اندیشه ، فلسفه
تاریخ
  • «ما فراموش نمی‌کنیم که این رهایی از بیرون آمد» سون فلیکس کلرهوف
    مقدمه مترجم: امروز ۸ ماه مه، هشتادمین سالگرد شکست آلمان نازی و پایان جنگ جهانی دوم در اروپاست. سالهای متمادی، برای آلمانی‌ها چگونگی توصیف این روز مایه سردرگمی، سوال و مناقشه بود. به مناسبت چهلمین
  • سوریه؛ ظهور و سقوط یک خاندان – دو سعید سلامی
    علی خامنه‌ای در دیدار با مجمع عالی فرماندهان سپاه پاسداران در مهر ماه ۱۳۹۸، سه ماه پیش از ترور قاسم سلیمانی، گفت: «نگاه وسیع جغرافیای مقاومت را از دست ندهید؛ این نگاه فرامرزی را از دست ندهید. قناعت نکنیم به منطقۀ خودمان…این نگاه وسیع فرامرزی، این امتداد عمق راهبردی گاهی اوقات از واجب‌ترین
  • حماسه گیلگمش سیروس اوندیلادزه
    حماسه گیلگمش داستانی حماسی از (بین‌النهرین) است که ماجراهای گیلگمش، پادشاه اوروک، و دوستش انکیدو را روایت می‌کند.: 1 . معرفی گیلگمش: گیلگمش پادشاهی قدرتمند اما ستمگر در شهر اوروک در(بین‌النهرین) (عراق امروزی) است. او دو سوم خدایی و یک سوم انسانی است و از نیرو و زیبایی فوق‌العاده‌ای برخوردار است. با
  • ایران آبستن انقلابی دیگر! (تجارب و بازخوانی انقلاب ۵۷) – هلمت احمدیان
    انقلاب ۱۳۵۷ یکی از عظیم ترین جنبش‌های توده‌ای در تاریخ ایران بود که منجر به سرنگونی رژیم پهلوی شد. اما با وجود این پیروزی اولیه، این انقلاب توسط ارتجاع اسلامی با یاری قدرت های سرمایه داری ربوده شد و ناکام ماند و شکست خوردو نهایتاً به سلطه‌ی یک نظام استبدادی مذهبی منجر گردید. در چهار دهه گذشته
اقتصاد

بدون چون و چرا باید قبول کرد که مزد و حقوق‌بگیران و نیز پیشه‌وران خرده‌پا و نیز بیکاران و روستانشینان ایرانی روزها‌ی دلهره‌آوری را سپری می‌کنند. گسترش شبکه‌های اجتماعی و انتشار روزانه صدها خبر و تحلیل در‌باره منازعه پایان‌ناپذیر جمهوری اسلامی و نظام سیاسی آمریکا نا‌آرام و بی‌قرار به درون خانه ایرانیان یادشده راه یافته و آن‌ها را نگران می‌کند.

آن‌ها می‌بینند و می‌شنوند که قیمت دلار بدون توقف و با شتاب ریال ایران را بی‌ارزش کرده و به مرز هر دلار یک‌میلیون ریال نزدیک می‌شود. پیامد بی‌ارزش شدن ریال ایران در برابر ارزهای معتبر کاهش قدرت خرید گروه‌های بزرگ کارمندی و کارگری و بازنشستگان و پیشه‌وران خرده‌پاست.

این گروه‌های کم‌درآمد همانند همه همتایان خود در سراسر کره خاکی برای رهایی از التهاب چشم به نهادهای حاکمیتی دوخته‌اند. شهروندان ایرانی انتظار دارند نهادهای حاکمیتی که همه قدرت سیاسی و اقتصادی را در اختیار دارند و نیز به نیابت از سوی آن‌ها با دیگر کشورها تعامل می‌کنند یا با آن‌ها تخاصم دارند، در این روزهای سخت راهکارهای کوتاه‌مدت خود را برای عبور از شرایط سخت ارائه دهند. اینکه آقای رییس‌جمهور بیاید در مراسم 22‌بهمن‌ماه همانند همه سخنانش بگوید با کمک مردم از بحران عبور خواهیم کرد البته حرف امیدوارکننده‌ای است اما مردم انتظار دارند نهادهای حاکمیتی به‌طور صریح بگویند از مردم چه انتظاری دارند.

واقعیت این است که مردم ایران فداکاری و بردباری و مدارای خود را نشان داده‌اند و دهه‌های سختی را با توجه به برآیند همه مسائل پشت‌‌سر گذاشته‌اند. شهروندان از دولت می‌خواهند بگوید آن‌ها چه باید کنند؟ آیا باز هم از سفره خود بزنند؟ آیا باید دلهره‌ها را به جان بخرند و باز مدارا کنند؟ در برابر این کارهایی که دولت از مردم انتظار دارد دولت چه خواهد کرد؟

آیا دولت توانایی دارد بگوید در کوتاه‌مدت و مثلا در شش‌ماه آینده کدام تصمیم‌ها را برای آسایش ذهنی و مادی مردم اتخاذ خواهد کرد؟ آیا دولت می‌تواند به ایرانیان بگوید برنامه‌اش برای سال آینده در‌باره سیاست خارجی و نیز تنظیم مناسبات با شهروندان چیست؟

ایرانیان تا همین جا نیز به دولت‌ها فرصت قابل اعتنایی داده‌اند و اکثریت خانواده‌ها با حد‌اقل‌ها زندگی می‌کنند و در آمدشان به‌اندازه‌ای نیست که نیازهای اولیه خود را برطرف کنند. دولت نباید مردم را رها کند و تنها به بقای خود بیندیشد.

print
مقالات
محیط زیست
Visitor
0195196
Visit Today : 474
Visit Yesterday : 403