اندیشه ، فلسفه
تاریخ
  • «ما فراموش نمی‌کنیم که این رهایی از بیرون آمد» سون فلیکس کلرهوف
    مقدمه مترجم: امروز ۸ ماه مه، هشتادمین سالگرد شکست آلمان نازی و پایان جنگ جهانی دوم در اروپاست. سالهای متمادی، برای آلمانی‌ها چگونگی توصیف این روز مایه سردرگمی، سوال و مناقشه بود. به مناسبت چهلمین
  • سوریه؛ ظهور و سقوط یک خاندان – دو سعید سلامی
    علی خامنه‌ای در دیدار با مجمع عالی فرماندهان سپاه پاسداران در مهر ماه ۱۳۹۸، سه ماه پیش از ترور قاسم سلیمانی، گفت: «نگاه وسیع جغرافیای مقاومت را از دست ندهید؛ این نگاه فرامرزی را از دست ندهید. قناعت نکنیم به منطقۀ خودمان…این نگاه وسیع فرامرزی، این امتداد عمق راهبردی گاهی اوقات از واجب‌ترین
  • حماسه گیلگمش سیروس اوندیلادزه
    حماسه گیلگمش داستانی حماسی از (بین‌النهرین) است که ماجراهای گیلگمش، پادشاه اوروک، و دوستش انکیدو را روایت می‌کند.: 1 . معرفی گیلگمش: گیلگمش پادشاهی قدرتمند اما ستمگر در شهر اوروک در(بین‌النهرین) (عراق امروزی) است. او دو سوم خدایی و یک سوم انسانی است و از نیرو و زیبایی فوق‌العاده‌ای برخوردار است. با
  • ایران آبستن انقلابی دیگر! (تجارب و بازخوانی انقلاب ۵۷) – هلمت احمدیان
    انقلاب ۱۳۵۷ یکی از عظیم ترین جنبش‌های توده‌ای در تاریخ ایران بود که منجر به سرنگونی رژیم پهلوی شد. اما با وجود این پیروزی اولیه، این انقلاب توسط ارتجاع اسلامی با یاری قدرت های سرمایه داری ربوده شد و ناکام ماند و شکست خوردو نهایتاً به سلطه‌ی یک نظام استبدادی مذهبی منجر گردید. در چهار دهه گذشته
اقتصاد

العربیه روز شنبه، ۲۷ بهمن‌ماه گزارش داد که یک مقام ارشد اروپایی از تلاش‌های واشینگتن برای برقراری مذاکرات محرمانه با تهران درباره برنامه هسته‌ای ایران خبر داده است. این دیپلمات ارشد که نامش فاش نشده است، اظهار داشت که دولت دونالد ترامپ قصد دارد پیش از ماه اکتبر، زمان پایان یافتن توافق هسته‌ای فعلی که در سال ۲۰۱۵ امضا شد و ترامپ در سال ۲۰۱۸ از آن خارج شد، به توافقی جدید با ایران دست یابد.

او در ادامه تصریح کرد: «اگر قرار باشد یک دولت آمریکایی بتواند با ایران به توافق برسد، آن دولت، دولت ترامپ خواهد بود.»

این مقام اروپایی تاکید کرد که هر توافق جدیدی میان این دو کشور، فراتر از مسایل «هسته‌ای» خواهد بود و به احتمال زیاد شروط دیگری نیز در آن گنجانده خواهد شد. همچنین به نظر می‌رسد که یکی از موضوعات مورد مذاکره، احتمال رفع تحریم‌ها علیه ایران باشد.

این دیپلمات همچنین افزود که ضعف متحدان منطقه‌ای ایران، به‌ویژه خسارات سنگینی که حزب‌الله پس از جنگ با اسرائیل متحمل شد و سقوط حکومت بشار اسد، رئیس‌جمهوری پیشین سوریه، زمینه‌ساز ایجاد فرصتی برای دستیابی به توافقی گسترده‌تر شده است. او تاکید کرد که چنین شرایطی دو سال پیش نه تنها قابل تصور نبود، بلکه حتی غیرواقع‌بینانه به نظر می‌رسید.

ترامپ در ماه‌های اخیر بارها بر تمایل خود برای مذاکره با ایران تاکید کرده، اما همزمان احتمال رویارویی نظامی را نیز مطرح کرده است. رئیس‌جمهوری آمریکا گفته که اگر توافقی میان تهران و واشینگتن حاصل شود، اسرائیل تاسیسات هسته‌ای ایران را بمباران نخواهد کرد.

رئیس جمهوری آمریکا همچنین تاکید کرد که ترجیح می‌دهد به یک «توافق صلح هسته‌ای» دست یابد که به تهران اجازه دهد به‌جای مواجهه و تشدید، به‌طور مسالمت‌آمیز رشد و شکوفا شود.

در حالی که ترامپ سیاست‌های تحریمی سختگیرانه علیه جمهوری اسلامی را دوباره اعمال کرده است، مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهوری ایران، به شدت از تشدید تحریم‌ها انتقاد کرده و در مورد جدیت آمریکا در مذاکرات با تهران ابراز تردید کرده است.

با وجود ابراز تمایل بسیاری از مقام‌های ارشد جمهوری اسلامی به از سرگیری مذاکره با دولت دونالد ترامپ، علی خامنه‌ای هرگونه گفتگو با آمریکا را نامناسب دانست.

print

مقالات
محیط زیست
Visitor
0195101
Visit Today : 379
Visit Yesterday : 403