اندیشه ، فلسفه
تاریخ
  • میراث رضا شاه: از تجددگرایی تا استبداد سلطنتی م. روغنی
    رضا شاه در آستانه خروجش از ایران میراثی بجای گذاشت که از تناقضات شایان توجهی برخوردار بود. در دوران زمامداری وی از یک سو در راه مدرن‌سازی و دولت‌سازی کشور گام‌های مهمی برداشته شد و نهادهای تمدنی
  • نفوذ شیطان در حوزه علمیه امیر طاهری
    آیا شیطان رجیم در حوزه علیمه قم نفوذ کرده است تا مانع از آن شود که حوزه در خدمت «برترین هدف انقلاب اسلامی یعنی استقرار تمدن اسلامی» قرار گیرد؟ این پرسشی است که پس از مطالعه سخنان آیت‌الله علی
  • «ما فراموش نمی‌کنیم که این رهایی از بیرون آمد» سون فلیکس کلرهوف
    مقدمه مترجم: امروز ۸ ماه مه، هشتادمین سالگرد شکست آلمان نازی و پایان جنگ جهانی دوم در اروپاست. سالهای متمادی، برای آلمانی‌ها چگونگی توصیف این روز مایه سردرگمی، سوال و مناقشه بود. به مناسبت چهلمین
  • سوریه؛ ظهور و سقوط یک خاندان – دو سعید سلامی
    علی خامنه‌ای در دیدار با مجمع عالی فرماندهان سپاه پاسداران در مهر ماه ۱۳۹۸، سه ماه پیش از ترور قاسم سلیمانی، گفت: «نگاه وسیع جغرافیای مقاومت را از دست ندهید؛ این نگاه فرامرزی را از دست ندهید. قناعت نکنیم به منطقۀ خودمان…این نگاه وسیع فرامرزی، این امتداد عمق راهبردی گاهی اوقات از واجب‌ترین
اقتصاد

سید محمود میرلوحی، معاون حقوقی و امور مجلس وزارت کشور رژیم در دولت محمد خاتمی، در گفتگو با سایت امتداد، سال ۲۷۰۱ ایرانی را سال سخت توصیف کرد و گفت: «ما سال سختی را پشت سر گذاشتیم. سال گذشته با تصمیمات اقتصادی دولت تحت عنوان جراحی اقتصادی و به ویژه حذف ارز ترجیحی شروع شد و متاسفانه با تورم و تلاطم ارزی و …ادامه پیدا کرد. در حوزه اجتماعی هم شاهد اتفاق دردناک مهسا امینی و ماجرای گشت ارشاد و تلاطم‌های پس از آن بودیم که هنوز هم ادامه دارد. در این حوزه هم سال سختی را سپری کردیم. چند صد نفر از فرزندان کشور از دو طرف درگذشتند. خانواده‌های زیادی عزادار شدند.»

میرلوحی در پاسخ به این پرسش که پیش‌بینی می‌کنید سال آینده با فضای سیاسی و اجتماعی بازتری مواجه باشیم یا شرایط تغییری نخواهد کرد، توضیح داد: «حاکمیت از سال ۹۸ تصمیمی گرفت و انتخاباتی بسته برگزار کرد و همه چیز را به سمت یک دستی پیش برد. این تصمیم هزینه‌های بسیاری را بر کشور تحمیل کرد. اگر می‌بینیم دوباره شرایط بین‌المللی علیه ایران است، بخشی از آن به انتخابات باز می‌گردد. ما سال ۹۶ هم اعتراضاتی داشتیم اما چون دولتی سر کار بود که منبعث از رای مردم بود، اعتراضات زودتر حل و فصل شد. گرچه اعتراضات در همه این سال‌ها انباشته‌ هم شده‌است و مطالبات سالیان و اقشار مختلف است. این بار دامنه اعتراضات بسیار گسترده بود. طبق گفته آقای اژه‌ای چند هزار نفر آزاد شدند و این یک فاجعه است.»

این عضو شورای عالی سیاستگذاری اصلاح طلبان، ادامه داد: «ما دنبال این بودیم که زندان نداشته‌ باشیم. با همین دیدگاه زندان قصر را به موزه تبدیل کردند. فکر می‌کردیم باید زندان‌ها را تعطیل کنیم. حالا به روزی رسیدیم که در اعتراضات بیش از صدهزار نفر را بازداشت می‌کنیم. چرا باید آمار سرانه زندانی‌ها آنقدر زیاد باشد. چرا هر مساله‌ای را جرم‌انگاری کرده‌ایم. بیش از ۲ هزار عنوان مجرمانه در کشور وجود دارد. این روش جواب نمی‌دهد. چرا به این روز رسیدیم که اهل فکر و فرهنگ و ادب باید در زندان‌ها باشند؟ چون می‌خواهند نظری یا اندیشه‌ای را مطرح کنند. واقعیت این است که ما دچار بحران هستیم و باید این بحران حل شود.»

میرلوحی همچنین افزود: «وقتی اعتراضاتی این حجم بازداشتی داشته‌ است پس باید به اصل ماجرا توجه و رسیدگی کرد. طبق نظرسنجی‌های داخلی هم نارضایتی‌ها کم نیست. مصایب اقتصادی فشار زیادی ایجاد کرده‌است و متاسفانه خط فقر نیمی از جمعیت را در بر گرفته‌است. قبل از جنبش مهسا شاهد بودیم که هر روز یک قشر اعتراض می‌کردند. از کارکنان قوه قضاییه تا معلم و بازنشسته و کارمندان استانداری و … اعتراض می‌کردند و مطالباتی داشتند. به همین دلیل باید حکومت گوش شنوا داشته‌باشد.»

وی در پایان متذکر شد: «تعدادی تندور در ظاهر با قلم علیه بزرگان سیاسی، احزاب، ان‌جی‌او‌ها و … می‌نویسند ولی در واقع شمشیر می‌کشند. ادبیات حاکمیت باید تغییر کند. باید گفت‌و‌گوی ملی شکل بگیرد. این مسیر قابل ادامه دادن نیست. گفته می‌شد اقتدار داخلی و وسعت نفوذ منطقه‌ای از المان‌های مهم حاکمیت است اما این طور نیست. مساله مسمومیت‌های سریالی دانش‌آموزان نشان داد که این رویکرد هم تغییر کرده‌است. همه چیز با برخوردهای نظامی و انتظامی درست نمی‌شود. مرحوم هاشمی می‌گفت که فقط پیشرفت نظامی کفایت نمی‌کند و شاهد بودیم که چقدر به او حمله کردند. دست آنهایی که موشک ساختند، درد نکند اما نباید پیشرفت نظامی را ارجح دانست و در حوزه‌های دیگر منفعل بود. به تعبیر آقای ظریف توسعه رویکرد میدان باعث محدودیت توسعه حوزه‌های دیگر مثل توسعه اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و … شده‌است.»

او ادامه داد: «حاکمیت باید سال پیش رو تصمیمات جدی بگیرد و از یک دستی و انحصار خارج شود. باید این محدودیت‌ها برای رسانه‌ها و احزاب کمتر شود. حداقل قانون اساسی را اجرایی کنند. آقای خاتمی هم در نامه‌ای موضوعات راهگشایی را مطرح کردند. اگر این اتفاقات رخ ندهد باید نگران آینده باشیم.»

print
مقالات
محیط زیست
Visitor
0197445
Visit Today : 439
Visit Yesterday : 726