یک پهپاد اسرائیلی ساختمان متعلق به حزبالله لبنان را که دفتر حماس در آنجا قرار داشت با سه موشک بمباران کرد. صالح العاروری و دو تن دیگر از فرماندهان بلندپایه گردانهای عزالدین قسام در این حمله کشته شدهاند. حماس در منطقه مشرفیه بیروت قرار داشت. تعداد کشتهشدگان چهار نفر گزارش شده و تعدادی نیز زخمی شدهاند. گروه حماس در فهرست سازمانهای تروریستی اتحادیه اروپا و آمریکا قرار دارد.
حماس با انتشار بیانیهای، کشتهشدن صالح العاروری در جریان حمله اسرائيل را تأیید و وی را «معمار عملیات طوفانالاقصی» توصیف کرد.
شبکه ۱۳ تلویزیون اسرائیل گزارش داده که العاروری قرار بوده فردا با حسن نصرالله، دبیرکل گروه حزبالله، دیدار کند.
بنابر بیانیه حماس، صالح العاروری رئیس ستاد این گروه در کرانه باختری و غزه بوده و حماس او را «معمار طوفان الاقصی»، «رهبر بزرگ ملی» نامیده و حمله اسرائيل را «ترور» و «حمله خائنانه» توصیف کرده است.
خبرگزاری فرانسه به نقل از یک مقام بلندپایه امنیتی در بیروت نوشت محافظ العاروری هم کشته شده است و ایرنا خبرگزاری رسمی ایران هم به نقل از حماس گفته که دو نفر از فرماندهان گردانهای عزالدین القسام هم بر اثر این حمله کشته شدهاند.
ارتش اسرائیل در پاسخ رویترز گفت در باره گزارش رسانههای خارجی اظهار نظر نمیکند.
به گزارش رسانههای ایران، العاروری بارها به تهران سفر کرده و با رهبر جمهوری اسلامی هم از جمله در سال ۱۳۹۸ دیدار کرده بود.
العاروری از شخصیتهای برجسته نظامی و سیاسی حماس بود که در تاسیس گردانهای عزالدین قسام، شاخه نظامی حماس، نقش اصلی داشته است.
او به مدت ۱۵ سال، از ۱۹۹۲ تا ۲۰۰۷، به اتهام تاسیس اولین هستههای گردانهای عزالدین قسام در کرانه باختری در زندانهای اسرائیل بود که پس از آزادی، سه سال دیگر بازداشت و سپس در سال ۲۰۱۰ با حکم دیوان عالی اسرائیل از سرزمینهای فلسطینی اخراج میشود.
وزارت خزانهداری آمریکا در سال ۲۰۱۵، این مقام حماس را در فهرست تروریستی خود قرار داده و او را تحریم کرده بود.
آمریکا پنج میلیون دلار پاداش برای کسانی که اطلاعاتی در مورد او در اختیار این کشور قرار دهند، تعیین کرده بود.
روز دوشنبه، مایکل ایوانف، دستیار وزیر خارجه آمریکا در امور امنیت دیپلماتیک، گفته بود که «العاروری آزادانه در لبنان زندگی میکند، با نیروی قدس سپاه پاسداران در تماس است و تامین مالی عملیات حماس را به عهده داشته است؛ عملیاتی که در آن شهروندان اسرائیلی- آمریکایی کشته شدند».
روزنامه «النهار» العاروری را یکی از طراحان عملیات طوفان الاقصی معرفی کرده است.
عملیات طوفان الاقصی روز ۷ اکتبر ۲۰۲۳ آغاز شد و در جریان آن شبهنظامیان وابسته به حماس با حمله به خاک اسرائیل، بیش از ۱۲۰۰ از شهروندان اسرائیل را کشته و ۲۴۰ نفر نیز به گروگان گرفتند.
واکنش خشمآلود ارتش اسرائیل به عملیات طوفان الاقصی و هجوم به نوار غزه برای تنبیه گروه حماس به جنگی منجر شد که سه ماه است که ادامه دارد و در جریان آن بیش از ۲۱ هزار فلسطینی کشته شده و بیش از نصف نوار غزه در جیان بمبارانها نابود شده است.