اندیشه ، فلسفه
تاریخ
  • «ما فراموش نمی‌کنیم که این رهایی از بیرون آمد» سون فلیکس کلرهوف
    مقدمه مترجم: امروز ۸ ماه مه، هشتادمین سالگرد شکست آلمان نازی و پایان جنگ جهانی دوم در اروپاست. سالهای متمادی، برای آلمانی‌ها چگونگی توصیف این روز مایه سردرگمی، سوال و مناقشه بود. به مناسبت چهلمین
  • سوریه؛ ظهور و سقوط یک خاندان – دو سعید سلامی
    علی خامنه‌ای در دیدار با مجمع عالی فرماندهان سپاه پاسداران در مهر ماه ۱۳۹۸، سه ماه پیش از ترور قاسم سلیمانی، گفت: «نگاه وسیع جغرافیای مقاومت را از دست ندهید؛ این نگاه فرامرزی را از دست ندهید. قناعت نکنیم به منطقۀ خودمان…این نگاه وسیع فرامرزی، این امتداد عمق راهبردی گاهی اوقات از واجب‌ترین
  • حماسه گیلگمش سیروس اوندیلادزه
    حماسه گیلگمش داستانی حماسی از (بین‌النهرین) است که ماجراهای گیلگمش، پادشاه اوروک، و دوستش انکیدو را روایت می‌کند.: 1 . معرفی گیلگمش: گیلگمش پادشاهی قدرتمند اما ستمگر در شهر اوروک در(بین‌النهرین) (عراق امروزی) است. او دو سوم خدایی و یک سوم انسانی است و از نیرو و زیبایی فوق‌العاده‌ای برخوردار است. با
  • ایران آبستن انقلابی دیگر! (تجارب و بازخوانی انقلاب ۵۷) – هلمت احمدیان
    انقلاب ۱۳۵۷ یکی از عظیم ترین جنبش‌های توده‌ای در تاریخ ایران بود که منجر به سرنگونی رژیم پهلوی شد. اما با وجود این پیروزی اولیه، این انقلاب توسط ارتجاع اسلامی با یاری قدرت های سرمایه داری ربوده شد و ناکام ماند و شکست خوردو نهایتاً به سلطه‌ی یک نظام استبدادی مذهبی منجر گردید. در چهار دهه گذشته
اقتصاد

مردم فنلاند برای هفتمین سال متوالی صدرنشین فهرست «احساس سعادت» شدند. در گزارش امسال «احساس سعادت» شهروندان کشورها که سازمان ملل متحد آن را منتشر کرده، شهروندان فنلاند برای هفتمین سال پیاپی به عنوان «راضی‌ترین» شهروندان در جهان شناخته شدند. در گزارش امسال نیز، کشورهای شمال اروپا همچنان جایگاه‌های خود را در میان ۱۰ کشور برتر «خرسند» جهان حفظ کردند. در این فهرست، به ترتیب دانمارک، ایسلند و سوئد در جایگاه‌های پس از فنلاند قرار گرفته‌اند.

افغانستان که از زمان بازگشت طالبان به قدرت در سال ۲۰۲۰ با یک فاجعه انسانی مواجه شده است، در میان رده‌بندی ۱۴۳ کشور در انتهای جدول قرار دارد.

رتبه‌بندی «احساس سعادت» در این گزارش‌ها، بر اساس ارزیابی‌های خود افراد از میزان رضایت‌شان از زندگی و همچنین تولید ناخالص داخلی سرانه، میزان برخورداری از حمایت اجتماعی، امید به زندگی سالم، آزادی، سخاوتمندی اجتماعی و میزان فساد محاسبه می‌شود.

جنیفر د پائولا، پژوهشگر میزان «احساس سعادت» در دانشگاه هلسینکی در فنلاند، به خبرگزاری فرانسه گفت ارتباط نزدیک فنلاندی‌ها با طبیعت و تعادل سالم میان کار و زندگی از عوامل کلیدی رضایت آنها از زندگی است.

او افزود که علاوه بر این، فنلاندی‌ها ممکن است «درک معقول‌تری از معنای یک زندگی موفق» داشته باشند، به عنوان مثال در مقایسه با ایالات متحده، جایی که موفقیت اغلب با دستاوردهای مالی برابر دانسته می‌شود.

در این گزارش‌ها، سیستم قوی دولتی در زمینه ارائه کمک‌هزینه عادلانه به فنلاند‌ی‌ها، اعتماد به مقامات دولتی، سطوح پایین فساد، بهداشت و درمان و همچنین آموزش و پرورش رایگان نیز از جمله عوامل کلیدی حفظ این رتبه برشمرده شده است.

برای اولین بار از زمان انتشار این گزارش‌های سالانه که بیش از ۱۰ سال است منتشر می‌شود، ایالات متحده و آلمان در میان ۲۰ کشور اول «سعادتمند» جهان قرار نگرفته و به ترتیب رتبه‌های ۲۳ و ۲۴ را به خود اختصاص دادند.

از طرف دیگر، کاستاریکا و کویت با رتبه‌های ۱۲ و ۱۳ برای اولین بار به جایگاه ۲۰ کشور «سعادتمند» جهان وارد شدند.

در این گزارش آمده است که فهرست کشورهای دارای شهروندان «سعادتمند»، دیگر شامل هیچ‌یک از بزرگ‌ترین کشورهای جهان نمی‌شود.

«در میان ۱۰ کشور برتر، فقط هلند و استرالیا جمعیتی بیش از ۱۵ میلیون نفر دارند. در کل ۲۰ کشور برتر، فقط کانادا و بریتانیا جمعیتی بیش از ۳۰ میلیون نفر دارند.»

تندترین کاهش درصد رضایت‌مندی شهروندان از سال‌های ۲۰۰۶ تا ۲۰۱۰ در افغانستان، لبنان و اردن مشاهده شد، در حالی که کشورهای اروپای شرقی یعنی صربستان، بلغارستان و لتونی بیشترین افزایش احساس سعادت را گزارش کردند.

گزارش امسال همچنین نشان داد که در بیشتر مناطق جهان، نسل‌های جوان‌تر «خرسندتر» از همتایان مسن‌تر خود هستند که البته این امر برای همه مناطق صادق نیست.

در آمریکای شمالی، استرالیا و نیوزلند، از سال‌های ۲۰۰۶ تا ۲۰۱۰ میلادی سعادتمندی در میان گروه‌های زیر ۳۰ سال به شدت کاهش یافته است، در حالی که اکنون نسل‌های قدیمی‌تر رضایت‌مندتر از جوانان هستند.

در مقابل، در اروپای مرکزی و شرقی، در همان بازه زمانی، احساس سعادت در همه سنین به‌طور قابل توجهی افزایش یافت، در حالی که در اروپای غربی افراد در همه سنین سطوح مشابهی از احساس سعادت را گزارش کردند.

نابرابری در میزان احساس سعادتمندی تقریباً در تمام مناطق به جز اروپا افزایش یافته است، که نویسندگان گزارش آن را «روند نگران‌کننده‌ای» توصیف کردند.

رادیو فردا

print

مقالات
محیط زیست
Visitor
0196233
Visit Today : 793
Visit Yesterday : 718