اندیشه ، فلسفه
  • چرا خلیج فارس باید «فارس» بماند! – داوید پارسیان
    جدال واژگان در میدان ژئوپلیتیک و تحلیل درباره تغییر نامی که فقط واژه نیست، بلکه به یک بهره‌برداری سیاسی و ابزار معامله در تحریف جغرافیای تاریخی تبدیل شده است.
  • حزب کارگران کردستان (پ‌ک‌ک) منحل شد
    خبرگزاری فیرات، نزدیک به پ‌ک‌ک روز دوشنبه گزارش داد که گروه شبه‌نظامی حزب کارگران کردستان (پ‌ک‌ک)، که بیش از چهار دهه با دولت ترکیه در جنگ بوده است، تصمیم به انحلال خود و پایان دادن به مبارزه مسلحانه خود گرفته است.
  • بنابراین، سقراط یک فیلسوف است برگردان: علی‌محمد طباطبایی
    گای بنت-هانتر از خود می‌پرسد که آیا پدر فلسفه غرب واقعاً فیلسوف است؟ این مصاحبه خیالی، نقدی بلیغ بر نهاد آکادمیک فلسفه، حرفه‌ای‌سازی بیش‌ازحد، و فراموشی ماهیت گفت‌وگویی و اخلاقی فلسفه است. نه‌تنها از نظر
  • نقد جنبش «زن، زندگی، آزادی»؛ چه باید کرد؟ – هوشنگ کوبان
    در نوشته‌ی زیر کوشش می‌شود با رجوع به آرای ماکس وبر، آنتونیو گرامشی، میشل فوکو و تنی چند از فمینیست‌های چپ انتقادی، نقدی درون‌مان از جنبش انقلابی «زن، زندگی، آزادی» ارایه شود، و بخشی از علل
  • خال‌های دائمیِ پلنگ – ل. تدین نژاد
    یکی از پیامدهای خروج ترامپ از برجام در سال ۲۰۱۸، از دست رفتن اعتبار آن کشور و بی‌اعتمادی جهانیان نسبت به پای‌بندی آمریکا به اجرای قراردادهای بین‌المللیِ خود بود. خروج از برجام در آن زمان حاصل تلاش‌های لابی‌های
تاریخ
  • میراث رضا شاه: از تجددگرایی تا استبداد سلطنتی م. روغنی
    رضا شاه در آستانه خروجش از ایران میراثی بجای گذاشت که از تناقضات شایان توجهی برخوردار بود. در دوران زمامداری وی از یک سو در راه مدرن‌سازی و دولت‌سازی کشور گام‌های مهمی برداشته شد و نهادهای تمدنی
  • نفوذ شیطان در حوزه علمیه امیر طاهری
    آیا شیطان رجیم در حوزه علیمه قم نفوذ کرده است تا مانع از آن شود که حوزه در خدمت «برترین هدف انقلاب اسلامی یعنی استقرار تمدن اسلامی» قرار گیرد؟ این پرسشی است که پس از مطالعه سخنان آیت‌الله علی
  • «ما فراموش نمی‌کنیم که این رهایی از بیرون آمد» سون فلیکس کلرهوف
    مقدمه مترجم: امروز ۸ ماه مه، هشتادمین سالگرد شکست آلمان نازی و پایان جنگ جهانی دوم در اروپاست. سالهای متمادی، برای آلمانی‌ها چگونگی توصیف این روز مایه سردرگمی، سوال و مناقشه بود. به مناسبت چهلمین
  • سوریه؛ ظهور و سقوط یک خاندان – دو سعید سلامی
    علی خامنه‌ای در دیدار با مجمع عالی فرماندهان سپاه پاسداران در مهر ماه ۱۳۹۸، سه ماه پیش از ترور قاسم سلیمانی، گفت: «نگاه وسیع جغرافیای مقاومت را از دست ندهید؛ این نگاه فرامرزی را از دست ندهید. قناعت نکنیم به منطقۀ خودمان…این نگاه وسیع فرامرزی، این امتداد عمق راهبردی گاهی اوقات از واجب‌ترین
اقتصاد

مسیح علینژاد در حاشیه کنفرانس امنیتی مونیخ با امانوئل مکرون رییس‌جمهوری فرانسه دیدار کرد و مکرون در این دیدار وعده داد با ائتلاف اپوزیسیون دیدار کند. او به هم پیوستن چهره‌های مخالف حکومت در حمایت از جامعه مدنی ایران را «بسیار مهم» خواند.

مسیح علینژاد لایوی اینستاگرامی از گفت‌وگوی خود با امانوئل مکرون، رییس جمهوری فرانسه در حاشیه برگزاری این کنفرانس منتشر کرد.

مکرون در این دیدار خطاب به مسیح علینژاد گفت: «می‌خواهم به تو و همه اعضای ائتلاف به خاطر پیوستن و همکاری در حمایت از جامعه مدنی و آنچه در ایران اتفاق می‌افتد تبریک بگویم. این [ائتلاف] بسیار مهم است و من بسیار خوشحال می‌شوم که همه شما را با هم ملاقات کنم.»

علینژاد در توییتی با اشاره به این صحبت‌های مکرون، تاکید کرد: «باید رهبران جهان را وادار کنیم که از این پس به جای دیدار با قاتلان، صدای انقلاب ایران را بشنوند.»

موضوع اصلی این کنفرانس که عصر روز جمعه به صورت رسمی افتتاح شد حمله نظامی روسیه به اوکراین است اما خیزش مردم ایران هم از محورهای مهم مورد بحث در کنفرانس خواهد بود.

برای نخستین بار است که سخنگویان جنبش دموکراسی‌خواهی ایران به جای نمایندگان جمهوری اسلامی در این کنفرانس حضور دارند.

تجمع ایرانیان در محل برگزاری کنفرانس

شاهزاده رضا پهلوی، مسیح علینژاد و نازنین بنیادی سه نماینده ایران در کنفرانس امنیتی مونیخ هستند.

تجمعات مختلفی برای سه روزی که کنفرانس امنیتی مونیخ برگزار می‌شود در اطراف محل برگزاری نشست پیش‌بینی شده است.

در روز اول، جمعی از پادشاهی‌خواهان تجمع و در شعارهای خود از خیزش انقلابی مردم ایران حمایت کردند.

تجمع‌کنندگان نام شماری از کشته‌شدگان به دست جمهوری اسلامی را چون مهسا امینی و نیکا شاکرمی فریاد زدند و یادی از زندانیان سیاسی کردند.

فریاد «آزادی» و «مرگ بر خامنه‌ای» و حمایت از شاهزاده رضا پهلوی که در این کنفرانس سخنرانی خواهد داشت، از شعارهای معترضانی است که در این تجمع حضور دارند.

به گفته ناظران، برپایی این تجمع در محوطه برگزاری کنفرانس، می‌تواند بر افکار عمومی و در نهایت بر سخنان، تصمیم‌ها و موضع‌گیری‌های نمایندگان دولت‌های خارجی حاضر در نشست اثر بگذارد.

در کنفرانس امنیتی مونیخ قرار است نمایندگان بیش از ۱۵۰ کشور جهان شرکت کنند که مواضع آن‌ها بر مناسبات بین‌المللی امنیتی نیز اثرگذار است.

سخنرانی سیاستمداران جهان با تمرکز بر روسیه و ایران

کریستو هویزگن، مدیر پنجاه و نهمین دوره کنفرانس سالانه امنیتی مونیخ در افتتاحیه کنفرانس تاکید کرد تمرکز این کنفرانس بر جنگ پوتین علیه اوکراین است.

پیش از این هم اعلام شده بود که موضوع اصلی این کنفرانس، بازنگری در نظم جهانی به ویژه بعد از حمله نظامی روسیه به اوکراین خواهد بود.

یواف گالانت، وزیر دفاع اسرائیل در این کنفرانس گفت: «وقتی از جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای صحبت می‌کنیم، باید همه ابزارهای ممکن را حفظ کنیم؛ تکرار می‌کنم، همه ابزارهای ممکن را روی میز بگذاریم.»

گالانت که یکی از نخستین اظهارنظرها را درباره جمهوری اسلامی در کنفرانس امنیتی مونیخ داشت، گفت: «جمهوری اسلامی در حال مذاکره با ۵۰ کشور برای فروش پهپاد و سلاح به آنان است.»

ولودیمر زلنسکی، رییس‌جمهوری اوکراین هم در این نشست گفت روسیه در ازای خرید پهپاد از ایران به غنی‌سازی اورانیوم در این کشور کمک می‌کند اما کسی درصد آن را نمی‌داند.

او همچنین به حمله روسیه به این کشور با پهپادهای ایرانی اشاره کرد و گفت: «ما هیچ چاره‌ای جز پیروزی نداریم.»

زلنسکی در بخشی دیگر از صحبت‌هایش یادآور شد: «پوتین از وضعیت داخلی کشور خود ترس دارد.»

اولاف شولتس، صدراعظم آلمان هم که یکی از میزبانان کنفرانس امنیتی مونیخ است، گفت: «اوکراین به یک اروپای واحد و آزاد تعلق دارد.»

صدراعظم آلمان با تاکید بر اینکه «پوتین نمی‌تواند به هدف امپریالیستی خود برسد»، ادامه داد: «خود را از انرژی روسیه بی‌نیاز کرده‌ایم.»

شولتس پس از سخنرانی در کنفرانس امنیتی مونیخ در نشستی به سوالات کریستین امانپور پاسخ داد.

امانوئل مکرون، رییس‌جمهوری فرانسه نیز در این کنفرانس گفت: «روسیه با جنگ علیه اوکراین منشور سازمان ملل و شورای امنیت را نقض کرد.»

او همچنین تصریح کرد: «زمان گفت‌وگو با روسیه به دلیل پایبندی پوتین به گزینه جنگ، هنوز فرا نرسیده است.»

اسفند سال گذشته ولودیمیر زلنسکی، رییس‌جمهوری اوکراین در این کنفرانس خطاب به مخاطبانش که رهبران و چهره‌های سرشناس غربی بودند گفت شما از احتمال حمله روسیه صحبت می‌کنید؛ اما برای مقابله با این حملات، باید تحریم‌هایی علیه روسیه اعمال کنید.

سران و مقامات جهان اما در این کنفرانس، غیر از حمله روسیه به اوکراین، چالش‌های بین‌المللی دیگری را نیز بررسی می‌کنند؛ از تغییرات اقلیمی تا حملات سایبری و مسائل حقوق بشری.

از سوی دیگر، جمهوری خلق چین، کره شمالی و جمهوری اسلامی به‌عنوان سه کشوری که چالشی جدی برای کشورهای دموکراتیک به شمار می‌روند در این نشست مورد بررسی قرار می‌گیرند.

همچنین در گزارشی که پیش از این مرتبط با کنفرانس امسال منتشر شد، از جمهوری اسلامی به‌عنوان یک تهدید اتمی و قابل توجه برای کشورهای غربی یاد شده است.

این گزارش همچنین به مساله خیزش انقلابی مردم ایران و جنبش‌های اعتراضی در چین هم اشاره داشت.

به عقیده برگزارکنندگان نشست، این اعتراضات نشان می‌دهند که ‌حکومت‌های اقتدارگرا نمی‌توانند برای همیشه پایدار بمانند و سیطره خود را بر مردم حفظ کنند.

علاوه بر این، پیش‌بینی می‌شود با توجه به حضور فعالان مدنی و اجتماعی و نمایندگان جنبش دموکراسی‌خواهی ایران،‌ تحولات اخیر کشورمان در این نشست به‌طور ویژه مورد بررسی قرار بگیرد.

نمایندگان اروپایی نیز قرار است در نشست آتی شورای روابط خارجی اروپا تحریم‌های جدیدی را علیه جمهوری اسلامی اعمال کنند.

در این تحریم‌ها، بخش‌های اقتصادی رژیم به طور ویژه هدف قرار می‌گیرد.

print

مقالات
محیط زیست
Visitor
0197122
Visit Today : 116
Visit Yesterday : 726