اندیشه ، فلسفه
تاریخ
  • «ما فراموش نمی‌کنیم که این رهایی از بیرون آمد» سون فلیکس کلرهوف
    مقدمه مترجم: امروز ۸ ماه مه، هشتادمین سالگرد شکست آلمان نازی و پایان جنگ جهانی دوم در اروپاست. سالهای متمادی، برای آلمانی‌ها چگونگی توصیف این روز مایه سردرگمی، سوال و مناقشه بود. به مناسبت چهلمین
  • سوریه؛ ظهور و سقوط یک خاندان – دو سعید سلامی
    علی خامنه‌ای در دیدار با مجمع عالی فرماندهان سپاه پاسداران در مهر ماه ۱۳۹۸، سه ماه پیش از ترور قاسم سلیمانی، گفت: «نگاه وسیع جغرافیای مقاومت را از دست ندهید؛ این نگاه فرامرزی را از دست ندهید. قناعت نکنیم به منطقۀ خودمان…این نگاه وسیع فرامرزی، این امتداد عمق راهبردی گاهی اوقات از واجب‌ترین
  • حماسه گیلگمش سیروس اوندیلادزه
    حماسه گیلگمش داستانی حماسی از (بین‌النهرین) است که ماجراهای گیلگمش، پادشاه اوروک، و دوستش انکیدو را روایت می‌کند.: 1 . معرفی گیلگمش: گیلگمش پادشاهی قدرتمند اما ستمگر در شهر اوروک در(بین‌النهرین) (عراق امروزی) است. او دو سوم خدایی و یک سوم انسانی است و از نیرو و زیبایی فوق‌العاده‌ای برخوردار است. با
  • ایران آبستن انقلابی دیگر! (تجارب و بازخوانی انقلاب ۵۷) – هلمت احمدیان
    انقلاب ۱۳۵۷ یکی از عظیم ترین جنبش‌های توده‌ای در تاریخ ایران بود که منجر به سرنگونی رژیم پهلوی شد. اما با وجود این پیروزی اولیه، این انقلاب توسط ارتجاع اسلامی با یاری قدرت های سرمایه داری ربوده شد و ناکام ماند و شکست خوردو نهایتاً به سلطه‌ی یک نظام استبدادی مذهبی منجر گردید. در چهار دهه گذشته
اقتصاد

کرملین برای نخستین بار مذاکرات روسیه و آمریکا را تایید کرده و گزارش‌ها حاکی‌ است دولت دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، هفتهٔ آینده طرح آمریکا برای پایان جنگ در اوکراین را علنی خواهد کرد. کی‌یف هرگونه توافق بین مسکو و واشینگتن بدون در نظر گرفتن منافع اوکراین و اتحادیهٔ اروپا را «خطرناک» دانسته است. منابع نزدیک به دفتر ریاست‌جمهوری اوکراین می‌گویند کیت کلاگ، فرستادهٔ ویژهٔ دونالد ترامپ در امور روسیه و اوکراین، قرار است ۲۰ فوریه، دوم اسفند ماه، به کی‌یف برود.

به گزارش بلومبرگ، انتظار می‌رود او طی کنفرانس بین‌المللی مونیخ که برای ۱۴ تا ۱۶ فوریه، ۲۶ تا ۲۸ بهمن ماه، برنامه‌ریزی شده، طرح صلح دونالد ترامپ دربارهٔ اوکراین را برای متحدان خود معرفی کند.

بلومبرگ گزارش داده است که این طرح بر پایه «صلح از طریق زور» پایان درگیری‌ها را بدون آزادسازی مناطقی که توسط نیروهای روس اشغال شده، در نظر دارد.

گفته می‌شود جامعهٔ بین‌المللی، تعلق این مناطق به روسیه را به رسمیت نخواهد شناخت. همچنین به اوکراین تعهدات امنیتی برای جلوگیری از تعرض مجدد روسیه ارائه خواهد شد. جزئیات بیشتری در این گزارش افشا نشده است.

شبکهٔ تلویزیونی ان‌بی‌سی نیوز به نقل از منابع خود از وجود «دو راهبرد متناقض» در دولت دونالد ترامپ خبر داد.

براساس این گزارش، برخی از مسئولان آمریکایی بر این باورند که باید با فشار بیشتر بر روسیه، کرملین را به پایان جنگ ترغیب کرد و عده‌ای دیگر بر این نظرند که با قطع کمک‌های مالی-نظامی به اوکراین، کی‌یف را به پذیرش مطالبات مسکو وادارند.

دونالد ترامپ به تازگی گفته است که از اوکراین می‌خواهد در ازای حمایت مالی آمریکا، مواد معدنی کمیاب دریافت کند.

ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، سال گذشته این ابتکار را مطرح کرد و در واکنش به درخواست اخیر رئیس‌جمهور آمریکا مجدداً از آمادگی اوکراین برای «معاملهٔ سودمند با واشینگتن» خبر داد.

عناصر کمیاب زمین مانند دیسپروزیم، نئودیمیوم و سریم از منابع راهبردی‌ به شمار می‌رود و برای تولید بسیاری از دستگاه‌های پیشرفته حیاتی است، اما استخراج این منابع حجم عظیمی از زباله‌های سمی به وجود می‌آورد.

دونالد ترامپ و نمایندگان ارشد دولت او همواره گفته‌اند که مصمم‌ هستند در اسرع وقت به جنگ روسیه و اوکراین پایان دهند اما تاکنون جزئیاتی از طرح صلح احتمالی منتشر نشده است.

اما روز چهار‌شنبه ۱۷ بهمن ماه، سخنگوی کرملین برای نخستین بار مذاکرات مسکو و واشنگتن را تایید کرد هرچند از ارائهٔ جزئیات سرباز زد. به گفتهٔ دمیتری پسکوف، «تماس بین برخی مسئولان برقرار است و در روزهای اخیر بیشتر نیز شده است».

او در ادامه مدعی شد که روسیه «همواره آمادهٔ مذاکره بوده و هست» اما به گفتهٔ او، «با توجه به وضعیت میدانی، این کی‌یف است که باید خواهان مذاکره باشد».

این اظهارات سخنگوی کرملین در حالی‌ است که روسیه به شکل مستمر در شرق اوکراین پیشروی می‌کند. هرچند که سرعت این پیشروی طی سه ماه گذشته نسبت به ماه‌های پیشین کاهش یافته است.

به برآورد انستیتوی مطالعهٔ جنگ، پژوهشکده‌ای مستقر در واشنگتن که روزانه تحولات جنگ را رصد می‌کند، روسیه در ماه ژانویه حدود ۵۰۰ کیلومتر مربع از خاک اوکراین را اشغال کرد اما هنگام این تصرفات حدود ۵۰ هزار نفر از نیروهایش کشته و زخمی شده‌اند.

ارتش روسیه حتی با کمک نظامیان کرهٔ شمالی قادر نیست استان کورسک که بخش‌هایی از آن تحت اشغال نیروهای اوکراینی درآمده را آزاد کند. این در حالی‌ است که ولادیمیر پوتین آزادی این مناطق را «وظیفهٔ اول» وزارت دفاع تعریف کرده بود.

حالا شش ماه است که نیروهای اوکراینی وارد خاک روسیه شده‌اند.

به گزارش بلومبرگ، اشغال بخشی از خاک روسیه که برای نخستین بار از زمان جنگ جهانی دوم رخ داده، «ضربه به اعتبار شخص ولادیمیر پوتین است که ادعا می‌کند یک حاکم توانا و قادر به دفاع از منافع ملی است».

براساس این گزارش، کی‌یف به مناطق اشغال شدهٔ استان کورسک، به عنوان برگ برنده می‌نگرد و امیدوار است که بتواند طی مذاکرات آتی با برخی مناطق اشغال شدهٔ خود –در وهلهٔ اول نیروگاه اتمی زاپریژیا و شهرهای مجاور – معاوضه کند.

چهارشنبه ولودیمیر زلنسکی به خبرنگاران گفت: «عملیات کورسک بسیار مهم است و نتایج آن در جریان پایان دیپلماتیک این جنگ روشن می‌شود».

او یک روز پیشتر در مصاحبه با پیرس مورگان، روزنامه‌نگار بریتانیایی، مذاکره با ولادیمیر پوتین را محتمل دانست؛ این تفاوت چشمگیر با موضع پیشین‌ اوست که در یک فرمان ریاست‌جمهوری برای ممانعت از مذاکرات با پوتین ذکر شده بود.

اما اکنون ولودیمیر زلنسکی می‌گوید: «اگر مردم بر این باورند که ما باید به راهکارهای دیپلماتیک متوسل شویم، آمادهٔ مذاکره هستیم و این گفت‌وگوها باید با مشارکت آمریکا، اروپا، اوکراین و روسیه انجام شود».

آمادگی ولودیمیر زلنسکی برای تغییر موضع خود در حالی‌ است که ولادیمیر پوتین به‌تازگی مجدداً ادعا کرده که رئیس‌جمهور اوکراین «برای امضای توافق صلح مشروعیت ندارد».

روسیه در آستانهٔ حملهٔ گسترده به اوکراین «تقاضاهای امنیتی» برای آمریکا فرستاد که در میان آنها خواستار عدم‌گسترش ناتو به شرق و عقب‌نشینی نیروهای این پیمان از کشورهایی که از سال ۱۹۹۷ به بعد عضو ناتو شده‌اند، بود.

این تقاضاها به رغم ضرب‌العجل مسکو برای «واکنش فنی-نظامی» از سوی کشورهای غربی رد شد.

بسیاری از کارشناسان معتقدند کرملین همچنان به جنگ علیه اوکراین به عنوان ابزار فشار بر غرب برای پذیرش مطالبات خود می‌نگرد. ولادیمیر پوتین بارها صراحتاً بر این موضع تاکید کرده است.

print

مقالات
محیط زیست
Visitor
0195316
Visit Today : 594
Visit Yesterday : 403