اندیشه ، فلسفه
  • حقوق بشر در آستانه نیکلاس بکلین
    آیا حقوق بشر می‌تواند به‌رغم افول هژمونی جهانی غرب به بقای خود ادامه دهد؟ بی‌شک این پرسش برای حامیان حقوق بشر اگر کفرآمیز نباشد دست‌کم آزارنده است زیرا دقیقاً همان اصولی را نفی می‌کند که حقوق بشر بین‌الملل
  • بن‌سلمان نمی‌‌خواهد “انور سادات” سعودی باشد برگردان: شاهرخ بهزادی
    ژرژ مالبرونو: در عربستان سعودی، عادی‌سازی روابط با اسرائیل دیگر در دستورکار نیست: در آستانه سفر دونالد ترامپ به عربستان سعودی، بسیاری از منابع خبری در جهان بر این باورند که تلاش برای عادی سازی روابط بین
  • چرا خلیج فارس باید «فارس» بماند! – داوید پارسیان
    جدال واژگان در میدان ژئوپلیتیک و تحلیل درباره تغییر نامی که فقط واژه نیست، بلکه به یک بهره‌برداری سیاسی و ابزار معامله در تحریف جغرافیای تاریخی تبدیل شده است.
  • حزب کارگران کردستان (پ‌ک‌ک) منحل شد
    خبرگزاری فیرات، نزدیک به پ‌ک‌ک روز دوشنبه گزارش داد که گروه شبه‌نظامی حزب کارگران کردستان (پ‌ک‌ک)، که بیش از چهار دهه با دولت ترکیه در جنگ بوده است، تصمیم به انحلال خود و پایان دادن به مبارزه مسلحانه خود گرفته است.
  • بنابراین، سقراط یک فیلسوف است برگردان: علی‌محمد طباطبایی
    گای بنت-هانتر از خود می‌پرسد که آیا پدر فلسفه غرب واقعاً فیلسوف است؟ این مصاحبه خیالی، نقدی بلیغ بر نهاد آکادمیک فلسفه، حرفه‌ای‌سازی بیش‌ازحد، و فراموشی ماهیت گفت‌وگویی و اخلاقی فلسفه است. نه‌تنها از نظر
تاریخ
اقتصاد
  • ۶۶۵‌ هزار‌میلیارد تومان مشکوک‌الوصول
    روز گذشته محمدرضا فرزین، رییس کل بانک مرکزی در یکی از پنل‌های همایش سالانه سیاست‌های پولی و ارزی، تازه‌ترین آمارهای مربوط به وضعیت پولی و بانکی را برای حاضران در نشست تشریح کرد. آیا در میان آمارهای
  • اقتصادایران به دانش مدنی زاده نیاز دارد
    با توجه به اینکه قرار است روز یکشنبه آینده وزیر اقتصادبعدی دولت چهاردهم معرفی شود و با توجه به اینکه تا همین امروز جز سیدعلی مدنی زاده کاندیدای جدی وجود نداشته است برخی نکان را در این باره یاد آور می شویم. 1.
  • فساد در نظام بانکی ایران: ابعاد، دلایل، پیامدها احمد علوی
    مقدمه: به گزارش رسانه‌های ایران، زیان انباشته شبکه بانکی کشور بالغ بر ۵۰۰ هزار میلیاد تومان شده است. این میزان از زیان بنا به تازه ترین آمار همان منابع، تقریبا برابر با سرمایه موجود این شبکه است. امر به یکی از این ابربحران‌های اقتصاد ایران تبدیل شده است. از دلایل مهم این ابربحران فساد ساختاری
  • پاسخ چین به فشار‌های تجاری آمریکا چگونه چین به جنگ تجاری ترامپ واکنش نشان داده است؟
    چین با کسب تجربه نخستین دوره ترامپ، همزمان با تقویت اقتصاد داخلی و کاهش وابستگی به صادرات، به گسترش شبکه‌های تأمین و توسعه روابط با کشور‌های جنوب جهانی پرداخته است. پکن، ضمن ایجاد توازن میان ابزار‌های واکنش کوتاه‌مدت و استراتژی‌های بلندمدت، تلاش می‌کند تا با بهره‌برداری از فرصت‌های ژئوپلیتیکی،

ناتو «سخن‌پراکنی‌های خطرناک» و «غیر مسئولانه» روسیه را پس از تصمیم ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه برای استقرار تسلیحات هسته‌ای تاکتیکی در بلاروس محکوم کرد. به گزارش بی‌بی‌سی، ناتو گفت وضعیت را «از نزدیک زیر نظر دارد» اما نشانه‌ای در دست نیست که روسیه در صدد تعییر موضع هسته‌ایش باشد از این رو ناتو هم فعلا تغییری در استراتژی هسته‌ایش را ضروری نمی‌بیند.

مقام‌های آمریکا گفته‌اند که روسیه و بلاروس از مدت‌ها قبل در مورد انتقال سلاح‌های هسته‌ای در حال مذاکره بوده‌اند.

بلاروس مرز طولانی با اوکراین و همچنین با اعضای ناتو، لهستان، لیتوانی و لتونی دارد.

ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه گفته است کنترل تسلیحات خود را به مینسک منتقل نخواهد کرد.

اوکراین اما می‌گوید این اقدام ناقض توافقنامه‌های منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای است؛ اتهامی که آقای پوتین آن را رد کرده است و در مقابل، آن را با آمریکا که تسلیحات خود را در اروپا مستقر کرده مقایسه می‌کند.

اما ناتو امروز (یکشنبه) اشاره روسیه به شراکت هسته‌ای را «گمراه کننده» دانست.

سخنگوی این سازمان گفت: «متحدان ناتو با احترام کامل به تعهدات بین‌المللی خود عمل می‌کنند.»

این ائتلاف نظامی همچنین روسیه را به نقض مستمر تعهدهایش برای کنترل تسلیحات خود متهم کرد از جمله تصمیم برای تعلیق معاهده جدید استارت که در سال ۲۰۱۰ امضا شد، که براساس آن، تعداد کلاهک‌های هسته‌ای آمریکا و روسیه محدود می‌شد و به هر یک از آنها امکان بازرسی تسلیحات دیگری را می‌داد.

الکسی دانیلوف، مشاور ارشد امنیتی ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین، روسیه را متهم کرد که بلاروس را به «گروگان هسته‌ای» تبدیل کرده است.

آقای دانیلوف در توییتی نوشت که طرح‌های روسیه «گامی به سوی بی‌ثباتی داخلی» در بلاروس است و پیش‌بینی کرد که احساسات ضد روسیه در این کشور افزایش خواهد یافت.

سوتلانا تیخانوفسکایا رهبر مخالفان تبعیدی بلاروس هم گفت استقرار تسلیحات هسته‌ای روسیه «بشدت با خواست مردم بلاروس در تضاد است» و این کشور را به هدفی بالقوه برای حملات تلافی جویانه تبدیل می‌کند.

درخواست اوکراین از شورای امنیت برای تشکیل جلسه فوری

وزارت امور خارجه اوکراین با انتشار بیانیه‌ای تصمیم روسیه برای استقرار سلاح‌های هسته‌ای تاکتیکی در بلاروس را «اقدامی تحریک آمیز از سوی رژیم ولادمیر پوتین که معاهده منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای و سیستم امنیت بین‌المللی را تضعیف می‌کند»، خواند.

به گزارش خبرگزاری آناتولی، اوکراین در بیانیه خود می‌گوید چنین تصمیمی جامعه بین‌المللی را نگران می‌کند زیرا روسیه در حالی که به جنگ تهاجمی خود علیه اوکراین ادامه می‌دهد، این موارد را اعلام می‌کند.

وزارت امور خارجه اوکراین از مردم بلاروس خواست تا از تحقق طرح استقرار تسلیحات هسته‌ای پوتین جلوگیری کنند و از کشورهای عضو گروه ۷ و اتحادیه اروپا خواست تا در صورت پذیرش استقرار سلاح‌های هسته‌ای، به دولت بلاروس در مورد عواقب آن هشدار دهند.

در این بیانیه ضمن اشاره به اینکه اوکراین انتظار دارد اقدامات موثری «علیه باج‌خواهی هسته‌ای کرملین» از بریتانیا، چین، ایالات متحده آمریکا و فرانسه از جمله اعضای دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد انجام شود، آمده است: برای این منظور، خواستار تشکیل جلسه فوق‌العاده شورای امنیت هستیم.

گفتنی است پوتین دیروز با اشاره به اینکه آنها تسلیحات هسته‌ای تاکتیکی را در بلاروس مستقر خواهند کرد، گفت: ما این کار را بدون نقض تعهدات بین المللی خود در زمینه عدم اشاعه انجام خواهیم داد.

وی اعلام کرد که الکساندر لوکاشنکو، رئيس جمهور بلاروس پیشتر درخواست استقرار پایگاه تسلیحات هسته‌ای تاکتیکی را در کشورش که هم‌مرز لهستان به عنوان عضوی از ناتوست، بیان کرده بود.

چه پیش آمد؟

پس از آن که روسیه اعلام کرد تسلیحات هسته‌ای تاکتیکی خود را در بلاروس مستقر می‌کند، کاخ سفید گفته است که نیازی به تغییر سیاست هسته‌ای آمریکا نمی‌بیند.

ولادیمیر پوتین رهبر روسیه قبلا گفته بود که تسلیحات هسته‌ای تاکتیکی در بلاروس مستقر خواهد کرد.

آقای پوتین این کار را با استقرار تسلیحات آمریکا در اروپا مقایسه کرده و گفته بود این کار نقض کنوانسیون منع گسترش تسلیحات هسته‌ای نیست.

به گزارش رسانه‌های روسیه رهبر این کشور تاکید کرده که مسکو کنترل تسلیحات هسته‌ای خود را به مینسک نخواهد داد.

از زمان تهاجم روسیه به اوکراین در سال گذشته میلادی، ولادیمیر پوتین بارها امکان استفاده محدود از سلاح‌های هسته‌ای را مطرح کرده است.

دولت بلاروس متحد پروپاقرص روسیه و حامی اشغال اوکراین است.

رئیس جمهوری روسیه روز شنبه به تلویزیون دولتی این کشور گفت الکساندر لوکاشنکو موضوع استقرار این تسلیحات را در بلاروس مطرح کرده است: «چیز غریبی نیست. اولا که آمریکا دهه‌هاست این کار را انجام می‌دهد. مدتهاست که آنها تسلیحات تاکتیکی هسته‌ای خود را در خاک متحدانشان نگهداری می‌کنند.

آقای پوتین افزود روسیه تا اول ماه ژوئیه کار ساخت انبار مخصوص برای نگهداری از این تسلیحات را در بلاروس به پایان خواهد رساند.

رهبر روسیه گفته است تعداد کمی از موشک‌های اسکندر که می‌تواند برای پرتاب کلاهک‌های هسته‌ای به کار گرفته شود به بلاروس منتقل شده است.

این اولین بار از اواسط دهه نود میلادی است که روسیه تسلیحات هسته‌ای خود را در کشور دیگری مستقر می‌کند.

آقای پوتین مشخص نکرده که چه زمانی تسلیحات هسته‌ای خود را به بلاروس منتقل خواهد کرد.

با سقوط اتحاد جماهیر شوروی تسلیحات هسته‌ای روسیه در چهار کشور تازه استقلال یافته روسیه، اوکراین، بلاروس و قزاقستان قرار گرفت و نهایتا در سال ۱۹۹۶ تمامی این کلاهک‌های هسته‌ای به روسیه منتقل شد.

همزمان با اظهارات آقای پوتین، ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین یک بار دیگر از متحدان غربی خود درخواست کمک تسلیحاتی کرده است.

اوایل این هفته چند کشور با امضای توافقی تعهد کردند در سال پیش رو یک میلیون گلوله توپ به اوکراین بدهند.

با وجود این آقای زلنسکی در گفتگو با یک روزنامه ژاپنی گفته است کشورش تا وقتی که تسلیحات تازه دریافت نکند قادر به هیچ ضدحمله‌ای نخواهد بود.

print
مقالات
  • ایرانیان غصه دارند
    اندازه‌گیری به مثابه مهم‌ترین معیار برای مقایسه هر پدیده‌ای در جهان مادی هر روز با توجه به پیشرفت تکنولوژی و نیز گسترش ارتباطات و عبور از روزمره‌ها سهم قابل‌اعتنایی در زندگی و کسب‌وکار ملی و نیز فردی به دست آورده است.
  • سرنوشت محتوم اپوزسیون دلبسته به بیگانه ناصر دانشفر
    گمان نگارنده آن است که در طول تاریخ سرزمین ما هیچ حزبی جز حزب توده وجود خارجی نداشته است. آری چه احزاب شکل گرفته در دوران پیش از انقلاب چون ایران نوین و رستاخیز و چه احزاب ثبت شده در نظام‌مقدس به مانند
  • «ترکیه ملک مردان نیست»: پاسخ زنان به پروژه‌ی اسلامی‌سازی اردوغان نعیمه دوستدار
    از زمان به قدرت رسیدن رجب طیب اردوغان در سال ۲۰۰۲، روندی پیوسته و نظام‌مند برای تضعیف حقوق زنان در ترکیه آغاز شد. این روند در کنار تلاش‌ برای اسلامی‌کردن جامعه، به‌ویژه از طریق ترویج ارزش‌های
  • انتظار ایران از مذاکرات – فرخ نگهدار
    پرسش عموم ایرانیان این روزها این است که سرنوشت مذاکراتِ ایران و امریکا چه می شود؟ آیا اراده ای در دو کشور هست که ترس از جنگ، از تداوم تحریم و تهدید عبور کنیم و از راه صلح پایدار به توسعه پایدار دست یابیم؟
  • صد سال پیش فیزیک کوانتومی پای به جهان گذاشت برگردان علی‌محمد طباطبایی
    بخش اول: تاریخ علم کوانتوم در تازه‌ترین شماره هفته‌نامه اشپیگل: یک صد سال پیش از این، گروهی از جوانان بیست‌وچندساله، جهان‌بینی علمی را به لرزه درآوردند. آن‌ها نشان دادند که در دنیای اتم‌ها، دیگر نمی‌توان به عقل
سکولاریسم و لائیسیته
  • با دکتر نوذری – تفاوت سکولاریسم با لائیسیته
    درود بر شما افشین گرامی و بینندگان گرامی شما خوشحال هستم که در خدمتتون هستم. خوشحالیم که شما دعوت یعنی سپاسگزارم از اینکه دعوت برنامه رو پذیرفت قتتونو با ما دادین. ما می‌خواستیم راجع به موضوع سکولاریسم و لائیسیته تفاوتشون خیلی گیج کننده است. سر جفتشو میگن خب دین از سیاست جداست و ما قبلاً تو
  • لائیسیته به زبان ساده – کامران مهرپور
    پیشگفتار: لائیسیته همراه با فلسفه انسان گرایی به عنوان پایه اساسی‌ همبستگی‌ اپوزیسیون، می تواند هم برای براندازی حکومت اسلامی در ایران و هم برای ساختن سیستم جدید سیاسی مورد بهره برداری قرار گیرد. لائیسیته جدایی «نهاد دین» از «نهاد حکومتی» است. بدین وسیله هم حکومت می تواند جایگاه خاص و مورد اعتماد و
  • اعلام رهبری دوران گذار با تکیه به قدرت های خارجی منافی آزادی و حاکمیت ملی ایرانیان است
    با انتخاب مجدد دونالد ترامپ به عنوان رئيس جمهور آمریکا و سرکارآمدن دولت وی، سرنگونی رژيم مستبد بشار اسد و تضعیف نيروهای نیابتی جمهوری اسلامی ایران در غزه و لبنان و ضعیف تر شدن جمهوری اسلامی، تلاش طرفداران سلطنت و سازمان مجاهدین خلق ايران که مشوق مداخله خارجی در امور داخلی سیاسی ایران بوده و خواهان
  • نه به تخریب، آری به همبستگی-ی. صفایی
    مردم ایران امروز با نبردی برای آزادی میهن دست و پنجه نرم می‌کنند که با مبارزات سال‌های پیش بسیار متفاوت است. هوشیاری، دقت عمل، و خالی نکردن میدان‌های نبرد، از جمله ویژگی‌هایی هستند که آنها را به پیش می‌برند تا بساط دروغ، چاپلوسی، شیادی و وطن‌فروشی بخشی از هموطنان خود را رسوا و افشا کرده و به دست
Visitor
0197860
Visit Today : 91
Visit Yesterday : 763