اندیشه ، فلسفه
تاریخ
  • «ما فراموش نمی‌کنیم که این رهایی از بیرون آمد» سون فلیکس کلرهوف
    مقدمه مترجم: امروز ۸ ماه مه، هشتادمین سالگرد شکست آلمان نازی و پایان جنگ جهانی دوم در اروپاست. سالهای متمادی، برای آلمانی‌ها چگونگی توصیف این روز مایه سردرگمی، سوال و مناقشه بود. به مناسبت چهلمین
  • سوریه؛ ظهور و سقوط یک خاندان – دو سعید سلامی
    علی خامنه‌ای در دیدار با مجمع عالی فرماندهان سپاه پاسداران در مهر ماه ۱۳۹۸، سه ماه پیش از ترور قاسم سلیمانی، گفت: «نگاه وسیع جغرافیای مقاومت را از دست ندهید؛ این نگاه فرامرزی را از دست ندهید. قناعت نکنیم به منطقۀ خودمان…این نگاه وسیع فرامرزی، این امتداد عمق راهبردی گاهی اوقات از واجب‌ترین
  • حماسه گیلگمش سیروس اوندیلادزه
    حماسه گیلگمش داستانی حماسی از (بین‌النهرین) است که ماجراهای گیلگمش، پادشاه اوروک، و دوستش انکیدو را روایت می‌کند.: 1 . معرفی گیلگمش: گیلگمش پادشاهی قدرتمند اما ستمگر در شهر اوروک در(بین‌النهرین) (عراق امروزی) است. او دو سوم خدایی و یک سوم انسانی است و از نیرو و زیبایی فوق‌العاده‌ای برخوردار است. با
  • ایران آبستن انقلابی دیگر! (تجارب و بازخوانی انقلاب ۵۷) – هلمت احمدیان
    انقلاب ۱۳۵۷ یکی از عظیم ترین جنبش‌های توده‌ای در تاریخ ایران بود که منجر به سرنگونی رژیم پهلوی شد. اما با وجود این پیروزی اولیه، این انقلاب توسط ارتجاع اسلامی با یاری قدرت های سرمایه داری ربوده شد و ناکام ماند و شکست خوردو نهایتاً به سلطه‌ی یک نظام استبدادی مذهبی منجر گردید. در چهار دهه گذشته
اقتصاد

وزیر علوم روز شنبه ۲۷ بهمن نسبت به کشته شدن یک دانشجوی خوابگاه دانشگاه تهران عذرخواهی و مدیر خوابگاه نیز استعفا کرد. این عذرخواهی و استعفا بعد از ادامه ی تجمعات اعتراضی دانشجویان صورت گیرد.

حسین سیمایی صراف، وزیر علوم، ضمن عذرخواهی از مردم در پی حادثه کشته شدن یک دانشجوی دانشگاه تهران ادعا کرد: در جریان تجمع جمعه شب دانشجویان در کوی دانشگاه، هیچ دانشجوی بازداشتی نداشتیم.

پیشتر منابع خبری و دانشجویی از درگیری بین حراست و لباس شخی ها با دانشجویان و بازداشت چند دانشجو خبر داده بودند.

خبرنامه امیرکبیر شامگاه جمعه از آزادی موقت ۴ دانشجوی دانشگاه تهران در پی حمله نیروهای لباس شخصی خبر داده بود.

دانشجویان دانشگاه تهران از ساعات ابتدایی صبح شنبه اعتراضات شب گذشته خود را پی گرفته اند و تجمع اعتراضی در جلوی کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران برگزار کردند و مدیریت خوابگاه دانشگاه تهران، مجبور به پذیرش استعفا از سمت خود شد.

کانال های دانشجویی از فضای به شدت امنیتی و شعاردادن دانشجویان خبر داده اند.

در این تجمع دانشجویان خواهان معرفی شخصی که شب گذشته یک دانشجو را مطرح کرد، و نهاد مربوط به آن شدند.

به گزارش کانال تلگرامی «دانشجویان متحد»، شب گذشته یکی از دانشجویان دانشگاه تهران پس از «ضرب و شتم شدید و شکستن بینی‌اش به دست نیروهای امنیتی به خوابگاه پناه برده و گفت که تمامی وسایلش به همراه رمز تلفنش توسط آنها سرقت شده است.»

در پی کشته شدن امیرمحمد خالقی درمیان، دانشجوی ۱۹ ساله کارشناسی مدیریت کسب‌وکار دانشگاه تهران، در چهارشنبه شب ۲۴ بهمن، که بر اساس گزارش‌ها، بر اثر ضربات چاقوی زورگیران در تهران روی داد، دانشجویان خوابگاه کوی پسران پنجشنبه شب و روز جمعه تجمع اعتراضی برگزار کردند.

به نوشته خبرنامه امیرکبیر، دانشجویان دانشگاه صنعتی امیرکبیر (پلی‌تکنیک تهران) در یک بیانیه همبستگی و حمایت خود از دانشجویان دانشگاه تهران را اعلام و «سرکوب اعتراضات دانشجویی» را محکوم کردند.

نرگس محمدی، برنده جایزه صلح نوبل و فعال حقوق بشر، در شبکه اجتماعی ایکس خواستار حمایت مردم از دانشجویان شد.

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران روز جمعه ضمن حمایت از دانشجویان اعلام کرد: «حضور گسترده‌ نیروهای امنیتی یگان ویژه و لباس شخصی در حوالی دانشگاه، نقض حقوق اولیه عزیزان دانشجو است.»

دستور پزشکیان برای پیگیری قتل دانشجوی دانشگاه تهران

مسعود پزشکیان به وزیر علوم مأموریت داد که موضوع جان باختن دانشجوی دانشگاه تهران در خیابان اطراف کوی دانشگاه را پیگیری کند.

وزیر علوم حسین سیمایی صراف هم اعلام کرد به رؤسای دانشگاه‌ها ابلاغ شده برای تأمین امنیت خوابگاه‌ها اقدامات لازم را انجام دهند.

سیمایی صراف این موضوع را مأموریت ویژه رییس جمهور عنوان کرد و گفت: رئیس جمهور به من مأموریت ویژه دادند موضوع را پیگیری کنم لذا از جانب همه دستگاه‌هایی که قصور یا تقصیری داشتند از همه مردم و جامعه دانشگاهی عذرخواهی و اظهار شرمندگی می‌کنم.

مجلس بررسی می کند

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی از ورود مجلس به موضوع قتل دانشجوی دانشگاه تهران و تجمعات شب گذشته در کوی دانشگاه خبر داد.

عبدالوحید فیاضی عضو کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی، درباره تجمع اعتراضی شب گذشته در کوی دانشگاه در اعتراض به قتل یک دانشجو توسط سارقان گفت: مجلس وظیفه دارد و حق مجلس است که به این موضوعات ورود پیدا کرده و جوانب موضوع را بررسی کند. کمیسیون آموزش و تحقیقات هم قطعا به فوریت ورود کرده و موضوع را مورد بررسی قرار می‌دهد.

مسئولان از خواب بیدار می شوند؟ روایتی از نحوه دردناک قتل دانشجوی دانشگاه تهران

محمدجواد اکبری دانشجوی دانشگاه تهران با اشاره به حادثه قتل امیرمحمد خالقی، دانشجوی دانشگاه تهران، اظهار کرد: پس از تاریکی هوا، درب غربی کوی دانشگاه تهران عملا قابل تردد نیست. این درب به روی کوچه جنت باز می‌شود و تقریبا هیچ شبانه‌روزی نیست که دانشجویان بابت عدم امنیت آن منطقه شکایت نکنند‌. ما تقریبا هر هفته با اداره امور خوابگاه‌های دانشگاه تهران این موضوع را مطرح کردیم و مسئولین قول رفع مشکل را دادند، اما کاری انجام نشد. حتی دو سال پیش ما نامه‌ای نوشتیم و ساکنین کوی آن را امضا کردند و نامه را تحویل اداره امور خوابگاه‌ها دادیم، اما باز هم اتفاقی نیفتاد‌ و هر بار اعلام می‌کردند که ما از نیروی انتظامی درخواست تامین امنیت این منطقه را کرده‌ایم و منتظر اقدام آنان هستیم.

وی افزود: ما از مسئولین دانشگاه درخواست داشتیم که حداقل یک پروژکتور در آن کوچه و نزدیک درب غربی کوی قرار دهند تا فضا روشن شود و یک دوربین نیز نصب گردد، اما دانشگاه اعلام می‌کرد اجازه نصب دوربین خارج از محوطه دانشگاه را ندارد.

امیرمحمد خالقی به خاک سپرده شد

پیکر امیرمحمد خالقی، دانشجوی دانشگاه تهران که شامگاه ۲۴ بهمن بر اثر ضربه جسم تیز دو زورگیرِ موتورسوار مجروح و صبح ۲۵ بهمن درگذشت، در روستای درمیانِ شهرستان درمیان، واقع در استان خراسان جنوبی به خاک سپرده شد.

print

مقالات
محیط زیست
Visitor
0195105
Visit Today : 383
Visit Yesterday : 403