اندیشه ، فلسفه
تاریخ
  • «ما فراموش نمی‌کنیم که این رهایی از بیرون آمد» سون فلیکس کلرهوف
    مقدمه مترجم: امروز ۸ ماه مه، هشتادمین سالگرد شکست آلمان نازی و پایان جنگ جهانی دوم در اروپاست. سالهای متمادی، برای آلمانی‌ها چگونگی توصیف این روز مایه سردرگمی، سوال و مناقشه بود. به مناسبت چهلمین
  • سوریه؛ ظهور و سقوط یک خاندان – دو سعید سلامی
    علی خامنه‌ای در دیدار با مجمع عالی فرماندهان سپاه پاسداران در مهر ماه ۱۳۹۸، سه ماه پیش از ترور قاسم سلیمانی، گفت: «نگاه وسیع جغرافیای مقاومت را از دست ندهید؛ این نگاه فرامرزی را از دست ندهید. قناعت نکنیم به منطقۀ خودمان…این نگاه وسیع فرامرزی، این امتداد عمق راهبردی گاهی اوقات از واجب‌ترین
  • حماسه گیلگمش سیروس اوندیلادزه
    حماسه گیلگمش داستانی حماسی از (بین‌النهرین) است که ماجراهای گیلگمش، پادشاه اوروک، و دوستش انکیدو را روایت می‌کند.: 1 . معرفی گیلگمش: گیلگمش پادشاهی قدرتمند اما ستمگر در شهر اوروک در(بین‌النهرین) (عراق امروزی) است. او دو سوم خدایی و یک سوم انسانی است و از نیرو و زیبایی فوق‌العاده‌ای برخوردار است. با
  • ایران آبستن انقلابی دیگر! (تجارب و بازخوانی انقلاب ۵۷) – هلمت احمدیان
    انقلاب ۱۳۵۷ یکی از عظیم ترین جنبش‌های توده‌ای در تاریخ ایران بود که منجر به سرنگونی رژیم پهلوی شد. اما با وجود این پیروزی اولیه، این انقلاب توسط ارتجاع اسلامی با یاری قدرت های سرمایه داری ربوده شد و ناکام ماند و شکست خوردو نهایتاً به سلطه‌ی یک نظام استبدادی مذهبی منجر گردید. در چهار دهه گذشته
اقتصاد

علی رییعی، سخنگوی دولت روحانی احتمال تأسیس پایگاه نظامی مشترک روسیه و چین با ایران در خلیج فارس یا دریای عمان را با صراحت رد نکرد. همزمان سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه گفت مانعی بر سر همکاری نظامی ایران و روسیه نمی‌بیند. دو روز قبل روزنامه «هاآرتص» چاپ اسرائیل نوشت که امارات عربی و اسرائیل در جزیره سُقُطری (واقع در جنوب یمن) پایگاه نظامی مشترکی ایجاد کرده‌اند. پیش از آن هم رسانه‌های اسرائیلی از عبور یک زیردریایی این کشور از آب‌راه سوئز و حرکت آن به سمت خلیج فارس خبر داده‌ بودند.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) علی ربیعی، سخنگوی دولت سه‌شنبه ۹ دی در نشست خبری هفتگی خود که برای رعایت پروتکل‌های بهداشتی، به صورت ویدئو کنفرانس برگزار شد، در پاسخ به سئوالی درباره احتمال تأسیس پایگاه نظامی مشترک روسیه و چین با ایران در خلیج فارس یا دریای عمان، گفت:

«مناسبات دوستانه ما با دو کشور روسیه و چین در اوج خود به پیش می‌رود هرچند که ما محدودیتی برای تعمیق این روابط در تمام جنبه‌های سیاسی و اقتصادی نداریم اما همان‌طور که بارها و از جمله در ارائه طرح صلح هرمز اعلام کرده‌ایم، امنیت در منطقه خلیج فارس باید توسط کشورهای ساحلی این منطقه تأمین شود.»

سخنگوی دولت در ادامه این نشست خبری گفت:

«ایران و روسیه در حوزه‌های مختلفی از جمله دفاعی همکاری‌های خوبی دارند. این همکاری‌ها علاوه بر سطح دوجانبه در سطوح منطقه‌ای نیز در جریان است.»

همزمان سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه در مصاحبه با اسپوتنیک در پاسخ به سئوالی درباره این‌که آیا مسکو قصد دارد با توجه به اتمام محدویت‌های تسلیحاتی سازمان ملل علیه ایران با این کشور وارد همکاری‌های نظامی شود گفت:

«روسیه در همکاری‌های نظامی خود با ایران- که بدون شک حق دارد منافع دفاعی‌اش را تضمین کند- کاملاً تعهدات بین‌المللی را رعایت کرده و امنیت و ثبات منطقه را در اولویت قرار می‌دهد.»

لاوروف در ادامه این مصاحبه گفت برای همکاری نظامی ایران و روسیه هیچ محدودیت قانونی وجود ندارد.

محدودیت‌های تسلیحاتی علیه ایران بر اساس توافق‌نامه هسته‌ای اکتبر / مهر سال جاری رفع شدند. پایان این محدودیت به معنی آن است که به محدودیت صادرات و واردات اقلام تسلیحاتی از مبداء و به مقصد ایران لغو شده است.

هفته گذشته ایالات متحده آمریکا زیردریایی نظامی «یو اس اس جورجیا» و دو کشتی نظامی مسلح به موشک‌های هدایت‌شونده را به خلیج فارس اعزام کرد.

print
مقالات
محیط زیست
Visitor
0196141
Visit Today : 701
Visit Yesterday : 718