اندیشه ، فلسفه
تاریخ
  • «ما فراموش نمی‌کنیم که این رهایی از بیرون آمد» سون فلیکس کلرهوف
    مقدمه مترجم: امروز ۸ ماه مه، هشتادمین سالگرد شکست آلمان نازی و پایان جنگ جهانی دوم در اروپاست. سالهای متمادی، برای آلمانی‌ها چگونگی توصیف این روز مایه سردرگمی، سوال و مناقشه بود. به مناسبت چهلمین
  • سوریه؛ ظهور و سقوط یک خاندان – دو سعید سلامی
    علی خامنه‌ای در دیدار با مجمع عالی فرماندهان سپاه پاسداران در مهر ماه ۱۳۹۸، سه ماه پیش از ترور قاسم سلیمانی، گفت: «نگاه وسیع جغرافیای مقاومت را از دست ندهید؛ این نگاه فرامرزی را از دست ندهید. قناعت نکنیم به منطقۀ خودمان…این نگاه وسیع فرامرزی، این امتداد عمق راهبردی گاهی اوقات از واجب‌ترین
  • حماسه گیلگمش سیروس اوندیلادزه
    حماسه گیلگمش داستانی حماسی از (بین‌النهرین) است که ماجراهای گیلگمش، پادشاه اوروک، و دوستش انکیدو را روایت می‌کند.: 1 . معرفی گیلگمش: گیلگمش پادشاهی قدرتمند اما ستمگر در شهر اوروک در(بین‌النهرین) (عراق امروزی) است. او دو سوم خدایی و یک سوم انسانی است و از نیرو و زیبایی فوق‌العاده‌ای برخوردار است. با
  • ایران آبستن انقلابی دیگر! (تجارب و بازخوانی انقلاب ۵۷) – هلمت احمدیان
    انقلاب ۱۳۵۷ یکی از عظیم ترین جنبش‌های توده‌ای در تاریخ ایران بود که منجر به سرنگونی رژیم پهلوی شد. اما با وجود این پیروزی اولیه، این انقلاب توسط ارتجاع اسلامی با یاری قدرت های سرمایه داری ربوده شد و ناکام ماند و شکست خوردو نهایتاً به سلطه‌ی یک نظام استبدادی مذهبی منجر گردید. در چهار دهه گذشته
اقتصاد

حسن شریعتمداری: “منظور جمهوری اسلامی از مذاکره وقت‌گذرانی است و آمریکایی‌ها این را خوب می‌دانند و به همین خاطر زمان زیادی به رهبران ایران نمی‌دهند. اگر دونالد ترامپ احساس کند که تلاش او برای مذاکره با تهران بی نتیجه است بلافاصله چراغ سبز را برای عملیات نظامی اسرائیل علیه تأسیسات اتمی ایران نشان خواهد داد. به همین خاطر دورۀ کنونی برای خامنه‌ای بسیار سخت است، زیرا از عواقب آن به شدت می‌ترسد” علی خامنه‌ای، در دیدار با کارکنان نیروی هوایی مذاکره با دولت ترامپ را غیرعاقلانه، غیرهوشمندانه، غیرشرافتمندانه و نهایتاً بی فایده خواند، در حالی که پیش از این او دست‌کم موافقت اصولی خود را نه حتا با مذاکره، بلکه “معامله” با ترامپ اعلام و تصریح کرده بود که این معامله باید با حواس جمع و چشم باز صورت بگیرد.

اکنون اما، رهبر جمهوری اسلامی می گوید : مذاکره با آمریکا هیچ مشکلی از جمله مشکلات اقتصادی و معیشتی مردم را حل نمی‌کند، بی آنکه بگوید که او چگونه می‌خواهد بدون مذاکره با آمریکا مانع بزرگ تحریم‌ها و اینبار تحریم‌های حداکثری ترامپ را که کمر اقتصاد و مردم ایران را خم کرده از سر راه بردارد.

حسن شریعتمداری، سیاستمدار جمهوری‌خواه در توضیح دلایل تناقضات اظهارات علی خامنه‌ای از جمله گفته است :

“در صحبت‌های قبلی آقای خامنه‌ای نوعی دوگانگی وجود داشت که می شد از آن این را مستفاد کرد که وی بازی همیشگی ایجاد دو جناح موافق و مخالف را در پیش گرفته تا از نو و البته پیش از صدور فرمان فشار حداکثری دونالد ترامپ در نقش ناظر ظاهر شود. حالا که فرمان اعمال فشارهای حداکثری ترامپ صادر شده، آقای خامنه‌ای مخالفت خود را با مذاکره با آمریکا اعلام کرده است. البته هنوز معلوم نیست که آیا این مخالفت به معنای پایان بازی دوگانه سازی است یا این که این بازی ادامه خواهد یافت.

بر خلاف ظواهر مسئلۀ معیشت مردم مسئلۀ رهبران جمهوری اسلامی نیست و منظور آنان از مذاکره همچنان وقت‌گذرانی است. البته آمریکایی‌ها هم این را خوب می‌دانند و به همین خاطر زمان زیادی به جمهوری اسلامی ایران نخواهند داد. اگر حکومت ایران به سمت تولید سلاح اتمی برود، حتماً دولت آمریکا برای حملۀ نظامی به تأسیسات اتمی ایران، به اسرائیل چراغ سبز نشان خواهد داد.

آقای خامنه‌ای و مقامات جمهوری اسلامی ایران خوب می‌دانند که اهداف آمریکا و دونالد ترامپ فقط به مسئلۀ اتمی جمهوری اسلامی محدود نمی شود. این اهداف گسترش می یابند و شامل نیروهای نیابتی جمهوری اسلامی ایران، فروش قاچاق نفت و غیره، نیز خواهند شد. آنان خوب می دانند که قضیه شوخی بردار نیست و ترامپ فردی عملگرا است که مذاکره را برای حصول به نتیجه در مدت زمانی کوتاه انجام می‌دهد و اگر نتیجه‌ای از این اقدام نگیرد بلافاصله چراغ سبز را برای عملیات نظامی اسرائیل علیه تأسیسات اتمی ایران نشان خواهد داد.

از نظر جمهوری اسلامی مذاکره به معنای کش دادن یا حصول به اهداف حداکثری است که حکومت ایران تعیین کرده و چون حصول به اهداف حداکثری ممکن نیست هدف حکومت اسلامی از مذاکره “کش دادن” مذاکرات از این رئیس جمهوری به آن رئیس جمهوری آمریکا است. ولی این کار در زمان ترامپ ممکن نیست و بعید است که ترامپ در چنین دامی بیفتد. به همین خاطر، دورۀ کنونی برای خامنه‌ای سخت است و خامنه‌ای از عواقب آن بسیار می‌ترسد. در دورۀ قبلی ریاست جمهوری دونالد ترامپ صادرات نفت جمهوری اسلامی به صد و پنجاه هزار بشکه در روز کاهش یافت. قاسم سلیمانی کشته شد و به تبع آن نیروهای نیابتی جمهوری اسلامی ایران ضربۀ سنگینی را متحمل شدند.

print
مقالات
محیط زیست
Visitor
0195265
Visit Today : 543
Visit Yesterday : 403