اندیشه ، فلسفه
تاریخ
  • «ما فراموش نمی‌کنیم که این رهایی از بیرون آمد» سون فلیکس کلرهوف
    مقدمه مترجم: امروز ۸ ماه مه، هشتادمین سالگرد شکست آلمان نازی و پایان جنگ جهانی دوم در اروپاست. سالهای متمادی، برای آلمانی‌ها چگونگی توصیف این روز مایه سردرگمی، سوال و مناقشه بود. به مناسبت چهلمین
  • سوریه؛ ظهور و سقوط یک خاندان – دو سعید سلامی
    علی خامنه‌ای در دیدار با مجمع عالی فرماندهان سپاه پاسداران در مهر ماه ۱۳۹۸، سه ماه پیش از ترور قاسم سلیمانی، گفت: «نگاه وسیع جغرافیای مقاومت را از دست ندهید؛ این نگاه فرامرزی را از دست ندهید. قناعت نکنیم به منطقۀ خودمان…این نگاه وسیع فرامرزی، این امتداد عمق راهبردی گاهی اوقات از واجب‌ترین
  • حماسه گیلگمش سیروس اوندیلادزه
    حماسه گیلگمش داستانی حماسی از (بین‌النهرین) است که ماجراهای گیلگمش، پادشاه اوروک، و دوستش انکیدو را روایت می‌کند.: 1 . معرفی گیلگمش: گیلگمش پادشاهی قدرتمند اما ستمگر در شهر اوروک در(بین‌النهرین) (عراق امروزی) است. او دو سوم خدایی و یک سوم انسانی است و از نیرو و زیبایی فوق‌العاده‌ای برخوردار است. با
  • ایران آبستن انقلابی دیگر! (تجارب و بازخوانی انقلاب ۵۷) – هلمت احمدیان
    انقلاب ۱۳۵۷ یکی از عظیم ترین جنبش‌های توده‌ای در تاریخ ایران بود که منجر به سرنگونی رژیم پهلوی شد. اما با وجود این پیروزی اولیه، این انقلاب توسط ارتجاع اسلامی با یاری قدرت های سرمایه داری ربوده شد و ناکام ماند و شکست خوردو نهایتاً به سلطه‌ی یک نظام استبدادی مذهبی منجر گردید. در چهار دهه گذشته
اقتصاد

جان بولتون، مشاور امنیت ملی رئیس جمهوری پیشین آمریکا، دونالد ترامپ، در مصاحبه‌ای اختصاصی با نشریۀ فرانسوی فیگارو گفته است که ترامپ و محمد جواد ظریف در سال ٢٠١٩ در یک قدمی معامله بودند. مشاور پیشین رئیس جمهوری آمریکا در این مصاحبه گفته است که در اوت ٢٠١٩ در حاشیه نشست گروه هفت قدرت اقتصادی جهان در بیاریتز در جنوب فرانسه، امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه، به دونالد ترامپ گفت که محمدجواد ظریف در ویلای کناری منتظر است و سپس به ترامپ پیشنهاد کرد که به ملاقات ظریف برود

جان بولتون سپس افزوده است که به عنوان مشاور امنیت ملی آمریکا وی با این ملاقات مخالفت کرد و آن را به زیان تلاش‌های آمریکا برای تحریم رژیم ایران و کُند کردن برنامۀ هسته‌ای این کشور خواند. بولتون سپس تصریح کرده است که بر خلاف او داماد ترامپ، جرد کوشنر، قویاً با این ملاقات موافق بود…

جان بولتون می افزاید که این ملاقات برغم میل باطنی ترامپ صورت نگرفت، هر چند ترامپ مطمئن بود که می‌تواند با رژیم ایران معامله کند، همانطور که او مطمئن بود که می‌تواند با رهبر کره شمالی، با پوتین و شی جین‌پینگ نیز معامله کند.

جان بولتون می افزاید که دونالد ترامپ می‌خواست با ظریف ملاقات کند و اگر او از نو انتخاب شود، خواهد کوشید به این معامله و دیگر معاملات دست یابد. به گفتۀ بولتون علت این امر این است که ترامپ فلسفۀ سیاسی ندارد و در تصمیم‌های خود اهل تحلیل و بررسی سیاسی نیست.

به گفتۀ بولتون، برای ترامپ همه چیز به این مسئله خلاصه می‌شود که تصمیم‌های سیاسی او چگونه به نفع شخص دونالد ترامپ تمام می شوند.

از این منظر، ترامپ به گفتۀ جان بولتون به شیوه‌ای کاملاً متفاوت در قیاس با دیگر رؤسای جمهوری آمریکا عمل می‌کند، زیرا، او در درجه اول “یک بی‌مُخ بساز و بفروش” است که همه چیز را از دریچۀ تنگ منفعت شخصی خود می بیند. به گفتۀ بولتون تنها دلیل حمایت ترامپ از نرخ سود بانکی پائین این است که افزایش نرخ سود بازار ساخت و ساز را کساد می‌کند.

به گفتۀ بولتون، ترامپ هنگامی که شعار می‌دهد “نخست آمریکا” در اصل منظورش این است : “نخست ترامپ”. او می داند که پایگاه اجتماعی‌اش بیشتر به شخص او دلبسته‌اند تا به فلسفۀ او. این پایگاه مرکب از کسانی است که معتقدند طبقۀ حاکم آمریکا آنان را فراموش کرده‌ است.

جان بولتون در جای دیگری از مصاحبه‌اش با روزنامۀ فیگارو افزوده است که اگر ترامپ از نو انتخاب شود، به احتمال قوّی ناتو را ترک خواهد کرد. به گفتۀ بولتون، ترامپ معتقد است که کشورهای اروپایی آمریکا را فریب داده‌اند و واشنگتن را مجبور کرده‌اند که به سود آنها قراردادهای تجاری امضاء کند. به گفتۀ بولتون، دونالد ترامپ کشورهای اروپایی را دوست آمریکا نمی‌داند و اگر با روی کار آمدن ترامپ، آمریکا از ناتو خارج شود، پوتین اقبال حقیقی برای بازسازی امپراتوری روسیه به دست خواهد آورد.

بولتون می افزاید که ائتلاف راهبردی چین، روسیه و ایران به هیچ وجه ترامپ را نگران نمی‌کند، زیرا ترامپ به هیچ اصولی پایبند نیست و برای فهم این موضوع هیچ چیز بهتر از خواندن کتاب او “هنر معامله” نیست. در هر حال، به گمان جان بولتون انتخاب مجدد دونالد ترامپ بسیار زیان‌بار خواهد بود.

بولتون تصریح می‌کند که اگر ترامپ اینبار نیز انتخاب شود، علتش این است که بسیاری از آمریکایی ها نمی‌خواهند به بایدن رأی بدهند و مسئلۀ کلیدی انتخابات نوامبر آینده در آمریکا این است که با دو نامزدی روبرو هستیم که وسیعاً منفور مردم هستند.

print
مقالات
محیط زیست
Visitor
0196089
Visit Today : 649
Visit Yesterday : 718