اندیشه ، فلسفه
تاریخ
  • «ما فراموش نمی‌کنیم که این رهایی از بیرون آمد» سون فلیکس کلرهوف
    مقدمه مترجم: امروز ۸ ماه مه، هشتادمین سالگرد شکست آلمان نازی و پایان جنگ جهانی دوم در اروپاست. سالهای متمادی، برای آلمانی‌ها چگونگی توصیف این روز مایه سردرگمی، سوال و مناقشه بود. به مناسبت چهلمین
  • سوریه؛ ظهور و سقوط یک خاندان – دو سعید سلامی
    علی خامنه‌ای در دیدار با مجمع عالی فرماندهان سپاه پاسداران در مهر ماه ۱۳۹۸، سه ماه پیش از ترور قاسم سلیمانی، گفت: «نگاه وسیع جغرافیای مقاومت را از دست ندهید؛ این نگاه فرامرزی را از دست ندهید. قناعت نکنیم به منطقۀ خودمان…این نگاه وسیع فرامرزی، این امتداد عمق راهبردی گاهی اوقات از واجب‌ترین
  • حماسه گیلگمش سیروس اوندیلادزه
    حماسه گیلگمش داستانی حماسی از (بین‌النهرین) است که ماجراهای گیلگمش، پادشاه اوروک، و دوستش انکیدو را روایت می‌کند.: 1 . معرفی گیلگمش: گیلگمش پادشاهی قدرتمند اما ستمگر در شهر اوروک در(بین‌النهرین) (عراق امروزی) است. او دو سوم خدایی و یک سوم انسانی است و از نیرو و زیبایی فوق‌العاده‌ای برخوردار است. با
  • ایران آبستن انقلابی دیگر! (تجارب و بازخوانی انقلاب ۵۷) – هلمت احمدیان
    انقلاب ۱۳۵۷ یکی از عظیم ترین جنبش‌های توده‌ای در تاریخ ایران بود که منجر به سرنگونی رژیم پهلوی شد. اما با وجود این پیروزی اولیه، این انقلاب توسط ارتجاع اسلامی با یاری قدرت های سرمایه داری ربوده شد و ناکام ماند و شکست خوردو نهایتاً به سلطه‌ی یک نظام استبدادی مذهبی منجر گردید. در چهار دهه گذشته
اقتصاد

به موجب تصمیم دولت نیروگاه‌های کشور اجازه استفاده از مازوت را که اغلب فاقد کیفیت حداقل است ندارند. در سال‌های گذشته استفادۀ نیروگاه ها از مازوت بی کیفیت داخلی هوای شماری از شهرهای ایران را بسیار ناسالم و غیرقابل تنفس کرده است.

رویداد۲۴در رابطه با قعطی برق مینویسد، خاموشی‌های منظم از امروز در کشور آغاز می‌شود و طبق جدولی که دیروز منتشر شده قطعی برق در نوبت‌های ۹ تا ۱۱، ۱۱ تا ۱۳، ۱۳ تا ۱۵ و ۱۵ تا ۱۷ برنامه‌ریزی شده است. اگرچه دیروز شاهد وضعیت آشفته اطلاع‌رسانی در این زمینه بودیم و حتی سایت اداره توزیع برق خطا می‌داد و از دسترس خارج بود، اما شهروندان تهران دیشب پیامک‌هایی که زمان قطعی برق محل سکونت آن‌ها را اطلاع می‌داد، دریافت کردند.
گلایه‌ها از عدم اعلام زمان قطعی برق رفع شد، اما این به معنی پذیرفته بودن اصل ماجرا و کاهش انتقادات از دولت نیست. همچنان در فضای مجازی و رسانه‌ای شاهد هجمه‌ها و انتقادات به دولت هستیم.

توضیحات ارائه شده یعنی طرح دوگانه مازوت سوزی یا قطعی برق نیز کارگر نبوده و نتوانسته منتقدان را راضی کند! در این بین جریان سیاسی رقیب دولت نیز هرچه در توان دارد، وسط گذاشته تا این خاموشی‌ها یک چالش جدی برای دولت باشد.
مثلا «کیهان» با تیتر «مازوت‌سوزی یا فرصت‌سوزی خاموشی‌های زودهنگام از کجا آمد؟» نوشته: «این خاموشی‌ها خیلی زود شروع شد به طوری که دیروز برخی مخاطبان تهرانی ما اعلام کردند برق برخی مدارس در ساعاتی از روز قطع شده و با از دست رفتن روشنایی کلاس‌ها و خاموشی تخته‌های هوشمند، روند آموزش هم با مشکل مواجه شده است. والدین نگران هستند با تکرار این وضعیت و قطع سیستم‌های سرمایشی در مدارس و خانه‌ها، موج جدید سرماخوردگی هم در بین دانش‌آموزان آغاز شود.
‏یک کاربر شبکه ایکس هم در این باره تأکید کرد: «قطعی برق یعنی قطعی سیستم گرمایش در فصل سرما، گیر کردن در آسانسور‌ها و مشغول کردن بیخود آتش‌نشانی، قطعی اینترنت، تعطیلی کارخانه‌ها، مختل شدن عملکرد بیمارستان‌ها و بانک‌ها، تعطیلی بعضی از کلاس‌های درسی و…». البته گلایه توأم با اعتراض مردم به این موارد محدود نبود. بسیاری هم به ماجرای آزادسازی واردات آیفون اشاره کردند که به دغدغه اصلی هفته‌های گذشته دولتمردان تبدیل شده بود، اما آن‌ها کاری برای جلوگیری از قطع برق نکرده‌اند. برخی هم گفتند اگر مسئولان دولتی به اندازه‌ای که برای رفع فیلترینگ و حضور یک گزارشگر ورزشی در تلویزیون وقت می‌گذاشتند، برای حل مشکل برق و سایر مشکلات معیشتی مردم وقت می‌گذاشتند، شاهد این وضعیت نبودیم.»

یک روزنامه اصولگرا نوشته: «مسئولان دولتی گفته اند که پس از بررسی‌ها رئیس‌جمهور دستور داد که به‌دلیل آلودگی خاص ایجاد شده در مناطق اراک، کرج و اصفهان که ناشی از مازوت‌سوزی درحدود ۱۶ میلیون تن است و باعث آلودگی هوا و بیماری می‌شود، مازوت‌سوزی در این سه نیروگاه متوقف شود و برای مدت محدودی، «خاموشی منظم» جایگزین «تولید سم» برای عموم شهروندان شود.
این ادعا در حالی است که از مجموع ۱۴۳ نیروگاه بزرگ کشور، تنها ۱۶ نیروگاه بخاری امکان مصرف مازوت را دارند که از بین این ۱۶ نیروگاه نیز مخزن سوخت دو نیروگاه بعثت و اصفهان سال‌ها پلمب بوده است. از سوی دیگر در حدود ۱۳۰ نیروگاه دیگر که واحد‌های سیکل ترکیبی و گازی هستند، اساساً امکان مصرف مازوت از لحاظ فنی وجود ندارد و این واحد‌ها یا باید با سوخت گاز طبیعی به فعالیت تولید برق بپردازند و یا از سوخت گازوئیل به‌عنوان سوخت جایگزین استفاده کنند.»

سال گذشته حکومت اسلامی ایران برای صرفه‌جویی در مصرف برق زمان کار ادارات و نهادهای حکومتی را پنجاه درصد کاهش داد. در حالی که ایران دارای دومین منابع جهانی گاز و چهارمین منابع شناخته شدۀ نفت در جهان است، تحریم‌های بین‌المللی از مهمترین عوامل عدم سرمایه گذاری در زیرساخت‌های انرژی از جمله نیروگاه‌های این کشور بوده‌اند. قطعی‌های متناوب برق در عین حال بعضاً موجب خشم و نارضایتی‌های عمومی شده‌اند. با آغاز فصل سرما قطعی‌های برنامه‌ریزی شدۀ برق خطر تشدید اعتراض‌ها را افزایش داده است.

print
مقالات
محیط زیست
Visitor
0196237
Visit Today : 797
Visit Yesterday : 718