای بازار دارایی و سایر بخش‌ها نیز به کندی پذیرفته شده‌اند و پرسش‌هایی در مورد اثربخشی سیاست‌های محرک پکن ایجاد کرده‌اند. طرح بازپرداخت وام مسکن بر این فرض تکیه داشت که بازدهی اجاره آن‌ها به‌اندازه کافی بالاست و هزینه‌های بانک‌های دولتی را توجیه می‌کند.

لری هو، اقتصاددان اظهار کرد: «احساس من این است که ریسک‌های اعتباری هنوز برای بانک‌ها بسیار زیاد است. همچنین شرکت‌های محلی(شرکت‌های دولتی) ممکن است با توجه به بازده پایین اجاره این املاک، فاقد انگیزه کافی باشند. »

print
مقالات
محیط زیست
Visitor
0195269
Visit Today : 547
Visit Yesterday : 403