اندیشه ، فلسفه
  • چرا خلیج فارس باید «فارس» بماند! – داوید پارسیان
    جدال واژگان در میدان ژئوپلیتیک و تحلیل درباره تغییر نامی که فقط واژه نیست، بلکه به یک بهره‌برداری سیاسی و ابزار معامله در تحریف جغرافیای تاریخی تبدیل شده است.
  • حزب کارگران کردستان (پ‌ک‌ک) منحل شد
    خبرگزاری فیرات، نزدیک به پ‌ک‌ک روز دوشنبه گزارش داد که گروه شبه‌نظامی حزب کارگران کردستان (پ‌ک‌ک)، که بیش از چهار دهه با دولت ترکیه در جنگ بوده است، تصمیم به انحلال خود و پایان دادن به مبارزه مسلحانه خود گرفته است.
  • بنابراین، سقراط یک فیلسوف است برگردان: علی‌محمد طباطبایی
    گای بنت-هانتر از خود می‌پرسد که آیا پدر فلسفه غرب واقعاً فیلسوف است؟ این مصاحبه خیالی، نقدی بلیغ بر نهاد آکادمیک فلسفه، حرفه‌ای‌سازی بیش‌ازحد، و فراموشی ماهیت گفت‌وگویی و اخلاقی فلسفه است. نه‌تنها از نظر
  • نقد جنبش «زن، زندگی، آزادی»؛ چه باید کرد؟ – هوشنگ کوبان
    در نوشته‌ی زیر کوشش می‌شود با رجوع به آرای ماکس وبر، آنتونیو گرامشی، میشل فوکو و تنی چند از فمینیست‌های چپ انتقادی، نقدی درون‌مان از جنبش انقلابی «زن، زندگی، آزادی» ارایه شود، و بخشی از علل
  • خال‌های دائمیِ پلنگ – ل. تدین نژاد
    یکی از پیامدهای خروج ترامپ از برجام در سال ۲۰۱۸، از دست رفتن اعتبار آن کشور و بی‌اعتمادی جهانیان نسبت به پای‌بندی آمریکا به اجرای قراردادهای بین‌المللیِ خود بود. خروج از برجام در آن زمان حاصل تلاش‌های لابی‌های
تاریخ
  • میراث رضا شاه: از تجددگرایی تا استبداد سلطنتی م. روغنی
    رضا شاه در آستانه خروجش از ایران میراثی بجای گذاشت که از تناقضات شایان توجهی برخوردار بود. در دوران زمامداری وی از یک سو در راه مدرن‌سازی و دولت‌سازی کشور گام‌های مهمی برداشته شد و نهادهای تمدنی
  • نفوذ شیطان در حوزه علمیه امیر طاهری
    آیا شیطان رجیم در حوزه علیمه قم نفوذ کرده است تا مانع از آن شود که حوزه در خدمت «برترین هدف انقلاب اسلامی یعنی استقرار تمدن اسلامی» قرار گیرد؟ این پرسشی است که پس از مطالعه سخنان آیت‌الله علی
  • «ما فراموش نمی‌کنیم که این رهایی از بیرون آمد» سون فلیکس کلرهوف
    مقدمه مترجم: امروز ۸ ماه مه، هشتادمین سالگرد شکست آلمان نازی و پایان جنگ جهانی دوم در اروپاست. سالهای متمادی، برای آلمانی‌ها چگونگی توصیف این روز مایه سردرگمی، سوال و مناقشه بود. به مناسبت چهلمین
  • سوریه؛ ظهور و سقوط یک خاندان – دو سعید سلامی
    علی خامنه‌ای در دیدار با مجمع عالی فرماندهان سپاه پاسداران در مهر ماه ۱۳۹۸، سه ماه پیش از ترور قاسم سلیمانی، گفت: «نگاه وسیع جغرافیای مقاومت را از دست ندهید؛ این نگاه فرامرزی را از دست ندهید. قناعت نکنیم به منطقۀ خودمان…این نگاه وسیع فرامرزی، این امتداد عمق راهبردی گاهی اوقات از واجب‌ترین
اقتصاد
پس از انفجار پیجرها در لبنان، مقررات به شدت سختگیرانه امنیتی در میان سپاه پاسداران اجرایی شده است. دو مقام ایرانی به رویترز گفته‌اند نه تنها دستگاه‌های ارتباطی بلکه حساب‌های بانکی فرماندهان و اعضای سپاه در حال بررسی است دویچه وله – دو مقام بلندپایه اطلاعاتی ایران به خبرگزاری رویترز گفته‌اند که سپاه پاسداران به اعضای بلندپایه خود دستور داده تا هرگونه استفاده از دستگاه‌های ارتباطی را موقتا کنار بگذارند. این دستور پس از آن صادر شد که هفته گذشته انفجار پیجرها و واکی‌تاکی‌های اعضای حزب‌الله لبنان باعث کشته شدن ۳۹ نفر و جراحت بیش از سه هزار تن در لبنان شد.

مقامات لبنان و نیز گروه شبه‌نظامی حزب‌الله، اسرائیل را عامل این حملات می‌دانند. اسرائیل دخالت خود در این حملات را نه رد و نه تایید کرده است.

بنا بر گزارشی که روز دوشنبه ۲۳ سپتامبر (۲ مهر) در رویترز منتشر شده، یکی از این دو منبع اطلاعاتی گفته سپاه پاسداران در حال اجرای یک عملیات بزرگ برای جست و جو و تحقیق نه تنها تجهیزات ارتباطی بلکه بررسی حساب‌های بانکی در ایران و خارج و نیز سفرهای اعضای بلندپایه خود و نیز خانواده‌های آنهاست.

این منبع همچنین گفته اکثر دستگاه‌های ارتباطی مورد استفاده در سپاه یا در ایران ساخته شده‌اند و یا از چین و روسیه وارد شده‌اند.

یکی از این دو منبع نیز گفته جمهوری اسلامی به شدت نگران نفوذ اسرائیل در میان نهادهای حساس نظامی و امنیتی است و شروع به تحقیق درباره پرسنل این نهادها و نیز ایرانی‌هایی کرده است که احتمالا به‌‌نوعی بابت ارائه اطلاعات به اسرائیل دستمزد دریافت کرده‌اند.

خبرگزاری رویترز با وزارت دفاع، امور خارجه و کشور جمهوری اسلامی تماس گرفته اما هیچیک حاضر به پاسخ‌گویی در این زمینه نشده‌اند. منابع اطلاعاتی که با رویترز صحبت کرده‌اند نیز حاضر به فاش کردن جزییات این موضوع نشده‌اند که ۱۹۰ هزار پرسنل سپاه پاسداران در حال حاضر چگونه با یکدیگر ارتباط برقرار می‌کنند. تنها یکی از این منابع گفته در حال حاضر تنها از پیام‌های رمزگذاری‌شده سرتاسری (end to end) برای ارسال پیام استفاده می‌شود.

این منبع آگاه گفته نگرانی گسترده‌ای در میان مقامات جمهوری اسلامی وجود دارد. همچنین فرماندهان سپاه از حزب‌الله لبنان خواسته‌اند تا ارزیابی‌های تکنیکی پس از انفجار پیجرها را در اختیار آنها بگذارند. همچنین مواد منفجره برای بررسی توسط کارشناسان ایرانی به تهران ارسال شده‌‌اند.

نگرانی در مورد تاسیسات اتمی و موشکی

یک مقام دولتی دیگر ایران به رویترز گفته است که بزرگترین نگرانی جمهوری اسلامی در حال حاضر حفاظت از تاسیسات اتمی و موشکی است، به خصوص تاسیساتی که زیر زمین قرار دارند.

او با اشاره به تلاش اسرائیل در سال ۲۰۲۳ برای خرابکاری در برنامه موشکی ایران، می‌گوید از سال گذشته مقررات امنیتی در این مکان‌ها به شدت سخت‌تر شده است. اسرائیل البته هرگز در این باره که این خرابکاری از سوی این کشور بوده اظهارنظری نکرده است.

با این حال این مقام دولتی ایران گفته هیچ زمانی به اندازه حالا مقررات امنیتی سختگیرانه نبوده و این مقررات پس از انفجار پیجرها در لبنان به “بالاترین حد خود” رسیده است.

منبع اول ایرانی به رویترز گفته نظامیان ایران از یک سری دستگاه‌های ارتباطی رمزگذاری شده از جمله واکی‌تاکی استفاده می‌کنند. او همچنین اضافه کرده که مدل‌ها و مارک‌های گوناگونی از این دستگاه‌ها در ایران استفاده می‌شوند که یا در داخل کشور ساخته شده و یا ترکیبی از تولید داخل با قطعات وارداتی هستند.

این منبع همچنین گفته نیروهای نظامی ایران از ۲۰ سال پیش به این سو دیگر از پیجر استفاده نکرده‌اند.

به گفته او تهران به خصوص پس از تحریم‌های گسترده غرب، صنعت تجهیزات ارتباطی نظامی خود را توسعه داده تا هرچه کمتر وابسته به واردات باشد. در سال‌های اخیر ایران از کشورهایی همچون چین و روسیه و حتی ژاپن دستگاه‌های ارتباطی وارد کرده است.

سپاه پاسداران در حال حاضر بزرگترین قدرت نظامی و اقتصادی در ایران است و شاخه برون‌مرزی آن که سپاه قدس نام دارد، پول، اسلحه، تکنولوژی و آموزش را در اختیار گروه‌های وابسته به خود در خاورمیانه می‌گذارد، از جمله حزب‌الله لبنان، حماس در نوار غزه، حوثی‌های یمن و شبه‌نظامیان شیعه در عراق.

print
مقالات
محیط زیست
Visitor
0197175
Visit Today : 169
Visit Yesterday : 726