اندیشه ، فلسفه
تاریخ
  • «ما فراموش نمی‌کنیم که این رهایی از بیرون آمد» سون فلیکس کلرهوف
    مقدمه مترجم: امروز ۸ ماه مه، هشتادمین سالگرد شکست آلمان نازی و پایان جنگ جهانی دوم در اروپاست. سالهای متمادی، برای آلمانی‌ها چگونگی توصیف این روز مایه سردرگمی، سوال و مناقشه بود. به مناسبت چهلمین
  • سوریه؛ ظهور و سقوط یک خاندان – دو سعید سلامی
    علی خامنه‌ای در دیدار با مجمع عالی فرماندهان سپاه پاسداران در مهر ماه ۱۳۹۸، سه ماه پیش از ترور قاسم سلیمانی، گفت: «نگاه وسیع جغرافیای مقاومت را از دست ندهید؛ این نگاه فرامرزی را از دست ندهید. قناعت نکنیم به منطقۀ خودمان…این نگاه وسیع فرامرزی، این امتداد عمق راهبردی گاهی اوقات از واجب‌ترین
  • حماسه گیلگمش سیروس اوندیلادزه
    حماسه گیلگمش داستانی حماسی از (بین‌النهرین) است که ماجراهای گیلگمش، پادشاه اوروک، و دوستش انکیدو را روایت می‌کند.: 1 . معرفی گیلگمش: گیلگمش پادشاهی قدرتمند اما ستمگر در شهر اوروک در(بین‌النهرین) (عراق امروزی) است. او دو سوم خدایی و یک سوم انسانی است و از نیرو و زیبایی فوق‌العاده‌ای برخوردار است. با
  • ایران آبستن انقلابی دیگر! (تجارب و بازخوانی انقلاب ۵۷) – هلمت احمدیان
    انقلاب ۱۳۵۷ یکی از عظیم ترین جنبش‌های توده‌ای در تاریخ ایران بود که منجر به سرنگونی رژیم پهلوی شد. اما با وجود این پیروزی اولیه، این انقلاب توسط ارتجاع اسلامی با یاری قدرت های سرمایه داری ربوده شد و ناکام ماند و شکست خوردو نهایتاً به سلطه‌ی یک نظام استبدادی مذهبی منجر گردید. در چهار دهه گذشته
اقتصاد

ایران اینترنشنال – وزارت خارجه بریتانیا در پاسخ به پرسش ایران‌اینترنشنال اعلام کرد این کشور نقشی در تامین مالی شبکه نفوذ جمهوری اسلامی در کشورهای غربی نداشته است. پیش‌تر روزبه پارسی، یکی از اعضای شبکه نفوذ، گفته بود که او به نمایندگی از بریتانیا در این پروژه حضور داشته است. «تلویزیون ۴»، یکی از دو شبکه بزرگ و سراسری سوئد، ۱۰ بهمن گزارش داد روزبه پارسی، رییس بخش خاورمیانه موسسه امور بین‌الملل سوئد، با شبکه‌ای از وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی که هدف آن تاثیرگذاری بر سیاست‌‌های کشورهای غربی بوده، ارتباط داشته است.

روزبه پارسی برادر تریتا پارسی، رییس پیشین نایاک است

ایران‌اینترنشنال و سمافور در تحقیقاتی مشترک که گزارش آن مهر ماه ۱۴۰۲ منتشر شد، درباره شبکه نفوذ جمهوری اسلامی در غرب افشاگری کردند.

بر اساس این گزارش تحقیقی که به ابعاد جنگ نرم تهران می‌پردازد، وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی در اواخر سال ۱۳۹۲ حلقه‌ای از تحلیل‌گران و محققان خارج کشور را تحت عنوان «طرح کارشناسان ایران» تشکیل داد و برای سال‌های متمادی از این شبکه به‌منظور گسترش قدرت نرم حکومت ایران و افزایش نفود آن در صحنه بین‌المللی استفاده کرد.

پارسی، ۱۳ بهمن همکاری خود را با جمهوری اسلامی انکار کرد و گفت به‌عنوان نماینده وزارت خارجه بریتانیا در «طرح کارشناسان ایران» حضور یافته است.

او افزود: «بی‌تردید ایران با این ابتکار قصد تاثیرگذاری بر غرب را داشت اما انگیزه ما چیزی کاملا متفاوت بود. برای ما، این تنها یکی از چندین کانال برای درک بهتر مواضع ایرانیان بود. برای وزارت خارجه بریتانیا که هزینه شرکت ما [در این طرح] را تامین می‌کرد و همچنین سایر دولت‌های غربی، این مساله فرصتی برای تقویت مواضعشان در مذاکرات هسته‌ای بود.»

وزارت خارجه بریتانیا، دوشنبه ۲۲ بهمن در پاسخ به پرسش ایران‌اینترنشنال، نقش این کشور را در تامین مالی فعالیت‌های پارسی تکذیب و اعلام کرد: «ما هیچ پیشینه‌ای در خصوص تامین مالی “طرح کارشناسان ایران” یا همکاری با آن‌ها در اختیار نداریم.»

بریتانیا و تامین مالی «طرح کارشناسان ایران»؟

پیش‌تر و در سال ۲۰۲۳، سخنگوی شورای روابط خارجی اتحادیه اروپا، در مصاحبه با ایران‌اینترنشنال گفت «طرح کارشناسان ایران» از سوی یکی از کشورهای اروپایی پشتیبانی می‌شد.

او که به نام این کشور اشاره‌ای نکرد، افزود کارشناسان شورای روابط خارجی اتحادیه اروپا گاهی در این طرح «مشارکت می‌کردند اما رهبری آن را بر عهده نداشتند».

رسانه سمافور، بهمن ۱۴۰۲ به نقل از یک مقام دولت بریتانیا نوشت که لندن در تامین مالی «طرح کارشناسان ایران» دست داشته است.

ماریا مالمر استِنِرگارد، وزیر خارجه سوئد، ۱۸ بهمن سال جاری گزارش‌ها را درباره نقش روزبه پارسی در شبکه نفوذ جمهوری اسلامی «بسیار جدی» خواند و گفت: «به همین دلیل، با موسسه امور بین‌الملل سوئد تماس گرفته‌ایم تا اطلاعات بیشتری کسب کنیم.»

استنرگارد هشدار داد جمهوری اسلامی در کنار روسیه و چین «فعالیت‌های اطلاعاتی گسترده‌ای در سوئد انجام می‌دهند و تهدیدی اطلاعاتی به شمار می‌روند».

print
مقالات
محیط زیست
Visitor
0195195
Visit Today : 473
Visit Yesterday : 403