اندیشه ، فلسفه
  • حزب کارگران کردستان (پ‌ک‌ک) منحل شد
    خبرگزاری فیرات، نزدیک به پ‌ک‌ک روز دوشنبه گزارش داد که گروه شبه‌نظامی حزب کارگران کردستان (پ‌ک‌ک)، که بیش از چهار دهه با دولت ترکیه در جنگ بوده است، تصمیم به انحلال خود و پایان دادن به مبارزه مسلحانه خود گرفته است.
  • بنابراین، سقراط یک فیلسوف است برگردان: علی‌محمد طباطبایی
    گای بنت-هانتر از خود می‌پرسد که آیا پدر فلسفه غرب واقعاً فیلسوف است؟ این مصاحبه خیالی، نقدی بلیغ بر نهاد آکادمیک فلسفه، حرفه‌ای‌سازی بیش‌ازحد، و فراموشی ماهیت گفت‌وگویی و اخلاقی فلسفه است. نه‌تنها از نظر
  • نقد جنبش «زن، زندگی، آزادی»؛ چه باید کرد؟ – هوشنگ کوبان
    در نوشته‌ی زیر کوشش می‌شود با رجوع به آرای ماکس وبر، آنتونیو گرامشی، میشل فوکو و تنی چند از فمینیست‌های چپ انتقادی، نقدی درون‌مان از جنبش انقلابی «زن، زندگی، آزادی» ارایه شود، و بخشی از علل
  • خال‌های دائمیِ پلنگ – ل. تدین نژاد
    یکی از پیامدهای خروج ترامپ از برجام در سال ۲۰۱۸، از دست رفتن اعتبار آن کشور و بی‌اعتمادی جهانیان نسبت به پای‌بندی آمریکا به اجرای قراردادهای بین‌المللیِ خود بود. خروج از برجام در آن زمان حاصل تلاش‌های لابی‌های
  • در پاسخ به نکاتی از اطلاعیه‌ی سازمان مجاهدین خلق ایران – بهزاد کریمی
    آنچه ذیلاً می‌آید پاره توضیحاتی است پیرامون مندرجات اطلاعیه‌ا‌‌ی که سازمان مجاهدین خلق ایران اخیراً زیر عنوان «تحریف حقایق در یک مصاحبه با سایت شرق در مورد مجاهدین خلق» انتشار داده است. بنا به اظهارات این اطلاعیه
تاریخ
  • «ما فراموش نمی‌کنیم که این رهایی از بیرون آمد» سون فلیکس کلرهوف
    مقدمه مترجم: امروز ۸ ماه مه، هشتادمین سالگرد شکست آلمان نازی و پایان جنگ جهانی دوم در اروپاست. سالهای متمادی، برای آلمانی‌ها چگونگی توصیف این روز مایه سردرگمی، سوال و مناقشه بود. به مناسبت چهلمین
  • سوریه؛ ظهور و سقوط یک خاندان – دو سعید سلامی
    علی خامنه‌ای در دیدار با مجمع عالی فرماندهان سپاه پاسداران در مهر ماه ۱۳۹۸، سه ماه پیش از ترور قاسم سلیمانی، گفت: «نگاه وسیع جغرافیای مقاومت را از دست ندهید؛ این نگاه فرامرزی را از دست ندهید. قناعت نکنیم به منطقۀ خودمان…این نگاه وسیع فرامرزی، این امتداد عمق راهبردی گاهی اوقات از واجب‌ترین
  • حماسه گیلگمش سیروس اوندیلادزه
    حماسه گیلگمش داستانی حماسی از (بین‌النهرین) است که ماجراهای گیلگمش، پادشاه اوروک، و دوستش انکیدو را روایت می‌کند.: 1 . معرفی گیلگمش: گیلگمش پادشاهی قدرتمند اما ستمگر در شهر اوروک در(بین‌النهرین) (عراق امروزی) است. او دو سوم خدایی و یک سوم انسانی است و از نیرو و زیبایی فوق‌العاده‌ای برخوردار است. با
  • ایران آبستن انقلابی دیگر! (تجارب و بازخوانی انقلاب ۵۷) – هلمت احمدیان
    انقلاب ۱۳۵۷ یکی از عظیم ترین جنبش‌های توده‌ای در تاریخ ایران بود که منجر به سرنگونی رژیم پهلوی شد. اما با وجود این پیروزی اولیه، این انقلاب توسط ارتجاع اسلامی با یاری قدرت های سرمایه داری ربوده شد و ناکام ماند و شکست خوردو نهایتاً به سلطه‌ی یک نظام استبدادی مذهبی منجر گردید. در چهار دهه گذشته
اقتصاد

به گزارش رویترز، گروسی در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل با عباس عراقچی، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی و یکی از معماران کلیدی توافق برجام در سال ۲۰۱۵ که توانایی جمهوری اسلامی را برای غنی‌سازی اورانیوم در ازای لغو تحریم‌های غرب محدود می‌کرد، گفت‌وگو کرد. گروسی پس از این جلسه به رویترز گفت: «آنچه من می‌بینم، ابراز تمایل برای تعامل مجدد با ما به شیوه‌ای معنادارتر است.»

این اظهار امیدواری رئیس آژانس در حالی است که چندین مورد حل‌نشده به مدت‌ طولانی‌ روابط تهران و دیده‌بان بین‌المللی انرژی اتمی را تضعیف کرده است؛ از جمله ممانعت تهران از حضور کارشناسان غنی‌سازی اورانیوم در تیم بازرسی و ناتوانی این کشور در ارائه توضیح قانع‌کننده درباره آثار اورانیوم یافت‌شده در سایت‌های اعلام‌نشده.

در فاصله محدود باقی‌مانده تا انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا و در شرایطی که دیپلماسی هسته‌ای با جمهوری اسلامی ایران تا حد زیادی به بن‌بست رسیده است، مقام‌های جمهوری اسلامی و اروپا در نیویورک با هم دیدار کردند. آن‌ها در این دیدار موضوع‌هایی از جمله کاهش تنش‌ها درباره برنامه هسته‌ای موردمناقشه ایران، نقش این کشور در اوکراین و تشدید تنش‌های منطقه‌ای را بررسی و به‌نوعی تمایل متقابل به کاهش تنش‌ها را ارزیابی کردند.

پس از این دیدارها، رافائل گروسی گفت که قصد دارد ماه اکتبر برای دیدار با مسعود پزشکیان به تهران سفر کند. او اظهار امیدواری کرد که در احیای سریع بحث‌های فنی با جمهوری اسلامی پیشرفت واقعی داشته باشد و مذاکرات به نتایجی واقعی و ملموس منجر شود.
او با بیان اینکه «توسعه برنامه هسته‌ای ایران ادامه دارد»، افزود: «باید در نظر داشت که ما نمی‌خواهیم از صفر شروع کنیم، زیرا تاکنون هم پاسخ دادن تهران به برخی سوالاتی که داریم، بسیار طولانی شده است.»

اظهار امیدواری گروسی در حالی است که قطعنامه‌های شورای آژانس بین‌المللی انرژی اتمی که از ایران خواسته‌اند با تحقیقات درباره رد اورانیوم یافت‌شده فوری همکاری و ممنوعیت فعالیت بازرسان را لغو کند، در سیاست‌های هسته‌ای جمهوری اسلامی تغییر چندانی ایجاد نکرده‌اند.

گزارش‌های سه‌ماهه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی که روز ۲۹ اوت منتشر شد، هیچ پیشرفتی را در همکاری تهران با این سازمان نشان نداد. در عوض اعلام کرد که برنامه هسته‌ای ایران پیشرفت کرده است و آخرین گزارش‌ها نشان می‌دهد که تهران نصب هشت آبشار جدید در فردو را تکمیل کرده اما هنوز آن‌ها را فعال نکرده است. در سایت نطنز هم که تا پنج درصد غنی‌سازی می‌شود، ۱۵ آبشار جدید از مدل‌های پیشرفته دیگر فعال شده است.

گروسی در مورد چشم‌انداز احیای مذاکرات هسته‌ای با تهران گفت: «کار مقدماتی باید از هم‌اکنون آغاز شود، به ویژه اینکه آژانس بین‌المللی انرژی اتمی پس از آنکه ایران همکاری‌ با آژانس را کاهش داد، اکنون نیاز دارد درباره فعالیت‌های هسته‌ای جمهوری اسلامی اطلاعاتی دقیق و شفاف به دست آورد.»
او با بیان اینکه نقش فعال‌تری را برای آژانس پیش‌بینی می‌کند، افزود: «من فکر می‌کنم ما نیاز داریم که به روش دیگری به نتیجه برسیم، زیرا روش قدیمی دیگر امکان‌پذیر نیست.» گروسی توضیح نداد منظورش از روش‌های جدید چیست.

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی پیش از این در گفت‌وگوهایی، از همکاری نکردن تهران انتقاد کرده و گفته بود که برجام دیگر چیزی جز یک «پوسته خالی» نیست. او تاکید کرد: «کسی برجام را مرده اعلام نمی‌کند، اما هیچ‌ فعالیت دیپلماتیکی هم حول آن صورت نمی‌گیرد.»

پس از آنکه مسعود پزشکیان به‌عنوان رئيس‌ دولت چهاردهم، عباس عراقچی را در جایگاه وزیر امور خارجه و جواد ظریف را به‌عنوان معاون راهبردی انتخاب کرد، به نظر رسید که تهران قصد دارد یا وانمود می‌کند که می‌خواهد درباره برنامه هسته‌ای گام‌های جدیدی بردارد.

عباس عراقچی، وزیر امور خارجه، هم که همراه مسعود پزشکیان برای شرکت در مجمع سالانه سازمان ملل متحد در نیویورک به سر می‌برد، از آمادگی جمهوری اسلامی برای شروع مذاکرات هسته‌ای خبر داد. او گفت که در آمریکا با آنتونی بلینکن، وزیر خارجه این کشور، ملاقات و گفت‌وگو نمی‌کند اما ماموریت دارد که «هزینه‌های تخاصم با آمریکا» را کاهش دهد.
عراقچی در یک گفت‌وگوی تصویری، هم صدور مجوز خامنه‌ای برای مذاکرات هسته‌ای را تلویحا تایید کرد و گفت: «دیپلمات‌ها هیچ‌وقت بدون مجوز کار و حرکت نمی‌کنند.»

print
مقالات
محیط زیست
Visitor
0196672
Visit Today : 392
Visit Yesterday : 840