پایگاه خبری «آکسیوس» روز سهشنبه سوم مهرماه به نقل از دو مقام اسرائیلی و یک دیپلمات غربی گزارش داد، حزبالله در روزهای اخیر از جمهوری اسلامی خواسته است که به اسرائیل حمله کند، اما ایران تا کنون از این کار خودداری کرده است. در این گزارش آمده، حمله مستقیم جمهوری اسلامی ایران به اسرائیل بطور چشمگیری منطقه را بیثباتتر میکند و احتمالاً ایالات متحده را وارد جنگ فعالتری خواهد ساخت.
دو مقام اسرائیلی گفتند که مقامات رژیم ایران به همتایان حزبالله خود گفتهاند که برای اقدام علیه اسرائیل «زمان مناسب نیست»، زیرا مسعود پزشکیان در حال حاضر برای شرکت در مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک بسر میبرد.
پزشکیان روز دوشنبه ۲۳ سپتامبر در نشست خبری با خبرنگاران در نیویورک، اسرائیل را طرفی دانست که به دنبال جنگ گستردهتر در منطقه است و تاکید کرد که ایران نمیخواهد در این تله بیفتد.
یک مقام ارشد اسرائیلی گفت که دستور کابینه امنیتی به نیروهای دفاعی اسرائیل، اجتناب از اقداماتی است که به رژیم ایران دلیل یا بهانهای برای پیوستن به جنگ میدهد.
اسرائیل و حزبالله طی دو هفته گذشته به شدت درگیر نبرد بودهاند. شمار زیادی از فرماندهان ارشد حزبالله در این درگیریها کشته شدند. یکی از آنها ابراهیم قبیسی فرمانده واحد موشکی حزبالله لبنان است که همراه پنج نفر دیگر روز سهشنبه در بیروت کشته شدند.
در خبری دیگر خبرگزاری رویترز به نقل از سه منبع غربی و منطقهای گزارش داد که جمهوری اسلامی میانجی مذاکراتی مخفی میان روسیه و شورشیان حوثی برای ارسال موشکهای ضدکشتی به این گروه شبهنظامی در یمن شده است، تحولی که نشاندهنده تعمیق روابط تهران و مسکو محسوب میشود.
این گزارش که روز سهشنبه سوم مهر ماه منتشر شده است به نقل از هفت منبع مطلع میگوید که روسیه هنوز درباره ارسال موشکهای یاخونت، معروف به پی-۸۰۰ اونیکس، برای حوثیها تصمیم نگرفته، اما دسترسی حوثیها به این موشکها به معنای دقت بیشتر این گروه در حملات خود به کشتیهای تجاری در دریای سرخ و تهدید بیشتر علیه کشتیهای جنگی آمریکایی و اروپایی خواهد بود که از کشتیهای تجاری در منطقه محافظت میکنند.
پیش از این روزنامه والاستریت جورنال در ماه ژوئیه گزارش داده بود که روسیه در حال بررسی امکان ارسال این موشکها به یمن است، اما آن گزارش اشارهای به نقش جمهوری اسلامی به عنوان میانجی نداشت.
حوثی ها از نوامبر سال گذشته با ادعای حمایت از فلسطینیها در جنگ غزه با اسرائیل، حملات پهپادی و موشکی متعددی به به کشتیهایی از مسیر دریای سرخ میگذرند انجام دادهاند.
آنها دستکم دو کشتی را غرق کرده و یک کشتی دیگر را توقیف کردهاند و با وادار ساختن شرکتهای کشتیرانی به تغییر مسیر کشتیهای خود، باعث اختلال در تجارت جهانی دریایی شدهاند.
ایالات متحده و بریتانیا در واکنش به این موضوع بارها مواضع حوثیها را هدف حمله قرار دادهاند، اما این حملات نتوانسته که مانع اقدامات حوثیها شود.