اندیشه ، فلسفه
تاریخ
  • «ما فراموش نمی‌کنیم که این رهایی از بیرون آمد» سون فلیکس کلرهوف
    مقدمه مترجم: امروز ۸ ماه مه، هشتادمین سالگرد شکست آلمان نازی و پایان جنگ جهانی دوم در اروپاست. سالهای متمادی، برای آلمانی‌ها چگونگی توصیف این روز مایه سردرگمی، سوال و مناقشه بود. به مناسبت چهلمین
  • سوریه؛ ظهور و سقوط یک خاندان – دو سعید سلامی
    علی خامنه‌ای در دیدار با مجمع عالی فرماندهان سپاه پاسداران در مهر ماه ۱۳۹۸، سه ماه پیش از ترور قاسم سلیمانی، گفت: «نگاه وسیع جغرافیای مقاومت را از دست ندهید؛ این نگاه فرامرزی را از دست ندهید. قناعت نکنیم به منطقۀ خودمان…این نگاه وسیع فرامرزی، این امتداد عمق راهبردی گاهی اوقات از واجب‌ترین
  • حماسه گیلگمش سیروس اوندیلادزه
    حماسه گیلگمش داستانی حماسی از (بین‌النهرین) است که ماجراهای گیلگمش، پادشاه اوروک، و دوستش انکیدو را روایت می‌کند.: 1 . معرفی گیلگمش: گیلگمش پادشاهی قدرتمند اما ستمگر در شهر اوروک در(بین‌النهرین) (عراق امروزی) است. او دو سوم خدایی و یک سوم انسانی است و از نیرو و زیبایی فوق‌العاده‌ای برخوردار است. با
  • ایران آبستن انقلابی دیگر! (تجارب و بازخوانی انقلاب ۵۷) – هلمت احمدیان
    انقلاب ۱۳۵۷ یکی از عظیم ترین جنبش‌های توده‌ای در تاریخ ایران بود که منجر به سرنگونی رژیم پهلوی شد. اما با وجود این پیروزی اولیه، این انقلاب توسط ارتجاع اسلامی با یاری قدرت های سرمایه داری ربوده شد و ناکام ماند و شکست خوردو نهایتاً به سلطه‌ی یک نظام استبدادی مذهبی منجر گردید. در چهار دهه گذشته
اقتصاد

آملی لاریجانی رای نیاورد او که ۹ سال رئیس قوه قضاییه بود و از اهالی مازندران است، در انتخابات مجلس خبرگان در این استان در میان ۵ کاندیدا پنجم شده است. در انتخابات مجلس خبرگان رهبری مازندرانی ها به ترتیب آیت‌الله محمدباقر محمدی لایینی، آیت‌الله علی معلمی، آیت‌الله سید رحیم توکل و آیت‌الله سید صادق پیشنمازی را به عنوان نمایندگان خود در ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری انتخاب کردند. به اینترتیب آیت‌الله صادق لاریجانی آملی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز از حضور مجدد در مجلس خبرگان باز ماند.

کمترین میزان مشارکت و بیش‌ترین آرای باطله در انتخابات ایران

ایران وایر – بر اساس اعلام خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی ایران، ایرنا، از مجموع بیش از ۶۱ میلیون واجد شرایط رای دادن در ایران تنها اندکی بیش از ۲۵ میلیون نفر در انتخابات روز ۱۱ اسفند مشارکت کرده‌اند.

با وجود تردیدهای اساسی درباره صحت آمار اعلام شده توسط منابع رسمی در ایران، مشارکت ۲۵ میلیونی در انتخابات ایران نشانه حضور تنها ۴۱ درصدی واجدان شرایط رای‌گیری است و این رقم انتخابات روز گذشته را به سردترین انتخابات تاریخ جمهوری اسلامی تبدیل می‌کند.

پیش از این، انتخابات سال ۱۳۹۸، که در دوره همه‌گیری ویروس کرونا در ایران برگزار شد و بنا بر آمار دولتی با مشارکت ۴۲.۴۷ درصدی واجدین شرایط به پایان رسید، کم رمق‌ترین انتخابات تاریخ جمهوری اسلامی به شمار می‌آمد.

خبرگزاری مهر میزان مشارکت مردم تهران را نیز ۲۴ درصد اعلام کرده و بر این اساس کمترین میزان مشارکت انتخاباتی مردم پایتخت در ۱۱ اسفند ۱۴۰۲ رقم خورده است.

در شهر تهران بعد از شمارش نزدیک به ۴۰ درصد از صندوق‌های پایتخت، تنها دو نامزد تاکنون موفق شده‌اند که بیش از ۱۰۰ هزار رای به دست بیاورند.

بر اساس نتایج اولیه انتخابات مجلس شورای اسلامی در تهران، محمود نبویان با ۱۲۰ هزار رای در رتبه اول قرار دارد و حمید رسائی با ۱۰۳۱۷۷ رای، امیرحسین ثابتی منفرد با ۹۷۶۵۳ رای و محمدباقر قالیباف با ۹۴۸۵۵ رای رتبه‌های بعدی را به دست آوردند. باقی نامزدها تاکنون هر یک کمتر از ۱۰۰ هزار رای به دست آورده‌اند.

آرای پایین برندگان کنونی انتخابات در تهران باعث شده که احتمال دو مرحله ای شدن انتخابات از سوی مقامات رسمی ایران مطرح شود.

عباس جوهری رئیس ستاد انتخابات استان تهران عصر شنبه ۱۲ اسفند ۱۴۰۲ در گفت‌وگویی تلویزیونی در پاسخ به پرسشی درباره احتمال دو مرحله‌ای شدن انتخابات در تهران با بیان اینکه «این احتمال وجود دارد»، گفت: بر اساس قانون، منتخب مردم کسی است که حداقل ۲۰ درصد آرای ماخوذه را کسب کند.

علاوه بر میزان بسیار اندک مشارکت، شمار بالای آرای باطله در شهرهای مختلف ایران نیز خبرساز شده است.

بر اساس اعلام رسانه‌های داخل ایران، در یزد میزان آرای باطله ۲۹ هزار و ۳۰۳ رای اعلام و به عبارتی دوم شده است. از این شهر، محمد صالح جوکار با تعداد ۸۱ هزار و ۶۳۴ رای به مجلس راه یافته است. کاندیداهای بعدی با اختلاف زیاد، تنها از ۱۹ هزار تا سه هزار رای آورده‌اند.

هنوز مشخص نیست در انتخابات اخیر چند درصد آرا، باطله هستند اما در انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۴۰۰، آرای باطله رتبه دوم جدول رده‌بندی آرا را به خود اختصاص داد که در تاریخ انتخابات ایران، بی‌سابقه بود.

print
مقالات
محیط زیست
Visitor
0196358
Visit Today : 78
Visit Yesterday : 840