اندیشه ، فلسفه
تاریخ
  • میراث رضا شاه: از تجددگرایی تا استبداد سلطنتی م. روغنی
    رضا شاه در آستانه خروجش از ایران میراثی بجای گذاشت که از تناقضات شایان توجهی برخوردار بود. در دوران زمامداری وی از یک سو در راه مدرن‌سازی و دولت‌سازی کشور گام‌های مهمی برداشته شد و نهادهای تمدنی
  • نفوذ شیطان در حوزه علمیه امیر طاهری
    آیا شیطان رجیم در حوزه علیمه قم نفوذ کرده است تا مانع از آن شود که حوزه در خدمت «برترین هدف انقلاب اسلامی یعنی استقرار تمدن اسلامی» قرار گیرد؟ این پرسشی است که پس از مطالعه سخنان آیت‌الله علی
  • «ما فراموش نمی‌کنیم که این رهایی از بیرون آمد» سون فلیکس کلرهوف
    مقدمه مترجم: امروز ۸ ماه مه، هشتادمین سالگرد شکست آلمان نازی و پایان جنگ جهانی دوم در اروپاست. سالهای متمادی، برای آلمانی‌ها چگونگی توصیف این روز مایه سردرگمی، سوال و مناقشه بود. به مناسبت چهلمین
  • سوریه؛ ظهور و سقوط یک خاندان – دو سعید سلامی
    علی خامنه‌ای در دیدار با مجمع عالی فرماندهان سپاه پاسداران در مهر ماه ۱۳۹۸، سه ماه پیش از ترور قاسم سلیمانی، گفت: «نگاه وسیع جغرافیای مقاومت را از دست ندهید؛ این نگاه فرامرزی را از دست ندهید. قناعت نکنیم به منطقۀ خودمان…این نگاه وسیع فرامرزی، این امتداد عمق راهبردی گاهی اوقات از واجب‌ترین
اقتصاد

به گزارش رویترز دیدار تاریخی فومیو کیشیدا، نخست‌وزیر ژاپن و یون‌ سوک ‌یول، رئیس جمهوری کره جنوبی در توکیو انجام شد و این اولین سفر یک رئیس جمهور کره جنوبی به ژاپن در دوازده سال گذشته بود. گفته می‌شود که واشنگتن برای برگزاری دیدار رهبران ژاپن و کره جنوبی تلاش بسیاری کرده؛ چراکه ایالات متحده سعی دارد تا اتحادهای منطقه‌ای بین متحدانش را تقویت کند.
رهبران ژاپن و کره جنوبی که در زمان جنگ جهانی دوم دشمن هم به شمار میرفتند و هنوز ژاپن بخاطر جنایتهایش در کره جنوبی موقعیت مناسبی در افکار عمومی ندارد روز پنج‌شنبه در جریان دیداری تاریخی وعده دادند که خصومت‌های قدیمی را کنار گذاشته و برای مقابله با چالش‌های امنیتی منطقه با یکدیگر همکاری کنند. نزدیکی توکیو و سئول در حالی صورت می‌گیرد که همزمان فعالیت‌های چین در آب‌های مورد مناقشه افزایش یافته و کره شمالی نیز پی‌درپی در حال انجام آزمایش‌های موشکی است.ساعاتی قبل از نشست رهبران دو کشور، توکیو و سئول به راه حلی برای احیای روابط تجاری فی‌مابین دست یافتند و توافق کردند یکی از اختلافات تجاری طولانی‌مدت خود را حل و فصل کنند. بر این اساس، ژاپن محدودیت‌های صادراتی به کره جنوبی را لغو کرد و سئول نیز اعلام کرد که شکایتش از ژاپن نزد سازمان تجارت جهانی را پس می‌گیرد.
از زمان استعمار شبه‌جزیره کره توسط ژاپن در سال ۱۹۱۰ میلادی و جنایات سربازان ژاپنی در جریان جنگ دوم جهانی از جمله اجبار زنان کره‌ای به تن‌فروشی برای سربازان ارتش ژاپن، دو کشور سابقه طولانی و دردناکی از مناقشه با یکدیگر دارند که جدل بر سر حاکمیت بر مجموعه‌ای از جزایر نیز بخشی از این اختلافات است.روابط دو کشور زمانی به پایین‌ترین حد خود رسید که دیوان عالی کره‌جنوبی در سال ۲۰۱۸ میلادی شرکت‌های ژاپنی را به پرداخت غرامت به بازماندگان کره‌ای محکوم کرد؛ مدت کوتاهی پس از صدور این حکم نیز ژاپن متقابلا تحریم‌هایی تجاری علیه کره جنوبی وضع کرد.
ژاپن و کره جنوبی اکنون به دنبال تشکیل یک جبهه متحد با ایالات متحده هستند تا بر نگرانی‌های مشترک خود در مورد فعالیت‌های کره شمالی و چین فائق آیند.
کره شمالی روز دوشنبه اعلام کرده بود که در پاسخ به اقدام واشنگتن و سئول در برگزاری رزمایش مشترک، دو موشک کروز را از یک زیردریایی به صورت آزمایشی شلیک کرده است.
روز چهارشنبه نیز درست یک روز پس از آغاز رزمایش نظامی واشنگتن و سئول، رسانه دولتی کره شمالی اعلام کرد که این کشور رزمایش موشکی جدیدی را ترتیب داده و موشک‌هایی را از شهری ساحلی در جنوب‌غرب این کشور پرتاب کرده است.
همزمان با افزایش تنش‌ها با کره شمالی، مناقشه چین با ژاپن بر سر حاکمیت جزایر کوچک در دریای شرق چین نیز روز پنج‌شنبه به اوج رسید و طرفین یکدیگر را به نقض قلمرو دریایی خود متهم کردند.
جدال لفظی روز پنج‌شنبه بین چین و ژاپن پس از آن رخ داد که کشتی‌های گارد ساحلی چین وارد آب‌های اطراف چند جزیره‌ خالی از سکنه شدند.
آمریکا روز پنج‌شنبه رزمایش مشترکی در قالب رزم ضد زیردریایی را با مشارکت کره جنوبی و ژاپن همچنین کانادا و هند آغاز کرد.

print

مقالات
محیط زیست
Visitor
0197430
Visit Today : 424
Visit Yesterday : 726