اندیشه ، فلسفه
  • حزب کارگران کردستان (پ‌ک‌ک) منحل شد
    خبرگزاری فیرات، نزدیک به پ‌ک‌ک روز دوشنبه گزارش داد که گروه شبه‌نظامی حزب کارگران کردستان (پ‌ک‌ک)، که بیش از چهار دهه با دولت ترکیه در جنگ بوده است، تصمیم به انحلال خود و پایان دادن به مبارزه مسلحانه خود گرفته است.
  • بنابراین، سقراط یک فیلسوف است برگردان: علی‌محمد طباطبایی
    گای بنت-هانتر از خود می‌پرسد که آیا پدر فلسفه غرب واقعاً فیلسوف است؟ این مصاحبه خیالی، نقدی بلیغ بر نهاد آکادمیک فلسفه، حرفه‌ای‌سازی بیش‌ازحد، و فراموشی ماهیت گفت‌وگویی و اخلاقی فلسفه است. نه‌تنها از نظر
  • نقد جنبش «زن، زندگی، آزادی»؛ چه باید کرد؟ – هوشنگ کوبان
    در نوشته‌ی زیر کوشش می‌شود با رجوع به آرای ماکس وبر، آنتونیو گرامشی، میشل فوکو و تنی چند از فمینیست‌های چپ انتقادی، نقدی درون‌مان از جنبش انقلابی «زن، زندگی، آزادی» ارایه شود، و بخشی از علل
  • خال‌های دائمیِ پلنگ – ل. تدین نژاد
    یکی از پیامدهای خروج ترامپ از برجام در سال ۲۰۱۸، از دست رفتن اعتبار آن کشور و بی‌اعتمادی جهانیان نسبت به پای‌بندی آمریکا به اجرای قراردادهای بین‌المللیِ خود بود. خروج از برجام در آن زمان حاصل تلاش‌های لابی‌های
  • در پاسخ به نکاتی از اطلاعیه‌ی سازمان مجاهدین خلق ایران – بهزاد کریمی
    آنچه ذیلاً می‌آید پاره توضیحاتی است پیرامون مندرجات اطلاعیه‌ا‌‌ی که سازمان مجاهدین خلق ایران اخیراً زیر عنوان «تحریف حقایق در یک مصاحبه با سایت شرق در مورد مجاهدین خلق» انتشار داده است. بنا به اظهارات این اطلاعیه
تاریخ
  • «ما فراموش نمی‌کنیم که این رهایی از بیرون آمد» سون فلیکس کلرهوف
    مقدمه مترجم: امروز ۸ ماه مه، هشتادمین سالگرد شکست آلمان نازی و پایان جنگ جهانی دوم در اروپاست. سالهای متمادی، برای آلمانی‌ها چگونگی توصیف این روز مایه سردرگمی، سوال و مناقشه بود. به مناسبت چهلمین
  • سوریه؛ ظهور و سقوط یک خاندان – دو سعید سلامی
    علی خامنه‌ای در دیدار با مجمع عالی فرماندهان سپاه پاسداران در مهر ماه ۱۳۹۸، سه ماه پیش از ترور قاسم سلیمانی، گفت: «نگاه وسیع جغرافیای مقاومت را از دست ندهید؛ این نگاه فرامرزی را از دست ندهید. قناعت نکنیم به منطقۀ خودمان…این نگاه وسیع فرامرزی، این امتداد عمق راهبردی گاهی اوقات از واجب‌ترین
  • حماسه گیلگمش سیروس اوندیلادزه
    حماسه گیلگمش داستانی حماسی از (بین‌النهرین) است که ماجراهای گیلگمش، پادشاه اوروک، و دوستش انکیدو را روایت می‌کند.: 1 . معرفی گیلگمش: گیلگمش پادشاهی قدرتمند اما ستمگر در شهر اوروک در(بین‌النهرین) (عراق امروزی) است. او دو سوم خدایی و یک سوم انسانی است و از نیرو و زیبایی فوق‌العاده‌ای برخوردار است. با
  • ایران آبستن انقلابی دیگر! (تجارب و بازخوانی انقلاب ۵۷) – هلمت احمدیان
    انقلاب ۱۳۵۷ یکی از عظیم ترین جنبش‌های توده‌ای در تاریخ ایران بود که منجر به سرنگونی رژیم پهلوی شد. اما با وجود این پیروزی اولیه، این انقلاب توسط ارتجاع اسلامی با یاری قدرت های سرمایه داری ربوده شد و ناکام ماند و شکست خوردو نهایتاً به سلطه‌ی یک نظام استبدادی مذهبی منجر گردید. در چهار دهه گذشته
اقتصاد

نشریه پولیتیکو به نقل از منابع مطلع خود گزارش داده است که محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان سعودی، به قانونگذاران آمریکایی گفته تلاش برای عادی‌سازی رابطه با اسرائیل او را معرض خطر ترور قرار داده است.

به گزارش این پایگاه خبری آمریکایی، شاهزاده محمد بن سلمان در دیداری با اعضای کنگره ایالات متحده گفته است که با دنبال کردن یک معامله بزرگ با واشنگتن و تل‌آویو، که شامل عادی‌سازی روابط با اسرائیل خواهد شد، «زندگی خود را به خطر می‌اندازد».

وی در این گفتگو به سرنوشت انور سادات رهبر سابق مصر استناد کرده و از نماینده کنگره آمریکا پرسیده است: «ایالات متحده برای محافظت از سادات چه کرد؟»

انور سادات، رئیس‌جمهور وقت مصر، در سال ۱۹۷۸ در توافقی با میانجی‌گری ایالات متحده که بعدها به «قرارداد کمپ دیوید» مشهور شد، اسرائیل را به رسمیت شناخت. ۳ سال بعد اما وی در جریان یک سوءقصد، که توسط سازمان جهاد اسلامی مصر ترتیب داده شده بود، جان خود را از دست داد.

محمد بن سلمان در دیدار خود همچنین استدلال کرده است که توافق احتمالی با اسرائیل باید مسیری واقعی به سوی تشکیل یک کشور فلسطینی را شامل شود؛ به ویژه اکنون که جنگ در غزه خشم اعراب نسبت به اسرائیل را تشدید کرده است.

از قول شاهزاده بن سلمان نقل شده است: «سعودی‌ها عمیقاً به این موضوع اهمیت می‌دهند. خیابان‌ها در سراسر خاورمیانه عمیقاً به این موضوع اهمیت می‌دهند و اگر من به آن نپردازم، موقعیت من به عنوان حافظ اماکن مقدسه اسلام در امنیت نخواهد بود».

افراد مطلع از جلسه شاهزاده بن سلمان و نمایندگان کنگره آمریکا، که به شرط ناشناس ماندن با پولیتیکو گفتگو کرده‌اند، با «جدی و سنگین» خواندن مذاکرات گفته‌اند به نظر می‌رسد شاهزاده بن سلمان قصد دارد با وجود خطرات موجود به یک معامله بزرگ با ایالات متحده و اسرائیل دست یابد و چنین توافقی را برای آینده کشورش حیاتی می‌داند.

هنوز جزئیات دقیقی از این پیمان‌نامه مشترک منتشر نشده است، با این حال گزارش‌ها حاکی از تعهدات متعدد ایالات متحده به سعودی‌ها از جمله تضمین‌های امنیتی از طریق یک معاهده، کمک به برنامه هسته‌ای غیرنظامی و سرمایه‌گذاری اقتصادی در زمینه‌هایی مانند فناوری است.

در ازای این امتیازها قرار است عربستان سعودی معاملات خود با چین را محدود کند و روابط دیپلماتیک و غیر دیپلماتیک را با اسرائیل برقرار سازد. امری که با توجه به اهمیت عربستان سعودی در میان کشورهای مسلمان، یک موفقیت بزرگ برای اسرائیلی‌ها به شمار خواهد رفت.

این در شرایطی است که در سوی مقابل دولت اسرائیل تا کنون تمایلی به گنجاندن یک مسیر معتبر برای تشکیل یک کشور فلسطینی در این پیمان را نداشته و بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر اسرائیل قول داده است که هرگز اجازه تشکیل یک کشور فلسطینی را نخواهد داد.

گفتگوها برای عادی‌سازی روابط میان عربستان و اسرائیل در جریان بود، اما حمله حماس به خاک اسرائیل در ۷ اکتبر باعث توقف این مذاکرات شد.

این در شرایطی است که گزارش می‌شود مقامات ارشد درگیر در این مذاکرات آن را رها نکرده و همچنان مشغول اعمال تغییرات و آماده‌سازی مفاد آن برای از سرگیری گفتگوها هستند.

یورونیوز فارسی

print

مقالات
محیط زیست
Visitor
0196737
Visit Today : 457
Visit Yesterday : 840